Kleur in de winter

14 november 2018
Delen via:

Het is eerder donker, het is guur weer, de zon schijnt bijna niet meer, de winter.  Een seizoen met soms weinig kleuren en grauwe dagen.  Dan kunnen we wel wat extra kleur gebruiken. Met deze planten haal je het zonnetje in huis tijdens  de winterdagen.

De kerstster

Alleen maar voor tijdens de kerstdagen? Nee zeker niet. Met haar felgekleurd blad is de kerstster een echte blikvanger. Vooral bekend zijn de witte en rode kerstster. Maar wist je dat er ook crème, zalmroze, paarse, felroze en zelfs tweekleurige kerststerren bestaan? Geef twee keer per week wat lauw water. Opgelet, ze houdt niet van natte voeten. Dan verkleurt haar blad of valt het zelfs af. Als ze dorst heeft, laat ze haar blad hangen. Wanhoop niet, met wat water help je haar zo er weer bovenop. Je vindt de kerstster ook onder de naam Poinsettia.

Kerstster ook wel Poinsettia genoemd

De Amaryllis

De Amaryllis is een ideale kandidaat om kleur in je interieur te brengen: prachtige, grote, groenblijvende bladeren van wel 10 tot 60 centimeter lang, plus grote, helder gekleurde bloemen. De bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, roze, wit, oranje, geel, groen, maar er zijn ook exemplaren met gekleurde strepen en randen.

bron: unplash
Prachtige Amaryllis in veel verschillende kleuren te krijgen

De hyacint

De hyacint heeft het allemaal: eindeloos veel bloemen, een heerlijke geur en prachtige kleuren. Je vindt haar in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood of paars. Zet haar op een lichte plek, weg van tocht en verwarming. Veel aandacht heeft deze vrolijke geurbom niet nodig. Eens in de paar dagen een plens water is genoeg. Licht of donker, dat maakt haar niet veel uit.

bron: unsplash
Hyacint, in zo’n weckpot, ziet het er toch direct helemaal leuk uit.

Mijn absolute favoriet is de KERSTCACTUS!

De kerstcactus is ook bekend als Lidcactus. Een plant die de winter aangrijpt om flink te bloeien. Dus hoe korter de dagen, hoe meer paarse, rode, witte, oranje of roze bloemen.

Een sprankelende bloeier. Deze vetplant heeft platte bladeren met gebogen stekeltjes en bloeit van nature in de winter. Dan produceert de kerstcactus paarse, rode, witte, oranje of roze bloemetjes. Grote kans dus dat je rond Kerst geniet van zijn kleuren.

bron: wikipedia
Een zonnetje in huis!

Geniet van al die prachtige kleur in je interieur en maakt er een vrolijk en kleurrijke winter van.

Bron: www.groenvanbijons.be


Ik kleur jou is een kleurboek voor volwassen, gemaakt met de vrolijke kunst van Wilma Veen en geïnspireerd door onze grote meesters. Een inspirerend kleurboek voor volwassenen.

 

 

Reacties (2)

  • Jenny van Voorden schreef:

    ps. de afbeelding van de amaryllis is een lelie. Ook in verschillende kleuren te verkrijgen en ook heerlijk geurend.
    Ik heb een amaryllis bol gekocht. In een bak water laten liggen (uurtje) en vervolgens op een mooi dienblad gelegd. Nu komen er aan alle kanten groene stengels en hij wordt niet zo hoog als in de volle grond. Ideaal voor op een salontafel. Wel 1 x in de 2 weken bol weer een uurtje laten zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *