Gezin

  Vriendschap is als een treinreis

  7 november 2019

  Het is prachtig als je al in je jonge jaren vrienden voor het leven kunt maken. Vrienden met wie je blijft verbonden door de jaren heen. Je maakt van alles met elkaar mee op de lange reis van je leven.

  Gastvrijheid

  22 oktober 2019

  Ik wilde graag gastvrij zijn en ik vond het heerlijk als mijn vriendin die in hetzelfde huis een kamer had bij me koffie kwam drinken.

  Welke is van jou?

  17 oktober 2019

  “Welke is van jou?” Die vraag kreeg ik op de verjaardag van een vriendin. Ik laat iemand binnen die met haar zoontje naar het groepje spelende kindjes loopt.

  Durf jij te springen?

  10 oktober 2019

  Momenteel lijkt onze jongste zoon van anderhalf helemaal trots te zijn op zijn spring- en vertrouwpogingen. Het begon op de trap.

  Het grote wachten

  9 oktober 2019

  Ook kan ik vaker ja zeggen als Rijk, onze bijna 11-jarige zoon, vraagt of ik een spelletje wil doen. Hij is fan van Minecraft en op de Play Station kun je dat met z’n tweeën doen. Zo belandde ik van de ene wildernis, in de andere.

  Reis mee | inclusief winactie

  2 oktober 2019

  Vandaag begint de kinderboekenweek met als thema ‘Reis je mee?’  Oktober is tevens de christelijke kinderboekenmaand, met hetzelfde thema ‘Op reis’!

  Ik was verdwaald en U vond mij

  22 september 2019

  Nu ik jaren later en met veel levenservaring rijker terug kijk op deze gebeurtenissen ontdek ik dat ik hier het hart van mijn Vader leerde kennen. Ik ben Zijn kind, Zijn geliefde kind nog wel.

  Nee, ik ben er niet mee opgevoed

  18 september 2019

  Wat ben ik blij dat we niet vast zitten aan onze opvoeding. Ja, we nemen hem altijd mee, ons leven lang. Je opvoeding kun je niet uitgummen of vergeten, maar je kunt wel kiezen hoe je omgaat met de last of de lust die opvoeding heet.

  De eerste keer met een camper

  13 september 2019

  In de derde nacht bleef het maar regenen en regenen. Wel een gezellig getik op het dak van de camper, maar in mijn dromen zag ik al dobberende luchtbedjes voorbijkomen. Gelukkig werd dat geen werkelijkheid.

  Toch nog met de camper op stap

  10 september 2019

  ‘Wat zou je er van vinden om een camper reis te maken door Noorwegen en Zweden?’ vroeg mijn man me vorig jaar. ‘Wat? gaaf natuurlijk, maar dat is toch veel te duur?’

  Knallend vuurwerk!

  8 september 2019

  Prachtige kleuren verlichtten de hemel. De kinderen keken hun ogen uit. Tegen het einde van de show schoten de vuurpijlen plotseling wel heel snel achter elkaar de lucht in.

  Recensie ‘Leeg nest’ van Els van der Vlist.

  31 augustus 2019

  Voor me ligt een boek van Els van der Vlist met de titel: ‘Leeg nest’. Een titel die me erg aanspreekt omdat ons nest sinds een aantal jaren ook leeg is. Over het boek Het boekje is versierd met veertjes in verschillende kleuren en meteen als ik het Woord vooraf lees begrijp ik de link […]

  Ontspullen

  19 augustus 2019

  Onze kinderen zijn de deur uit. Er breekt een nieuwe fase aan in ons leven. Mijn man en ik moeten er aan wennen dat er geen kinderen meer bij ons aan tafel zitten

  Zwanen blijven altijd samen

  12 augustus 2019

  Zwanen blijven altijd samen. Hoe doen zij dat?
  Ik had wel vaker gehoord dat zwanen monogaam zijn, maar nu ben ik me er toch maar eens wat meer in gaan verdiepen.

  Spiegel

  9 augustus 2019

  Ik realiseerde me dat ik kon kiezen er iets aan te doen en daar werd ik wat volwassener van. Zou dat vaker zo zijn? Dat mijn kinderen worstelen met dingen waar ik zelf mee worstel?