10 dingen die ik van het moederschap heb geleerd

11 april 2019
Delen via:

Door de tijd heen heb ik ontdekt dat het moederschap vaak enorm genieten is, maar ook ontzettend ingewikkeld kan zijn. Als moeder sta je iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen, dilemma’s en mooie verrassingen. Zoals je tienerdochter die ineens besluit niet meer te ontbijten omdat ze wil afvallen of de kleine kleuter die een prachtig veldboeketje heeft geplukt uit de tuin van de buren. In de chaos van het moederschap heeft de Heere God mij de afgelopen jaren 10 belangrijke lessen geleerd. Vanmorgen schreef ik ze van me af. Lees je mee? Misschien heb je er iets aan.

  1. Als je overweldigd raakt… Kijk omhoog! Van God alleen komt jouw hulp.
  2. Zeg sorry tegen je kinderen als je merkt dat je het anders had moeten doen.
  3. Als je geneigd bent om te klagen, breng het allereerst bij God. Hij hoort je. Echt! En zo maak je niemand ongelukkig.
  4. Laat hen zien dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk.
  5. Kijk op van je telefoon en laat je kinderen niet zitten met de herinnering dat jij altijd op je telefoon zat en weinig oog voor ze had.
  6. Niemand is ooit te ver weg van God. Ook je kind niet. Toon hem/haar deze genade, door daden van liefde.
  7. Praat positief over anderen, maar vooral over hun vader.
  8. Maak het gezellig. Laat ze graag thuis komen en vriendjes en vriendinnetjes meenemen.
  9. Bid voor je kinderen en je man. Als jij niet voor ze bid, wie doet dat dan wel?
  10. Jij bent een gewone, eenvoudige moeder. Maar je dient een buitengewoon grote God. Hij kan meer dan jij je maar kan bedenken of beseffen. Vergeet niet dat voor Hem niets maar dan ook niets onmogelijk is.

‘Echte schoonheid komt uit een hart dat door Gods liefde tot rust is gekomen en vervuld is met Zijn vrede’

 

Supermam

In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding.  Priscilla Docter heeft hiervoor een werkboek samengesteld waarin 10 uiteenlopende thema’s worden behandeld zoals individuele aandacht, social media, het gebed, geloofsopvoeding, grenzen, communicatie en rust. Eerder verscheen van haar een Bijbels dagboek voor moeders ‘Jouw tijd met God’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *