Vraag vol vertrouwen

4 mei 2021
Delen via:

In deze overdenking van Jakobus 1:6 schrijft Lindi Melse over vertrouwen op God.

Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel.

Jakobus 1:6a

Als ouder sta je voor je kind klaar en zorg je voor je kind. Een kind vertrouwt blindelings op zijn vader en moeder. Als er iets is, dan weet je kind dat zijn ouders er voor hem zijn.

Valt je kind en moet het hard huilen, dan weet het dat zijn ouders er zijn om hem op te pakken en te troosten. Wordt het ’s nachts wakker in het donker en roept het je? Dan ga je als ouder naar je kind toe en weet jouw kind dat hij veilig is. Heeft je kind honger, dan geef je het te eten. Heeft je kind dorst, dan zorg je dat hij kan drinken. Voor je kind is het een vast gegeven dat jij er altijd bent. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Blindelings vertrouwen

Dit pure vertrouwen dat je ook zelf had als kind, mag je gebruiken als je iets vraagt aan God. Je mag vragen zonder te twijfelen, omdat God, jouw Vader, weet wat je nodig hebt. Zoals jouw kind blindelings vertrouwt op jou als moeder, zo mag jij blindelings vertrouwen op God.

Leef in de verwachting dat God het is die voor jou zorgt. Een God die jou in alles voorziet, die nog beter voor je zorgt dan je ouders ooit deden. Hij houdt zich aan Zijn Woord. Hij is trouw en komt altijd Zijn beloften na. Daarom hoef je niet te twijfelen als jij iets aan God vraagt.

Hemelse Vader, wat bent U een groot God. Leer mij te vertrouwen als een kind.

Lees: Matteüs 7: 7-11 & Deuteronomium 7:9

1. Hoe vraag jij iets aan God als je bidt?

2. Wat verwacht je van je gebed?

3. Hoe kun je je kinderlijke vertrouwen terugkrijgen?

4. Is er een voorbeeld in jouw leven, waarbij je moest vertrouwen op God, ook al had jij een ander plan? Vond je dit lastig?

5. Hoe kijk je daar op terug? Vertrouw je nu gemakkelijker op God?

6. Opdracht: Maak een lijstje met dingen die je op dit moment aan God wilt vragen. Spreek ze uit aan God. Kijk over een paar weken nog eens terug naar deze lijst en zie hoe God aan het werk is gegaan.

7. Schrijf je gebeds- en dankpunten op.


Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *