Zelfs vindt de mus een huis

19 oktober 2019
Delen via:

Eén van de geweldige karaktereigenschappen van de God die hemel en aarde geschapen heeft, vind ik toch wel Zijn geweldig liefdevolle zorg voor ons. Hij vindt ons leven belangrijk en is niet te heilig om te voorzien in gewone alledaagse aardse dingen waar wij behoefte  aan hebben. In onze reis met Hem, Jezus en de Heilige Geest zijn er naast de geestelijke gaven, het samen zijn met God de Vader in gebed, wandel en aanbidding ook aardse dingen die wij nodig hebben!

Soms betrap ik mijzelf erop dat ik deze dingen niet aan God vraag omdat ik vind dat God belangrijker dingen te doen heeft. Wanneer ik dan toch iets vraag en meteen mezelf wil corrigeren dan merk ik dat God het graag wil geven.

Onze God is niet vroom, daar kom ik hoe langer hoe meer achter. Wij zijn Zijn volk, Zijn kinderen, Zijn erfgenamen en Hij wil ons alles geven. In Psalm 37:4 zegt de psalmist:

Verlustig u in de Here; dan zal Hij u geven de wensen van uw hart

Heer, waar zal ik gaan wonen, waar zal ik werken, met wie zal ik trouwen? Al deze dingen mogen we met God bespreken en aan Hem voorleggen, zodat al onze beslissing in lijn zijn met Gods wil voor ons leven! Dan zal ons leven vol harmonie zijn omdat wij aan Zijn hand wandelen, en Hem het voortouw geven. Dan gaat gebeuren wat we kunnen lezen in psalm 84:5-8: we veranderen de omstandigheden in ons leven door met Gods autoriteit te regeren. We maken ons leven mooi en overeenkomstig Gods Woord. En onze hemelse Vader verleent ons dan kracht, vreugde en gunst. We merken gauw genoeg wanneer we afwijken van Gods plan met ons leven en onze eigen gang dreigen te gaan omdat we dan onmiddellijk onze vrede en vreugde verliezen. In Zijn weg is vreugde, in het doen van Zijn wil is vrede en voorspoed. Soms kan het wel tegen zitten maar dan kunnen we dat overwinnen. Een ander verhaal wordt het wanneer we onze eigen weg willen gaan. Gelukkig kunnen we dat snel gewaar worden en ons daarvan bekeren. Wandelen op de highways met God de Vader, dat is leven!

Laten we ons opnieuw toewijden aan God en in Zijn zegeningen wandelen. In onze weg met God is voorzienigheid en zorg. God is niet te groot voor onze nederige verzoeken om in onze levens te werken met Zijn zegeningen. God wil in onze levens werken met Zijn liefdevolle, tedere zorg. De Bijbel vergelijkt het zelfs met de zorg die een moeder heeft voor haar baby (Jes. 49:14-15). Hij heeft ons in Zijn handpalmen gegrift en Hij is met Zijn gedachten altijd bij ons, onze muren zijn bestendig voor God.

Wat een liefdevolle zorg! Laten wij op onze beurt Hem liefhebben en ons leven geven als een welgevallig offer! (Rom. 12:1).

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *