Een vrolijke dag

28 januari 2019
Delen via:
‘Een vrolijk hart maakt een aangezicht blij.’ Spreuken 15:13
Ben jij ook zo graag bij vrolijke mensen? Logisch! Spreuken 15:30 zegt: Vriendelijk stralende ogen verheugen het hart; een goede tijding verkwikt het gebeente. En een vrolijk hart bevordert de genezing, zegt Spreuken 17:22. Misschien voel je je vanochtend niet blij. Maar zoals je ziet in de Bijbel begint de blijheid bij het bepalen van de status van ons hart. Niet de status van ons gevoel.Dus JIJ kunt besluiten om je gevoelens NIET te laten regeren vandaag. Jij kunt nu alvast besluiten dat het een vrolijke dag wordt. Omdat jij de regie hebt gekregen over jouw emoties, over jouw hart en over jouw gevoelens. God is vreugde en Hij wil met Zijn vreugde jouw hart vullen. Begin deze dag met het danken voor Zijn vreugde in jou. Want als jij een volgeling van Hem bent, zit dit al in je hart maar heeft het de ruimte nodig naar buiten te komen, want een vrolijk hart maakt ook het aangezicht blij. Maak er een vrolijke dag van, lieve moeder, dat is fijn voor iedereen in jouw huis.

Gebed

Lieve Heer Jezus, ik kies ervoor om er een vrolijke dag van te maken. Tot opbouw van mijn gezin en de mensen die ik vandaag ontmoet. De vreugde des Heren is mijn kracht. Wat een heerlijke wetenschap. Dank U voor de vreugde die U al in mij heeft gelegd en de fijne dag die ik tegemoet mag gaan. In Jezus’ naam. AMEN.

PUUR! boekentip

In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Priscilla Docter heeft een werkboek samengesteld waarin 10 uiteenlopende thema’s worden behandeld zoals individuele aandacht, social media, het gebed, geloofsopvoeding, grenzen, communicatie en rust. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *