Zeg ja tegen het leven

24 oktober 2020
Delen via:

‘Zeg ja, tegen het leven’ las ik op de cover van het nieuwe PUUR! magazine die ik van de deurmat opraapte.  Ik bladerde er vluchtig door heen en las allemaal mooie quotes, maar er stonden die dag nog andere activiteiten op mijn programma, dus ik moest helaas eerst nee zeggen, maar ik besloot dat ik die avond, ja tegen mezelf zou zeggen en mezelf me-time te gunnen. Heerlijk onder een kleedje op de bank, kaarsjes aan en lekker genieten van dit prachtige blad.

Kraambezoek

Die middag gingen we ons neefje bewonderen van drie weken oud. Wat kan ik daar van genieten, het kleine jonge leven te zien, en het liefst ook vast te houden en te knuffelen, maar dat laatste kan helaas op moment niet. En het voelt ook nog steeds zo bizar dat ik de ander niet kan knuffelen en feliciteren met hun mooie zoon. Toch is het wel goed om elkaar te zien, dat kon gelukkig wel. Het was een gezellig kraambezoek, maar als we thuiskomen is het even spitsuur, snel alvast voor onze jongste dame iets te eten maken en voor onszelf en de oudste stoppen we iets lekkers in de oven.

Een brok

Als de jongste op bed ligt is het tijd om op de bank te ploffen. Ik wil het PUUR! magazine pakken, maar pak ik eerst mijn telefoon en lees een berichtje met de vraag ‘hoe was het kraambezoek voor je?’ Als ik dat berichtje lees krijg ik een brok in mijn keel. Het was goed om mijn neefje te bewonderen, het was gezellig en het lukte me echt om er van te genieten. Toch is daar ook die ander waar ik nu aan moet denken, ons mooie kleine mannetje Noah, die nu niet meer bij ons is, maar bij Jezus, en waar we veel te vroeg afscheid van moesten nemen tijdens de zwangerschap. Het voelt goed om ook even bij hem stil te staan. Hij is en blijft mijn zoontje hoe kort hij ook heeft geleefd.

En op de momenten dat we op kraamvisite gaan is daar ook weer dat verdriet, niet meer zo intens als de eerste jaren, maar toch het is er wel. En ja, ook dat hoort hoe gek het ook klinkt bij het leven. Het leven ten volle leven betekent ook de moeilijke momenten omarmen en er laten zijn. Het verdriet en gemis, omdat ons kleintje er niet meer is. Dat doet pijn. Maar juist dan mag ik naar Jezus toe. Ik ben veilig bij Hem, Hij is me, juist in mijn verdriet.

Ja tegen het leven

En dan pak ik het PUUR! magazine en lees ik weer, zeg ja, tegen het leven! Ja, ik zeg ja tegen het leven, want Hij heeft voor mij Zijn leven gegeven. Uit liefde voor mij hing Hij aan het kruis en zo brengt Hij mij veilig bij de Vader thuis. Hij is het die ons ziet, in onze pijn en verdriet. Hij is het die ons heeft geweven. Hij heeft ons bedacht, en geeft ons steeds weer nieuwe kracht!

En zo mooi om dan het artikel van Daniëlle Heerens te lezen, zeg ja tegen de realiteit van het leven. Waarin ze schrijft over het omarmen van je ongeluk, je pijn, het er laten zijn. ‘Juist als je gebroken bent, als je de dieptepunten van het leven kent, laat God je Zijn genade ervaren.’ En dat is zo waar, juist in je pijn wil Jezus dicht bij je zijn. Juist als je vol zit met vragen, dan wil je Hemelse Vader jou dragen.

Ik wil je dan ook uitdagen om ja te zeggen tegen het leven, omdat God het aan jou heeft gegeven! Je mag luisteren naar Zijn stem, tot rust komen en je laten troosten door Hem.

Brievenbuskus

Het PUUR! magazine staat echt weer vol met prachtige artikels en heerlijke recepten. En als je een lieve vriendin die het moeilijk heeft een hart onder de riem wilt steken, maar je kunt niet naar elkaar toe  stuur haar dan een brievenbuskus. En om te genieten van de bemoedigende artikels in het nieuwe puur magazine, nu snel naar de christelijke boekhandel dus…

 

Bestel het PUUR!magazine voor €9,99

zeg ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *