Waarom?

19 maart 2019
Delen via:

Tijdens mijn wandeling vanmorgen kan ik het drama van gisteren in Utrecht niet loslaten. Eigenlijk raakte het nieuws mij vrij laat gisterenmiddag.  Een vreselijk drama. Een uiting van zinloos geweld. De echte toedracht weten we nog niet, maar allerlei vermoedens kwamen al de wereld in. De straten van Utrecht waren uren lang leeg.

Ook op kantoor van KokBoekencentrum mochten ze niet naar buiten. Bizar en onwerkelijk. Onbegrijpelijk dat mensen zoiets doen. Alleen maar “waarom” vragen komen bij heel veel mensen naar boven.

Waarom gebeuren er dit soort dingen, we kunnen er boos om worden. Soms ook boos op God! Ik moet dan denken aan het nummer Raise a Halleluja van Bethel Music.

Ondanks deze daden, ondanks dit geweld zullen we God prijzen, steeds harder en harder zodat iedereen het hoort. Want ondanks dat we het soms niet voelen God is daar in elke storm.

I’m gonna sing, in the middle of the storm
Louder and louder, you’re gonna hear my praises roar
Up from the ashes, hope will arise
Death is defeated, the King is alive!

Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en alle betrokken familie.  Hen raakt het nog het allermeest.  Ik kan bijna geen woorden vinden voor wat zij door moeten maken.  Ik bid en hoop dat ze veel steun en kracht zullen ervaren. Laten we samen bidden voor alle betrokkenen. God aanroepen zodat iedereen het hoort, harder en harder.

Liefs,

Marjolein

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *