Interview met Aisha van ‘Mijn vriendenboekje’

11 juli 2020
Delen via:

In juni kwam het vrolijke boekje ‘Mijn vriendenboekje om in te kleuren’ uit. Het is een bijzonder vriendenboek voor jonge kinderen, waarin je niet schrijft, maar kleurt! ‘Waar hou jij van? Vertel het aan mij. Kleur je favoriete eten, dier, kleding en nog veel meer!’ In dit leuke vriendenboek voor jonge kinderen hoef je niet te schrijven, maar kan het kind zelf kleuren. Een mooie herinnering aan de peuterspeelzaal of de basisschool, met genoeg ruimte voor vriendjes en vriendinnetjes. Aisha Meel maakte dit boek samen met haar kinderen Livia en Joëlle.

Aisha vertelt meer over haar zelf, de Wonderwolk en hoe dit bijzondere vriendenboek is ontstaan.

Wie is Aisha?

Ik ben een creatieve denker die graag nieuwe dingen probeert. Ik kan niet goed stil zitten, maar ben het liefst de hele dag aan het nadenken hoe dingen beter, mooier en leuker kunnen. Ik hou van lezen, tekenen, spelletjes spelen en wandelen. Als moeder van 3 jonge kinderen, eigenaar van de Wonderwolk en vrouw van een meer-dan-full-time werker ben ik continu bezig. Toch hou ik ook heel veel van samen zijn met vrienden en neem ik graag de tijd om God te ontmoeten. 

Kan je iets meer vertellen over De wonderwolk?

De Wonderwolk maakt en verkoopt materialen die gebruikt kunnen worden bij de geloofsopvoeding van de allerkleinsten. De materialen zijn geschikt voor ouders, maar kunnen ook gebruikt worden door kinderdagverblijven, gastouders of bij het kinderwerk in kerken. 

De Wonderwolk heb ik opgericht in 2016. Op mijn achttiende kwam ik via een straatevangelist tot geloof. Ik liet mij dopen, kwam bij een kerk, trouwde en kreeg kinderen. Met mijn kinderen wilde ik graag Gods liefde delen en daarom ging ik op zoek naar informatie over christelijk opvoeden. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat ik zelf materialen gingen ontwikkelen. Niet een erg logische stap, want ik heb Technische Geneeskunde gestudeerd en ik werkte in die tijd als postdoctoraal wetenschapper in het Radboud Ziekenhuis.

Maar terwijl ik voor mijn eigen kinderen bezig was met geloofsopvoeding, merkte ik dat God mij riep om nog meer materialen te maken. In 2016 besloot ik om te stoppen met mijn werk en me volledig te richten op De Wonderwolk. Mijn droom is dat mijn verhaal en de materialen die ik maak met De Wonderwolk anderen inspireert om dicht bij God te wandelen, naar Zijn stem te luisteren en kinderen te vertellen over Zijn grote liefde.’

Hoe is het idee van ‘Mijn vriendenboekje’ ontstaan? 

Toen mijn dochter in groep 1 zat, kwam er wekelijks een vriendenboekje mee naar huis. Omdat mijn dochter nog niet kon lezen of schrijven, kwam het dus op neer om al die boekjes in te vullen. Ook de vragen die er in stonden, waren niet echt op kleuters gericht… favoriete popgroep, website, mijn wens voor jou…

Het invullen van die boekjes was dus niet bepaald mijn hobby. Toen mijn dochter zelf ook graag een vriendenboekje wilde, vond ik dat zo vervelend voor al die ouders die aan het schrijven zouden zijn dat ik dacht… dit moet anders kunnen. Dus ik besloot om met mijn dochters zelf een vriendenboekje samen te stellen. Eentje met vragen die bij hen pasten en die zij zelf zouden kunnen invullen. Zij bedachten de vragen als “dit eet ik het liefste..” “deze schoenen draag ik het liefst…” en hielpen mee met het tekenen en kleuren van de plaatjes. Zo werd het echt een vriendenboekje voor hen.  

Wat maakt dit vriendenboekje anders dan andere vriendenboekjes? 

In dit vriendenboekje hoef je (op je naam na) dus niks te schrijven. Je kan alles tekenen of kleuren. Zo kunnen jonge kinderen dus zelf aan de slag en worden de pagina’s ook echt iets van hen voor hun vriendjes. 

Waarom wilde je dit boekje maken? 

Ik wilde andere ouders het gedoe van het invullen van rare vragen in vriendenboekjes besparen 😊 Ik denk dat dat goed gelukt is. 

Hoe heb je het maken van het vriendenboekje ervaren? 

Het was ontzettend leuk om dit vriendenboekje samen met mijn dochters te maken. Samen hebben we een heerlijke tijd aan de teken tafel gehad. Zij konden zien wat mijn “werk” inhield en konden een echte bijdrage leveren. Nu zijn zij (en ik) natuurlijk apetrots dat het boekje echt in de boekwinkel te koop is. 

Liggen er weer nieuwe ideeën klaar? 

Aan ideeën is er bij de Wonderwolk nooit een gebrek. Mijn wens met de Wonderwolk is om zoveel mogelijk kinderen de liefde van God te laten ervaren. En er blijven altijd nieuwe manieren waarop je met je kind het geloof kan ervaren. Voor ieder kind en ieder gezin werkt iets anders en daar hoop ik met de Wonderwolk bij te kunnen helpen.

Binnenkort verschijnt ook ons nieuwe boek “Samen op ontdekkingsreis” speciaal voor ouders waarin handvatten gegeven worden voor het delen van je geloof met jonge kinderen en komt er een prentenboek over naar school gaan met een Christelijke inslag. 


Nieuwsgierig naar ‘Mijn vriendenboekje om in te kleuren’ ? Bekijk deze leuke trailer.

Bestel ‘Mijn vriendenboekje’ voor €13,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *