Gezin

  Spring op!

  6 maart 2021

  Als mijn kind uit school komt, springt hij altijd meteen in zijn armen. Hij wil zo dicht mogelijk bij mij zijn en daar geniet ik enorm van. Het bracht me op de gedachte dat God ook van mij geniet. Hij houdt niet alleen van me, maar geniet ook van mij…

  Thuisonderwijs – Verantwoordelijkheid leren

  8 februari 2021

  Het thuisonderwijs heeft ook positieve kanten voor mijn kinderen en voor mij. Ik merk bijvoorbeeld dat ze meer verantwoordelijkheid leren nemen voor hun taken. Dat is iets heel moois om bij de opvoeding te zien.

  De echte familie von Trapp

  30 januari 2021

  Bijna iedereen heeft The Sound of Music wel eens gekeken. De muzikale film over de zingende Oostenrijkse familie Von Trapp, met Julie Andrews in de hoofdrol. De echte familie was echter helemaal niet zo blij met deze verfilming, omdat het een verdraaiing van de werkelijkheid zou zijn. PUUR heeft uitgezocht wat het ware verhaal was en hoe de echte familie Von Trapp tot stand is gekomen.

  Kiplekker – Joke Verweerd

  24 januari 2021

  Ziek-zijn is een eenzaam avontuur. Het is alsof je een weg moet vinden in het donker.

  Kinderen en de thuiskerk

  17 januari 2021

  Veel van de kerkdiensten kunnen niet meer doorgaan. Daardoor zitten gezinnen met jonge kinderen thuis op de bank de preek te luisteren. Maar hoe zorg je nu dat de kinderen op een leuke manier meer van de Bijbel leren op zondag? Enkele downloads en tips die je kunnen helpen.

  Quarantaine

  21 december 2020

  En nu zitten we in een soort van landelijke quarantaine. Vrij zonder ergens naar toe te kunnen. Maar ik ga niet klagen. Wij zijn er tot nu toe heel goed vanaf gekomen en dat is iets om dankbaar voor te zijn. 

  Vruchtbare vrede

  17 december 2020

  Zou het niet mooi zijn om door hun ogen naar dit soort problemen te kijken? En daar komt meteen die vruchtbare vrede om de hoek kijken. Een vrede die vanuit onszelf niet mogelijk zou zijn en waarschijnlijk al helemaal niet vruchtbaar.

  Er gaat me een lichtje op…

  5 december 2020

  Met een brandend kaarsje zongen we “…dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht (..) jij in jouw klein hoekje en ik in het mijn.” Ik vroeg mij niet af of ik te klein was, maar ik deed mee naar vermogen en bezorgde op dat moment samen met anderen een aantal oude mensen een mooi moment.

  Heb jij de juiste speelkaarten in je handen?

  23 november 2020

  Heb jij de juiste kaarten in handen op dit moment? Nee natuurlijk niet voor je keezenspelletje, maar heb je de juiste kaarten in handen in het spel van het leven?

  Gevoel van thuis

  14 november 2020

  Terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt, vult een explosie van geuren mijn huis. De knusse sfeer die er hangt, bezorgt me een heerlijk gevoel van thuis. Ik heb het, ondanks de ellendige omstandigheden, toch naar mijn zin met al mijn mannen om me heen.

  Trek je er niets van aan

  12 november 2020

  Trek je er maar niets van aan.’ Ineens zie ik mijn vader voor me en hoe hij mij probeerde te helpen sterk te staan tegenover mijn pesters. ‘Trek het je niet aan’, zei hij. Net als ik nu.

  Gratis magazine GOUD van het Nederlands Bijbelgenootschap

  6 november 2020

  Gisteren kreeg ik post. Het prachtige magazine GOUD! Het magazine is uitgebracht door het Nederlands Bijbelgenootschap. Met dit magazine willen zij ouders helpen om met kinderen de bijbel te openen.

  Podkast | Vroeg maar veilig vasthouden

  4 november 2020

  Annette vertelt in deze podcast over de geboorte van haar zoon Daniël en het boek wat daaruit voort kwam.  Daniël werd te vroeg geboren en een spannende periode breekt aan. Vanuit deze ervaring schreef Annette haar boek “Ik houd je vast”.

  3 korte lessen die ik mocht leren in het moederschap

  29 oktober 2020

  Stel dat ik mijn kinderen hoor zeggen; wat ben ik een slecht kind, ik zal het nooit goed genoeg doen. Dan bemoedig ik ze iedere dag nog eens extra met hoe geliefd ze zijn.

  Spelletjes Tip. | BBC Earth – Animal

  21 oktober 2020

  Kom met het hele gezin meer te weten over onze prachtige planeet met het educatieve bordspel BBC Earth: Animals.