Wat doe ik aan?

21 november 2021
Delen via:

Hoe maak jij de keuze over welke kleren je aan zult doen? Vanzelfsprekend hangt het van het weer af, maar ook van je gevoel: waar heb ik zin in. Een derde aspect is meestal: wat past bij wat ik ga doen.

Een dagboekgedeelte over Kolossenzen 3.

Lezen: Kolossenzen 3:12-16


Paulus heeft het over je kleden. Alsof je voor je klerenkast staat: aan jou de keuze wat je aantrekt. En dan volgen kledingstukken die heel aantrekkelijk zijn als een ander ze draagt! Maar ze zelf aantrekken? Neem bescheidenheid/nederigheid. Best mooi, maar niet ruim zittend. Dat doet me denken aan een groene trui die me heel goed staat, maar die niet soepel over mijn hoofd glijdt. Ik moet me er even toe zetten om hem aan te doen. Een mooi voorbeeld van nederigheid is de goede samenwerking tussen Barnabas en Paulus. Barnabas haalt Paulus uit zijn isolement in Tarsus om samen de gemeente in Antiochië te versterken. Barnabas maakt als diepgelovige herder bewust ruimte voor Paulus, die goed onderricht kan geven. Ze zijn geen concurrenten voor elkaar, maar blij met elkaars sterke kanten. De eenheid vinden ze in het hogere doel: niet in hun eigen eer, maar in die van de Heer.

Welk kledingstuk zou jij wat vaker willen gaan dragen?

Dit dagboekgedeelte is geschreven door Gerard van der Schee en komt uit ‘Geloofsmomenten’.


‘Geloofsmomenten’ is een evangelisch dagboek waarin geloofsgroei centraal staat, geschreven door veertien christelijke auteurs. Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema’s. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema’s die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *