Gezin

  Goed genoeg zijn als moeder

  14 september 2021

  Johanneke las het boek ‘Laat je zien’ van Rachel Hollis, waaruit ze leert dat ze goed genoeg is als moeder. Dat ze niet perfect hoeft te zijn, maar dat dingen doen op haar eigen manier ook goed is.

  Eigenaardigheden

  26 augustus 2021

  Dat de vorige blog nog een vervolg zou krijgen, kon ik toen ik het schreef ook niet bedenken. Totdat ik de kinderen weer op ging halen van het logeren.

  Een knorrend varkentje en dansende beren

  24 augustus 2021

  Johanneke’s jongste dochter heeft het syndroom van Down en kreeg op vakantie last van neusverkoudheid. Ze leek net een knorrend varkentje. Voor Johanneke was dat reden genoeg om zich zorgen te maken en allerlei beren op de weg te zien.

  Waarom mijn kinderen sokken met gaten dragen

  17 augustus 2021

  Jolettes kinderen dragen sokken met gaten. En dat is niet omdat ze te weinig geld heeft om nieuwe te kopen…

  Wachten

  20 juni 2021

  Jolette kijkt terug op de lockdown en de coronamaatregelen nu alles bijna voorbij is. Het lijkt misschien of alles weer normaal gaat worden, maar zo voelt het niet.

  Dankbaar voor een stomme vakantie

  8 juni 2021

  Ineke gaat met haar man en kinderen op vakantie. Het huisje valt op het eerste gezicht wel heel erg tegen.

  Herinneringen van later

  28 mei 2021

  Jessica en haar man zijn 15 jaar getrouwd en kijekn met hun kinderen naar oude filmpjes en foto’s. Ze worden er weemoedig van.

  I AM: nieuw tussenjaar voor jongeren

  24 mei 2021

  Ineke ging met haar zoon naar de Open Dag van I AM (Intuïtieve Arts Movement). Dit is een nieuwe opleiding die een tussenjaar voor jongeren verzorgt. Een creatieve school waarbij de jongeren de ruimte krijgen om hun geloof en artistieke talent te ontwikkelen.

  Als moederdag pijn doet

  9 mei 2021

  Ik kan er niet omheen, al zou ik dat heel graag willen. Mijn brievenbus zit er vol mee, op tv zijn de reclames er allemaal op gericht, billboards, advertenties in de kranten, winkels. 9 mei. Moederdag.

  De bubbel van mijn dochter

  7 mei 2021

  Opvoeden, wanneer is het eigenlijk klaar? Op welke leeftijd kun je je kind helemaal loslaten?

  Even helemaal samen

  30 april 2021

  We vieren voor de tweede keer onze trouwdag in coronastijl. En kijken vooral naar wat wél kan.

  Spring op!

  6 maart 2021

  Als mijn kind uit school komt, springt hij altijd meteen in zijn armen. Hij wil zo dicht mogelijk bij mij zijn en daar geniet ik enorm van. Het bracht me op de gedachte dat God ook van mij geniet. Hij houdt niet alleen van me, maar geniet ook van mij…

  Thuisonderwijs – Verantwoordelijkheid leren

  8 februari 2021

  Het thuisonderwijs heeft ook positieve kanten voor mijn kinderen en voor mij. Ik merk bijvoorbeeld dat ze meer verantwoordelijkheid leren nemen voor hun taken. Dat is iets heel moois om bij de opvoeding te zien.

  De echte familie von Trapp

  30 januari 2021

  Bijna iedereen heeft The Sound of Music wel eens gekeken. De muzikale film over de zingende Oostenrijkse familie Von Trapp, met Julie Andrews in de hoofdrol. De echte familie was echter helemaal niet zo blij met deze verfilming, omdat het een verdraaiing van de werkelijkheid zou zijn. PUUR heeft uitgezocht wat het ware verhaal was en hoe de echte familie Von Trapp tot stand is gekomen.

  Kiplekker – Joke Verweerd

  24 januari 2021

  Ziek-zijn is een eenzaam avontuur. Het is alsof je een weg moet vinden in het donker.