Gezin

  Tevredenheid. hoe houd je het vast

  20 juli 2019

  Hoe houd ik tevredenheid vast in een tijd waarin het ‘pleasen’ van mensen, je ego opblazen op social media en je CV oppoetsen, dè manieren zijn om het te maken in deze wereld?

  Verliefd op iemand anders

  18 juli 2019

  Verliefd worden kan iedereen overkomen. Ook als je een gelukkige of ‘gewone’ relatie hebt. Het gaat erom wat je ermee doet. Je hóeft je niet door je gevoel te laten leiden.

  Kinderen? Het zijn net kloosterbellen!

  16 juli 2019

  Kinderen en stilte lijken een onmogelijke combinatie. Toch gelooft stiltetrainer Mirjam van der Vegt dat je tot rust kunt komen in het tumult van je gezin en dat juist kinderen je stilte leren. Ze schreef er een praktisch boek over dat je als ouder en kinderen samen kunt gebruiken. Ideaal voor je vakantie: samen leren rusten.

  ‘Kijk… hij is niet stuk’

  7 juli 2019

  Met ferme stem en een krachtige houding liep ze het parcours. En tot onze verbazing bleek onze dwarsbungel plotseling een voorbeeldig dressuurhondje! ‘Kijk… hij is niet stuk’ zei de trainster met een knipoog.

  5 natuurlijke producten voor je badkamer

  25 juni 2019

  Een van de plekken die je gemakkelijk er minimalistischer uit kan laten zien, is toch wel je badkamer. Voor mij is de waarde: ‘natuurlijk’ heel belangrijk

  Twee mooie workshops die je niet wil missen

  11 juni 2019

  Eind juni zijn er twee mooie workshops van stilte coach Mirjam van der Vegt die je niet wil missen.  Stilte in je gezin en vrije tijd met God.

  Dansen op Papa’s voeten

  11 juni 2019

  ‘Dansen op Papa’s voeten. 1,2,3. 1,2,3. Zo gaat  ie goed. Dansen op Papa’s voeten’ zing ik zachtjes voor onze jongste dochter als ik naast haar in bed lig.

  Spring maar achter op bij mij, achterop mijn fiets

  27 mei 2019

  De ochtendspits: druk, ietwat chaotisch, soms met een ochtendhumeur (want we sliepen nog zo lekker) en vooral een heleboel gehaast. Kinderen in de kleren, zelf in de kleren, broodje eten, broodjes smeren, appeltjes in de tas, eigen werktas gereed maken en dan stappen we op de fiets.

  Poké bowl recepten

  22 mei 2019

  Poké bowl een term die ik regelmatig voorbij zie komen. Hip en helemaal van deze tijd.

  5 Producten die je afvalzak laten slinken

  16 mei 2019

  Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in de impact die wij als gezin hebben op de wereld. Maar ook de impact van de wereld op mij? Zo let ik op wat voor producten ik gebruik in en om het huis. Maar ook wat voor producten ik koop.

  Leeg huis

  14 mei 2019

  Het betekent dat mijn man en ik kamperen in een leeg huis. Onze meubels staan op geslagen in onze garage. Het enige dat nu op de betonnen vloer staat zijn twee tuinstoelen met een campingtafeltje.

  Eh… geloofsopvoeding? En toen zat de priester bovenop een pak popcorn…

  13 mei 2019

  Het lukt mezelf vaak maar moeizaam. De toepassing van de oude Bijbelse verhalen in het hier en nu. Ik vind het vaak behoorlijk lastig en puzzelen. Ik schaam me een beetje voor onderstaande, maar trok er ook wel een les uit. Want voor kinderen ís de Bijbel gewoon in het hier en nu

  De allerliefste mama

  12 mei 2019

  “Mijn moeder is de liefste” “Voor mijn lieve mama” “Mama de liefste” Allemaal teksten en kreten die de afgelopen tijd voorbij zijn gekomen. Moederdag..vandaag is het moederdag

  Moederdag ontbijtjes

  11 mei 2019

  Nog wat last-minute inspiratie nodig? Vooral even laten zien aan je kinderen of man. 😉  Maar het is natuurlijk ook heerlijk om voor jezelf te maken!

  Moederdag zonder moeder te zijn

  10 mei 2019

  Moederdag komt er weer aan en dat is en blijft voor sommigen een lastige zo niet een zeer pijnlijke dag. Als je ongewenst kinderloos bent gebleven en je ook geen moeder meer hebt (of geen contact meer mee hebt) wat kunnen dan al die vrolijke en ‘schreeuwende’ reclame folders gevoelig liggen.