Gezin

  Jongeren en de lockdown

  22 januari 2022

  Het is 8 uur ’s avonds als de bel gaat. Mijn man en ik kijken elkaar verbaasd aan. “Verwacht jij iemand?”. Ik loop naar de deur en mijn vermoeden wordt bevestigd. Weer een jongere op de stoep, weer iemand met een verhaal en weer iemand die kapot eenzaam is.  

  5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden

  14 januari 2022

  We hebben het voorrecht om een goed voorbeeld te geven, de kerk in te lopen en de vrijheid te hebben om God te aanbidden. Hij belooft ons in de kerk te ontmoeten.

  Een stapje opzij

  11 december 2021

  Jolette ziet om haar heen dat kinderen en jongeren grote verantwoordelijkheid voelen als het gaat om de coronamaatregelen. Het zet haar aan het denken: hebben we genoeg oog voor hun volwassen keuzes en kracht?

  Verrassing!

  29 november 2021

  Afgelopen zomer hebben we onze kinderen ontvoerd. Ja echt! Ze kregen alle drie een blinddoek om en werden in de auto gezet. We hadden namelijk een verrassing in petto. Na talloze rondjes over de rotondes, onnodige afslagen en bijzondere verrichtingen met de auto waren ze volledig gedesoriënteerd, al dacht een enkeling nog steeds zeker te weten waar we reden.

  Goed genoeg zijn als moeder

  14 september 2021

  Johanneke las het boek ‘Laat je zien’ van Rachel Hollis, waaruit ze leert dat ze goed genoeg is als moeder. Dat ze niet perfect hoeft te zijn, maar dat dingen doen op haar eigen manier ook goed is.

  Eigenaardigheden

  26 augustus 2021

  Dat de vorige blog nog een vervolg zou krijgen, kon ik toen ik het schreef ook niet bedenken. Totdat ik de kinderen weer op ging halen van het logeren.

  Een knorrend varkentje en dansende beren

  24 augustus 2021

  Johanneke’s jongste dochter heeft het syndroom van Down en kreeg op vakantie last van neusverkoudheid. Ze leek net een knorrend varkentje. Voor Johanneke was dat reden genoeg om zich zorgen te maken en allerlei beren op de weg te zien.

  Waarom mijn kinderen sokken met gaten dragen

  17 augustus 2021

  Jolettes kinderen dragen sokken met gaten. En dat is niet omdat ze te weinig geld heeft om nieuwe te kopen…

  Wachten

  20 juni 2021

  Jolette kijkt terug op de lockdown en de coronamaatregelen nu alles bijna voorbij is. Het lijkt misschien of alles weer normaal gaat worden, maar zo voelt het niet.

  Dankbaar voor een stomme vakantie

  8 juni 2021

  Ineke gaat met haar man en kinderen op vakantie. Het huisje valt op het eerste gezicht wel heel erg tegen.

  Herinneringen van later

  28 mei 2021

  Jessica en haar man zijn 15 jaar getrouwd en kijekn met hun kinderen naar oude filmpjes en foto’s. Ze worden er weemoedig van.

  I AM: nieuw tussenjaar voor jongeren

  24 mei 2021

  Ineke ging met haar zoon naar de Open Dag van I AM (Intuïtieve Arts Movement). Dit is een nieuwe opleiding die een tussenjaar voor jongeren verzorgt. Een creatieve school waarbij de jongeren de ruimte krijgen om hun geloof en artistieke talent te ontwikkelen.

  Als moederdag pijn doet

  9 mei 2021

  Ik kan er niet omheen, al zou ik dat heel graag willen. Mijn brievenbus zit er vol mee, op tv zijn de reclames er allemaal op gericht, billboards, advertenties in de kranten, winkels. 9 mei. Moederdag.

  De bubbel van mijn dochter

  7 mei 2021

  Opvoeden, wanneer is het eigenlijk klaar? Op welke leeftijd kun je je kind helemaal loslaten?

  Even helemaal samen

  30 april 2021

  We vieren voor de tweede keer onze trouwdag in coronastijl. En kijken vooral naar wat wél kan.