Goed zijn

4 oktober 2020
Delen via:

Rond, alleen of samen, deze Bijbelstudie af.

Als je dat afzonderlijk doet, probeer dan de komende week tijd te vinden om te bespreken wat je allebei hebt geleerd.

1. Vertel over een moment waarop iemand iets aardigs voor je deed. Hoe veranderde die goedheid jou en je relatie met die persoon?

2. Lees Psalmen 36:6-13. Op welke manier vind je dat God goed is voor Zijn volk?

3. Jezus had het over de waarde van ‘een beker koel water’ geven aan iemand die daar behoefte aan heeft (Matteüs 10:42). Waarom vestigde Jezus de aandacht op zo’n klein gebaar?

4. Op welke manieren toonde Jezus zijn liefde door iets aardigs te doen voor anderen? Noem een paar manieren waarop Jezus aardig is geweest voor jou.

5. Waarom worden anderen tot God aangetrokken door goedheid?

6. Noem een voorbeeld van een moment waarop iemand zich van God heeft afgekeerd omdat jij onaardig was.

Psalmen 36:8
‘Hoe kostbaar is Uw liefde, God! In de schaduw van Uw vleugels schuilen de mensen.’

Uitdaging:

Dat God zo vriendelijk is voor ons, zou ons moeten motiveren om aardig te zijn voor anderen. Toch zijn we soms allerminst aardig voor degenen met wie we onder één dak wonen. Vind twee mogelijkheden om in de komende twee etmalen extra aardig te zijn voor je partner. Als je ideeën nodig hebt, vraag daar dan gewoon naar bij je partner.


Liefde is… een Bijbels dagboek voor samen.

liefde isPraten is de levensader van elke (liefdes)relatie. ‘Liefde is…’ biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor koppels. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer. Liefde is… toegankelijk, inzichtelijk en positief.

Relatietherapeut Gary Chapman is de auteur van ‘De vijf talen van de liefde’. Hij laat zich in zijn praktijk en in zijn boeken inspireren door wat de Bijbel ons kan leren. Met ‘Liefde is…’ kunnen stellen een jaar lang elke dag samen lezen en praten.

Je kunt dit boek nog bestellen voor €23,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *