Ik ben een Bijbel ontdekker

28 januari 2020
Delen via:

‘Ik ben een Bijbelontdekker’ van Corine Zonnenberg is een praktisch boek vol proefjes bij de Bijbel. Aan de hand van experimentjes en opdrachten bij Bijbelverhalen ontdekken kinderen de Bijbel. De proefjes kunnen ze samen met volwassenen uitvoeren. Na het doen van een opdracht of proefje (ervaren), volgt het Bijbelverhaal (lezen) waarna er ruimte is voor gesprek en het opschrijven van gebedspunten (doorpraten). Maak de regenboog van Noach, bak brood en laat water in wijn veranderen. De materialen zijn alledaags en de opdrachten zijn makkelijk voor te bereiden. Door de leeftijdsdifferentiatie is het boek te gebruiken door kinderen van 4 tot 12 jaar. Een mooie manier van geloofsopvoeding die de Bijbelverhalen tot leven wekt. 

Het boek is geschikt voor gezinnen, basisscholen, kerken of andere kinderclubs. 

Recensie

Bijbel

Marjolein, Online redacteur PUUR!vandaag ging met het boek aan de slag.

Samen met mijn zoon en dochter gingen we aan de slag met het verhaal van de Ark van Noach. 

Na het proefje lazen we samen het verhaal van Noach. Het boek geeft een aantal leuke verwerkingsvragen en opdrachten. Het leuke aan dit boek is dat er twee leeftijdsgroepen zijn van 4-7 jaar en van 8-12 jaar. Zo maak je het voor alle kinderen leuk.  Mijn kinderen zijn 4 en 7 dus we kunnen met dezelfde vragen aan de slag. 

Bijbel

 

Onze menig

Wat een leuk boek! De korte leesstukje zijn precies lang genoeg. Mooie herkenbare vragen. Waar ook een 4 jarige zeker mee overweg kan. Leuke afwisselende vragen en opdrachten, zodat iedereen kan mee doen, jong en oud. En de proefjes maken het natuurlijk extra duidelijk en leuk! Het verhaal komt op deze manier dichterbij en tot leven. 

Het is een prachtige boek om eens op een andere manier met de Bijbel bezig te zijn. Erg leuk voor een gezinsactiviteit.

Lukas 7 jaar: Heel erg leuk boek omdat we dan meer ontdekken. We leren meer van de bijbel op een hele leuke manier.

Jolyke 4 jaar:  Omdat ik het zo leuk vind om proefjes te doen. En voor deze want deze was ook heel lekker! 

We kijken uit naar het volgende verhaal en experiment! ‘Mama gaan we nu elke zondag een proefje doen! 

NATUURLIJK!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *