De eerste keer met een camper

13 september 2019
Delen via:

Leuk zo’n camper, not….. Ik ga er echt nooit meer in slapen. Ik doe gewoon echt geen oog dicht. Grrrrr. Was er eindelijk geen gesnurk, zat er zo’n leuk inimini beest, je weet wel met de m van mega irritant, om me heen te zoemen. Was dat beest eindelijk stil, hoorde ik ‘mam, ik moet plassen’. Als zij dan al lang weer sliep, lag ik nog wakker. Steeds opnieuw ging ik maar weer braaf naar rustgevende muziek luisteren, maar daar doorheen hoorde ik nog steeds snurkende geluiden. Grrr…. een camper, het lijkt zo gezellig en idyllisch, maar is blijkbaar voor mij niet weggelegd. Het is nu vijf uur en voor mijn gevoel heb ik maar een uur, misschien twee uur geslapen ofzo…

De eerste nacht

Bovenstaande schreef ik tijdens onze eerste nacht in de camper. Overdag was het gelukkig een stuk gezelliger, al waren er ook wel de nodige moppermomentjes. Zo hadden we op de tweede camping een heel mooi plekje gevonden, kwam er net een Duitser tussendoor geglipt die op ons plekje ging staan, terwijl wij net bezig waren om de camper goed te zetten. Achteraf bleek overigens dat we daar ook niet hadden kunnen staan, omdat de kabels niet lang genoeg waren, maar toch… Gelukkig was ik dit al snel vergeten toen ik de meiden lekker in het meer zag spelen en zelf genoot van het uitzicht en de rust, die ik wel kon gebruiken. De tweede en derde nacht sliep ik overigens een stuk beter.

Duits biertje

Op de tweede dag maakten we per fiets de bossen in de omgeving van de camping onveilig. Helaas kregen we tijdens deze fietstocht een dikke plensbui over ons heen, waar we niet heel vrolijk van werden. Toen we wilden schuilen vrolijkte de plaatselijke vrijwillige Duitse brandweer ons, of eigenlijk manlief, weer op en boden hem een Duits biertje aan. Mij boden ze er ook ééntje aan. Ik zat er nog aan te denken om te vragen ‘habe sie auch wein?’ Maar nee ik hield me netjes in en zei ‘nein, danke’. Toch wel vriendelijke mensen die Duitsers.

Sprookjesachtig laatste dag

In de derde nacht bleef het maar regenen en regenen. Wel een gezellig getik op het dak van de camper, maar in mijn dromen zag ik al dobberende luchtbedjes voorbijkomen. Gelukkig werd dat geen werkelijkheid. Wat wel werkelijkheid werd was dat we ons tentje ’s ochtends weer opruimden en nog een laatste dagje door Duitsland toerden met de camper. Dit keer streken we neer in een gezellig stadje waar je in de open lucht een musical kon bewonderen. We hoorden dan ook prachtige romantische achtergrondmuziek, terwijl wij als gezin een sprookjesachtige heksenroute liepen.

En als je me vraagt of ik weer met een camper op stap zou gaan, dan zal ik die vraag volmondig met ja beantwoorden. Het was een heerlijk weekend, ondanks de vele regen en de korte nachtrust. Dankbaar kijk ik dan ook terug op ons eerste camper weekend.

En jij? Ben jij van het kamperen of ga je liever voor een vakantiehuisje?

 


PUURvandaag boekentip

nacht‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag? In dit invulboek van Marjolein Feenstra en Marieke ten Berge kun je zestig dagen lang opschrijven hoe je dag was. Met mooie quotes, invulopdrachten en vragen is dit jouw perfecte dagboek. Van Marjolein Feenstra verscheen eerder o.a. ‘PUUR! Hoe was je dagboek’ en van Marieke ten Berge ‘Mijn gezellige vriendenboek’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *