You alone are my hearts desire

26 januari 2020
Delen via:

Vijf minuutjes geleden was ik nog druk aan het werk. Mijn vrienden denken nu: ‘Jij? Druk aan het werk?’ Maar u kent mij niet, dus daarom laat ik het er gewoon staan. Ik ben een steeds terugkerende handeling aan het uitvoeren en het liefst doe ik dat met oordopjes in zodat ik niet wordt afgeleid. Maar vijf minuutjes geleden werd ik juist door de muziek ontzettend afgeleid en daarom ben ik gaan schrijven.

Playlist

Ik luisterde naar een playlist met allemaal verschillende soorten christelijke muziek. Ik vind het heerlijk om christelijke muziek aan te hebben. Onder de douche, in de auto, in huis, tijdens m’n werk, onder het hardlopen. Nou ja, dat laatste doe ik al heel lang niet meer. Misschien moet ik dat maar weer eens oppakken.

Vroeger luisterde ik bij al deze bezigheden naar andere muziek. Gewone radiozenders, een lijst met de actuele top 40, veel hiphop and R&B en een aantal Nederlandse bands. Maar sinds een paar jaar trekt die muziek me niet meer en luister ik alleen nog naar muziek waarin God verheerlijkt wordt. 

Dit vorige alinea klinkt heel vroom maar op allerlei andere gebieden gaat het er helemaal niet zo vroom aan toe in mijn leven. 

Repeterende handelingen

Vanochtend was ik dus druk bezig die repeterende handeling uit te voeren met op de achtergrond muziek. Het grootste gedeelte van de muziek hoor ik niet eens maar af en toe vang ik wat op. Een bijkomend voordeel is dat ik tegenwoordig heel vaak spontaan christelijke liedjes begin te zingen of te fluiten omdat ze constant in m’n hoofd zitten. Heerlijk om af en toe bepaald te worden bij deze liederen.

Maar goed, nu probeer ik al een hele tijd te vertellen waarom ik vijf minuten geleden – ondertussen is het negen minuten geleden – zo afgeleid werd.

As the deer

Het lied wat mij nu al een tijdje van het werk afhoudt heet: As the deer gezongen door David Phelps. Wellicht kent u hem van de Gaither Vocal Band? Zo niet, doe mij een plezier en beluister eens wat nummers van hen. Het lied wat hij nu zong is een bewerking van Psalm 42, één van mijn favoriete psalmen. Ik heb al vele bewerkingen van dit lied beluisterd en zelf heb ik samen met een goede vriend van mij ook een eigen versie van deze psalm gemaakt.

Misschien heb ik dit nummer al wel honderdduizend keer beluisterd. Vaak zing ik het uit volle borst mee, soms met heel mijn hart. En toch raakte dit lied me zojuist enorm. 

You alone are my hearts desire…

Is dat zo Nico? Is God het enige wat jouw hart verlangt? God, jouw Vader, die Zijn Zoon opofferde om te sterven voor al jouw zonden. Al die fouten, alle smerige momenten, al die keren dat jij alleen maar aan jezelf dacht, altijd weer dat falen. Niet alleen in het verleden maar nog dagelijks. Daar stierf Jezus voor. Denkend aan jou in al die pijn en vernedering. 

Het lied kwam enorm bij me binnen. Want hoe vaak verlangt mijn hart naar van alles en nog wat, behalve naar God? Daar werd ik even bij stil gezet en ik deel dit met jou omdat je misschien wel hetzelfde voelt. Maar ook omdat we opnieuw bij Hem mogen komen met dit verdriet en verlangen.

Zullen we het samen weer opnieuw proberen mee te zingen?

You alone are my hearts desire, and I long to worship Thee


PUUR!vandaag boekentip

christelijke‘Lessen voor het leven’ is een serie Bijbelstudies van Max Lucado, waarin de auteur telkens in twaalf hoofdstukken een Bijbelboek uit het Oude Testament uitdiept. In Psalmen onderzoekt Lucado de liederen die al eeuwenlang gebeden en gezongen worden. Geschikt voor zelfstandig gebruik of in groepen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *