Gezin

  Interview met Aisha van ‘Mijn vriendenboekje’

  11 juli 2020

  In juni kwam het vrolijke boekje ‘Mijn vriendenboekje om in te kleuren’ uit. Het is een bijzonder vriendenboek voor jonge kinderen, waarin je niet schrijft, maar kleurt!

  Hellup de zomer(vakantie) is in aantocht wat nu?

  9 juli 2020

  Ik hoop dat je na het lezen van deze blog naar de zomervakantie kan uitkijken. Al is het maar iets. Er zijn namelijk zoveel leuke dingen die je kunt doen. Juist de simpele dingen die voor het oog gezien zo doodgewoon lijken, kun je maken tot een kostbare herinnering voor jou en je kind(eren).

  Boekentip voor brugklassers ‘Lotte laat maar’

  24 juni 2020

  In mei kwam het derde deel van de hilarische graphic novel-serie ‘Lotte laat maar’ van Willeke Brouwer uit. 
  ‘Kan het even normaal!?’ ‘Lotte laat maar’ is een serie over Lotte en Lotte gaat naar de brugklas. In het eerste deel maken we kennis met Lotte. Het avontuur in de brugklas gaat verder in het tweede deel en in het nieuwste derde deel. 

  DIY Quote op de muur

  3 juni 2020

  Misschien heb je een plek in huis waar je graag een quote op de muur zou willen. Een liedregel, een Bijbeltekst of jullie gezinsmotto. (Sowieso al leuk om hier met elkaar eens over te brainstormen.) Wil je het lekker low budget houden? Do it yourself

  Relatietherapeut Jacoline: “Samen geloven is soms nog intiemer dan seks”

  2 juni 2020

  “Ik was zelf niet goed voorbereid op wat me te wachten stond na het jawoord. En van huis uit heb ik ook niet het perfecte huwelijk als voorbeeld gezien.” Mediator en relatietherapeut Jacoline Steegstra (51) gelooft dat je de liefde kan leren.

  Een vraag voor Pastor Irma – Hoe kan ik mijn man liefhebben?

  27 mei 2020

  Een tijd geleden stelde wij op Facebook of je een vraag had voor Pastor Irma. Vanuit haar ervaring geeft zij antwoord op deze vragen.  Zo ook op de vraag ‘Hoe kan ik mijn man liefhebben?’ 

  Vrijheid in verbondenheid

  18 mei 2020

  Blijven rondlopen met een loden last is niet alleen zwaar voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Je naasten voelen aan dat je bedrukt en belast bent, maar kunnen je niet begrijpen. Misschien vragen ze zich zelfs af of zij de oorzaak zijn van jouw stille verdriet.

  Single – leven tijdens Moederdag én in coronatijd

  9 mei 2020

  De pijn van geen kinderen hebben is er nog. Zelf noem ik dat een onderhuidse pijn of blauwe plek. In de loop der jaren is het verdriet en de pijn minder geworden. Of moet ik zeggen: ánders? Ik ben een gezegend mens omdat ik kan genieten van andermans kinderen en ik werkte op een school en daar genoot ik ook.

  Remmen? Nee, gas blijven geven. Of toch, remmen?

  16 april 2020

  Ik adem diep in en uit, draai me weer terug op mijn rug. De laatste warme zonnestralen kruipen over mijn wangen. Ineens vliegen er vijf vogels over door een verder lege lucht.
  Ik glimlach: ‘Kijk naar de vogels in de lucht… het is jullie hemelse Vader die ze voedt.’

  De tranen van Jezus | Proefje voor kinderen

  5 april 2020

  Wat maakt jou verdrietig? Als anderen je plagen? Als iets tegenvalt? Als je ruzie hebt met je beste vriend? Jezus is ook verdrietig. Zo verdrietig dat Hij moet huilen. Waarom Hij zo verdrietig was?

  Lucht in je gezin

  3 april 2020

  Het gezin is bij uitstek de plek waar je de innerlijke rust leert beoefenen. Kinderen zijn net kloosterbellen; ze leren je leven in het hier en nu.

  Bemoediging voor moeders

  31 maart 2020

  ‘U Heere bent mijn vesting. Mijn hulp in tijden van nood. U geeft wijsheid als ik tekort schiet. Nieuwe kracht wanneer ik niet meer kan en mij vermoeid en belast voel.

  Geloof ik nog?

  27 maart 2020

  We hebben andere wonderen meegemaakt. We hebben regelmatig gemerkt dat God er was. Dus ik kies er gewoon maar voor om te geloven en dan zie ik over drie jaar wel weer verder.’

  Samen zingen Jezus is overwinnaar

  25 maart 2020

  Wauw, wat was het een gaaf en echt kippenvel moment om samen met heel veel andere christenen op zondag 16 maart om 13 uur dit lied te zingen. We zongen dit samen als gezin, en daarna ging ik bidden, bidden dat mensen juist nu in deze periode van angst en onzekerheid, met hun angst weer naar God toe gaan.

  Het paasverhaal voor kinderen

  24 maart 2020

  Het paasverhaal is voor jonge kinderen best lastig te begrijpen. Het is ook best een spannend verhaal. Jezus wordt geslagen, gemarteld en aan een kruis gespijkerd.