Ontspullen

19 augustus 2019
Delen via:

Nieuwe fase

Onze kinderen zijn de deur uit. Er breekt een nieuwe fase aan in ons leven. Mijn man en ik moeten er aan wennen dat er geen kinderen meer bij ons aan tafel zitten en ook dat er geen vrienden en vriendinnen gezellig langs komen. Het wordt een beetje stil bij ons in huis!

Meer tijd

Na een paar jaar zijn we er redelijk aan gewend. Het geeft ook een zekere rust om geen kinderen meer te hoeven opvoeden. We hebben wat meer tijd voor elkaar. ’s Avonds nemen we wat meer tijd voor het avondeten en we sluiten de maaltijd af met een kopje koffie na het bijbellezen.

Blijdschap

Er worden kleinkinderen geboren en dat zorgt voor veel blijdschap. We zijn nu opa en oma. Wat bijzonder! De doos met autootjes van onze jongens kan weer van de zolder worden gehaald en ook met de Duplo wordt weer gespeeld. Nu door onze kleinzonen!

Teveel

We merken ook dat we eigenlijk veel te veel spullen hebben. Het wordt tijd om op te gaan ruimen vinden we allebei. We staan er versteld van wat er allemaal van de zolder tevoorschijn komt. En dat terwijl onze kinderen ook al veel van hun eigendommen hebben meegekregen bij hun vertrek uit het ouderlijk huis.

Opruimen

We gaan opruimen! En ons huis gebruiksklaar maken voor kinderen en kleinkinderen. Er is een Dorcaswinkel bij ons in de stad waar we veel naar toe brengen. Vandaag maak ik weer een ritje er naar toe met mijn auto. De vriendelijke meneer die alles van me aanneemt zegt: ‘Zo mevrouw, u brengt veel!’ Dat doet me goed. Ik hoop dat alles weer goed gebruikt gaat worden! Met een voldaan gevoel rijd ik weer naar huis.

 


PUURvandaag boekentip

nieuwe fase‘Leeg nest’ van Els van der Vlist is een handleiding en een handreiking voor een nieuwe levensfase: het moment dat je kinderen de deur uit gaan. Praktische informatie wordt in dit PUUR! balans-boek afgewisseld met ervaringsverhalen van andere ouders, en ook de Bijbel geeft krachtige lessen voor het omgaan met een leeg nest. Vanuit haar eigen ervaring gaat Els van der Vlist in op allerlei vragen en uitdagingen: hoe begeleid je je kinderen op een nieuwe manier, hoe ga je om met afscheid en rouw, hoe geef je opnieuw vorm aan de relatie met je kind(eren) en wat is de rol van gebed? ‘Leeg nest’ bevat herkenning en aanmoediging voor elke ouder die het ineens wel heel stil vindt in huis –of die er juist stiekem wel van geniet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *