Goed genoeg zijn als moeder

14 september 2021
Delen via:

Johanneke las het boek ‘Laat je zien’ van Rachel Hollis, waaruit ze leert dat ze goed genoeg is als moeder. Dat ze niet perfect hoeft te zijn, maar dat dingen doen op haar eigen manier ook goed is.

‘De God die de maan en sterren schiep, de bergen en de zeeën, de Schepper die dit allemaal maakte, geloofde dat jij en jouw kind voor elkaar gemaakt waren. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn om te falen, want iets waar je voor gemaakt bent, kun je niet verkeerd doen. Het feit dat je zo bezorgd bent of je wel een goede moeder bent, betekent dat je betrokken, gefocust en toegewijd bent om te doen wat goed is.

De perfecte moeder is een mythe- maar een prima moeder zijn, is realistisch. Er is niet één manier om moeder te zijn. Je hoeft het niet op dezelfde manier te doen als andere moeders. Het enige wat je mag doen is zorgen. Niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Je kunt niet goed voor je kinderen zorgen als je hard bent voor jezelf.’

Bam, weer zo raak geschreven door Rachel Hollis in haar boek Laat je zien! Deze woorden las ik terwijl ik heerlijk in mijn hangmatje lag in de tuin en we die ochtend mijn man hadden uitgezwaaid die ruim een week naar Lesbos ging om daar te helpen bij en in het vluchtelingenkamp. Ik vond het mooi dat hij dit ging doen en dat ik hem kon supporten door er thuis voor onze kids te zijn. Maar eerlijk gezegd zag ik er best tegen op.

Zou ik het wel goed doen? Zullen de meiden wel een leuke week hebben als ze thuis zijn bij mij? Ik vond eigenlijk dat ik overal naar toe moest gaan met ze, maar ik als ik daar over nadacht werd ik al gestrest. En ik vond het heerlijk om er als gezin op uit te trekken, maar alleen met de kids, dat is toch minder mijn ding. Ik legde mezelf een hoge lat op van alles wat ik wel niet moest van mezelf die betreffende week.

Op mijn manier

De woorden van Rachel hielpen me steeds opnieuw om te beseffen ik mag zorgen voor de kids en voor mezelf. En ik het op mijn manier mag doen. Zo hebben we heerlijk veel spelletjes gedaan, heeft de jongste heerlijk vaak geschommeld in de speeltuin in de straat en hebben we met ons drieën geschommeld, en wat hadden we dikke lol. Maar het mooiste vond ik het gesprek met mijn oudste dochter over je niet langer laten vullen met leugens, maar met Gods waarheid. Zo’n waardevol moeder-dochtermoment, en wat voelden we God dichtbij toen we samen gingen bidden om ons te laten vullen met Zijn waarheid.

Goed genoeg als moeder

Zo mooi om daardoor weer te beseffen ik hoef mezelf geen hoge lat op te leggen, ik mag gewoon goed genoeg zijn als moeder. Dicht bij Hem zijn en zo Zijn liefde uitdelen aan mijn kinderen door er echt voor ze te zijn en niet direct van alles te gaan doen. En vanuit dat gevoel dat ik goed genoeg ben, kwam er juist ruimte om samen leuke dingen te gaan doen en hebben we die dag erna heerlijk samen geluncht en samen geshopt.

Binnenkort kun je bij Waardevol en Uniek weer een nieuwe cursus volgen, die hier mooi bij past. Het onderwerp is namelijk Ik ben waardevol niet om wat ik doe, maar wie ik ben. Je bent zo waardevol, je bent echt goed genoeg als moeder, door precies zo te zijn zoals je Maker jou bedoeld heeft! Klik hier voor meer info over de cursus.


In ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien! Rachel Hollis is moeder van vier kinderen, motivational speaker en podcasthost. Ze heeft haar eigen blog thechicsite.com en heeft meer dan 1,1 miljoen volgers op de Insta @msrachelhollis. Het enige wat ze niet heeft, is een kalm en uitgebalanceerd leven. En dat kan haar helemaal niks schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *