Koninklijke liefdesverhalen: de juwelen achter de romances

6 september 2018
Delen via:

Het Britse koningshuis staat bekend om zijn juwelen. Veel van de erfstukken gaan al generaties lang mee en dragen mooie verhalen bij zich. Van Koningin Victoria tot Koningin Alexandra van Denemarken. Tiara’s met liefde gedragen. Veel van deze juwelen zijn op trouwdagen aan het koninklijk huis gegeven. Maar van wie is wat nu precies?

Prins Alberts saffieren en diamanten bros

Het verhaal van Prins Albert en Koningin Victoria is hoogstwaarschijnlijk het meest romantische verhaal van de Britse geschiedenis. De dag voordat ze gingen trouwen gaf Prins Albert een broche aan Koningin Victoria die het de rest van haar leven is blijven dragen. Na haar dood ging de bros naar Koningin Elizabeth II.

De Tiara van Koningin Mary

Koningin Mary kreeg in 1893 een tiara. Na haar bruiloft liet ze de tiara aan passen voor dagelijks gebruik. Hierna werd het een traditie dat elke aankomende koningin van het koningshuis die ging trouwen de tiara kreeg. De laatste was Elizabeth II, die op de meeste afbeeldingen van postzegels de tiara draagt.

De liefdesknoop tiara

De liefdesknoop tiara is favoriet bij de jongere generatie van het koningshuis. Hij werd regelmatig gedragen door prinses Diana, die het juweel als een handtekeningskenmerk gebruikte en dus ook op haar bruiloft droeg. Deze tiara bevat juwelen van de achterkant van de tiara van Koningin Mary. De tiara van Koningin Mary heeft nu een haarband achterin zitten.

Koningin Elizabeth’s robijnen Tiara

De tiara met 96 robijnen is geschonken door de inwoners van Burma. De robijnen zouden de koningin beschermen tegen ziekte en de duivel. Het is een fijne tiara die uit meerdere roospatronen bestaat. Deze robijnen kreeg ze op de dag van haar huwelijk, dezelfde dag waarop ze haar ambt aanvaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *