Gezin

  De tranen van Jezus | Proefje voor kinderen

  5 april 2020

  Wat maakt jou verdrietig? Als anderen je plagen? Als iets tegenvalt? Als je ruzie hebt met je beste vriend? Jezus is ook verdrietig. Zo verdrietig dat Hij moet huilen. Waarom Hij zo verdrietig was?

  Lucht in je gezin

  3 april 2020

  Het gezin is bij uitstek de plek waar je de innerlijke rust leert beoefenen. Kinderen zijn net kloosterbellen; ze leren je leven in het hier en nu.

  Bemoediging voor moeders

  31 maart 2020

  ‘U Heere bent mijn vesting. Mijn hulp in tijden van nood. U geeft wijsheid als ik tekort schiet. Nieuwe kracht wanneer ik niet meer kan en mij vermoeid en belast voel.

  Geloof ik nog?

  27 maart 2020

  We hebben andere wonderen meegemaakt. We hebben regelmatig gemerkt dat God er was. Dus ik kies er gewoon maar voor om te geloven en dan zie ik over drie jaar wel weer verder.’

  Samen zingen Jezus is overwinnaar

  25 maart 2020

  Wauw, wat was het een gaaf en echt kippenvel moment om samen met heel veel andere christenen op zondag 16 maart om 13 uur dit lied te zingen. We zongen dit samen als gezin, en daarna ging ik bidden, bidden dat mensen juist nu in deze periode van angst en onzekerheid, met hun angst weer naar God toe gaan.

  Het paasverhaal voor kinderen

  24 maart 2020

  Het paasverhaal is voor jonge kinderen best lastig te begrijpen. Het is ook best een spannend verhaal. Jezus wordt geslagen, gemarteld en aan een kruis gespijkerd.

  Stay home….

  17 maart 2020

  Zondag hoorden we dat onze kinderen 3 weken lang niet meer naar school kunnen. 3 weken lang… dat is langer dan de Mei vakantie en de helft van de zomervakantie😅 Hoe gaan we dit doen? Hoe houden we dit vol?

  Recensie van ‘Ik houd je vast’

  19 februari 2020

  Annette deelt haar ervaringen en inzichten zonder daarbij de lezer iets op te leggen. Ouders worden gezien als liefdevolle professionals ten aanzien van het kennen van hun kind.

  Boek van de week: ‘Getrouwd zijn is de hemel niet’

  18 februari 2020

  Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend.

  Wildvreemde liefde

  12 februari 2020

  Deze maand is het alweer februari. De maand van de liefde. Wij mogen ook nog eens een verjaardag vieren en onze trouwdag, dus bij ons is het al helemaal de liefde vieren.

  Beste maatjes of is jullie relatie best mat (geworden)?

  4 februari 2020

  Echte vrienden hoef je echt niet dagelijks te zien. Maar als je je vrienden alleen in het voorbijgaan zou zien, blijft er al gauw geen vriendschap meer over. In echte vriendschap moet je investeren.

  Ik ben een Bijbel ontdekker

  28 januari 2020

  ‘Ik ben een Bijbelontdekker’ van Corine Zonnenberg is een praktisch boek vol proefjes bij de Bijbel. Aan de hand van experimentjes en opdrachten bij Bijbelverhalen ontdekken kinderen de Bijbel.

  Voorleestips

  25 januari 2020

  Vanaf 22 januari tot 1 februari zijn de Nationale voorleesdagen. Op basisscholen wordt dit ingeluid met een heerlijk voorleesontbijt. De hele week wordt er extra aandacht besteedt aan voorlezen.

  Verlangen naar onze prins op het witte paard

  17 januari 2020

  Mijn liefdes-queeste startte altijd met dates. Met een aantal prinsen had ik heerlijke dates. Zo was er een man die vond dat de ‘uitvinder van pindarotsjes een medaille moest krijgen’ en dus aten we zak na zak van dat snoepgoed leeg.

  Een nieuw jaar, een lege bladzijde

  1 januari 2020

  Terwijl ik op de bank zit, heb ik een notitieblokje voor me liggen, met een lege bladzijde. Een lege bladzijde, dit doet me denken aan het komende jaar. Ik weet niet hoe het jaar eruit gaat zien.