Bakken met Yoghurt

15 februari 2019
Delen via:

Yoghurt (griekse) als ontbijt, lekker met wat muesli of fruit, of toetje na het eten. Maar je kunt ook heerlijke dingen bakken met yoghurt!

Ik vond drie heerlijke recepten;

Havermout yoghurt cake met perzik

Ingredienten:

  • 50 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 50 gr amandelmeel
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 2 perziken
  • 6 aardbeien
  • 1 tl koekkruiden of kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Nodig: mengkom, bakpapier, bakvorm rechthoek 20 x 15 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout, havervlokken en het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de koekkruiden, het bakpoeder en de kaneel aan toe.

Schep de yoghurt ook in de kom en schenk wat honing erbij. Ik kneep 3x flink in de fles, ik schat in dat het zo’n 3 el zijn.

Tik de eitjes boven de mengkom en roer tot een glad beslag.

Schil de perziken, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij deze ook in stukjes.

Schep het fruit heel voorzichtig door het beslag heen, zorg dat het goed is verdeeld.

Bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier en schenk het beslag in de vorm.

Schuif de havermout yoghurt cake met perzik in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!

(bron: www.mindyourfeed.nl)

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen

Ingrediënten
voor zes kwarkbroodjes
175 gr kwark
1 ei (rauw)
125 gr amandelmeel
0.5 eetlepel bakpoeder
snufje zout
6 gedroogde vijgen

optioneel:
havervlokken voor bovenop

overige benodigdheden:
bakplaat + bakpapier en eventueel een ijsschep

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
  3. Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
  4. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
  5. Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

(bron:www.flyingfoodie.nl)

Yoghurt pancakes

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken

  • 150 gram bloem
  • 1 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 ei
  • 240 ml magere yoghurt
  • 30 ml water

Tip 1: je kunt de yoghurt en het water ook in grammen afwegen, dit is evenveel in gram als in milliliter

Tip 2: je kunt ook andere soorten yoghurt gebruiken

Bereiding

In een kom voeg je de bloem, suiker, bakpoeder en baking soda samen. Roer met een spatel kort door elkaar. Voeg dan ook het ei, de yoghurt en het water toe en roer met dezelfde spatel tot een mooi stevig beslag.

 

 

 

(bron: laurabakery.nl)


 Eenzaam van Nels Fahner brengt het grote maatschappelijke probleem van eenzaamheid voor het voetlicht. Het doet verslag van een boeiende en schrijnende zoektocht naar de oorzaken en gevolgen, maar inspireert ook om te zoeken naar oplossingen. Voor dit boek interviewde de auteur ervaringsdeskundigen, filosofen, psychologen, beleidsmakers en mensen uit de praktijk, onder wie wetenschapper Anja Michielse, filosoof Ad Verbrugge en leken-benedictijn Wil Derkse.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *