Gezin

  Wachten

  20 juni 2021

  Jolette kijkt terug op de lockdown en de coronamaatregelen nu alles bijna voorbij is. Het lijkt misschien of alles weer normaal gaat worden, maar zo voelt het niet.

  Dankbaar voor een stomme vakantie

  8 juni 2021

  Ineke gaat met haar man en kinderen op vakantie. Het huisje valt op het eerste gezicht wel heel erg tegen.

  Herinneringen van later

  28 mei 2021

  Jessica en haar man zijn 15 jaar getrouwd en kijekn met hun kinderen naar oude filmpjes en foto’s. Ze worden er weemoedig van.

  I AM: nieuw tussenjaar voor jongeren

  24 mei 2021

  Ineke ging met haar zoon naar de Open Dag van I AM (Intuïtieve Arts Movement). Dit is een nieuwe opleiding die een tussenjaar voor jongeren verzorgt. Een creatieve school waarbij de jongeren de ruimte krijgen om hun geloof en artistieke talent te ontwikkelen.

  Als moederdag pijn doet

  9 mei 2021

  Ik kan er niet omheen, al zou ik dat heel graag willen. Mijn brievenbus zit er vol mee, op tv zijn de reclames er allemaal op gericht, billboards, advertenties in de kranten, winkels. 9 mei. Moederdag.

  De bubbel van mijn dochter

  7 mei 2021

  Opvoeden, wanneer is het eigenlijk klaar? Op welke leeftijd kun je je kind helemaal loslaten?

  Even helemaal samen

  30 april 2021

  We vieren voor de tweede keer onze trouwdag in coronastijl. En kijken vooral naar wat wél kan.

  Spring op!

  6 maart 2021

  Als mijn kind uit school komt, springt hij altijd meteen in zijn armen. Hij wil zo dicht mogelijk bij mij zijn en daar geniet ik enorm van. Het bracht me op de gedachte dat God ook van mij geniet. Hij houdt niet alleen van me, maar geniet ook van mij…

  Thuisonderwijs – Verantwoordelijkheid leren

  8 februari 2021

  Het thuisonderwijs heeft ook positieve kanten voor mijn kinderen en voor mij. Ik merk bijvoorbeeld dat ze meer verantwoordelijkheid leren nemen voor hun taken. Dat is iets heel moois om bij de opvoeding te zien.

  De echte familie von Trapp

  30 januari 2021

  Bijna iedereen heeft The Sound of Music wel eens gekeken. De muzikale film over de zingende Oostenrijkse familie Von Trapp, met Julie Andrews in de hoofdrol. De echte familie was echter helemaal niet zo blij met deze verfilming, omdat het een verdraaiing van de werkelijkheid zou zijn. PUUR heeft uitgezocht wat het ware verhaal was en hoe de echte familie Von Trapp tot stand is gekomen.

  Kiplekker – Joke Verweerd

  24 januari 2021

  Ziek-zijn is een eenzaam avontuur. Het is alsof je een weg moet vinden in het donker.

  Kinderen en de thuiskerk

  17 januari 2021

  Veel van de kerkdiensten kunnen niet meer doorgaan. Daardoor zitten gezinnen met jonge kinderen thuis op de bank de preek te luisteren. Maar hoe zorg je nu dat de kinderen op een leuke manier meer van de Bijbel leren op zondag? Enkele downloads en tips die je kunnen helpen.

  Quarantaine

  21 december 2020

  En nu zitten we in een soort van landelijke quarantaine. Vrij zonder ergens naar toe te kunnen. Maar ik ga niet klagen. Wij zijn er tot nu toe heel goed vanaf gekomen en dat is iets om dankbaar voor te zijn. 

  Vruchtbare vrede

  17 december 2020

  Zou het niet mooi zijn om door hun ogen naar dit soort problemen te kijken? En daar komt meteen die vruchtbare vrede om de hoek kijken. Een vrede die vanuit onszelf niet mogelijk zou zijn en waarschijnlijk al helemaal niet vruchtbaar.

  Er gaat me een lichtje op…

  5 december 2020

  Met een brandend kaarsje zongen we “…dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht (..) jij in jouw klein hoekje en ik in het mijn.” Ik vroeg mij niet af of ik te klein was, maar ik deed mee naar vermogen en bezorgde op dat moment samen met anderen een aantal oude mensen een mooi moment.