Liefde voor schrijven

6 april 2018
Delen via:

Mijn liefde voor schrijven begon in mijn kinderjaren. Bij het dagelijks schrijven in een dagboek, en het schrijven van zelf bedachte verhalen.

Toen ik christen werd begon ik aan God te schrijven. Boekjes vol geschreven-gebeden staan opgestapeld boven. Toen ik nog in Australië woonde, alweer meer dan 20 jaar geleden, begon ik met het schrijven van een Bijbels dagboek en zo begon het verlangen te groeien maar ebde ook weer weg. Bij tijden kwam het weer terug, maar nooit concreet. Totdat ik het op een dag wist: het moet een dagboek voor moeders worden!

Levensfase

Nu ik mij in deze levensfase bevind denk ik moeders in combinatie met het geloof meer te snappen. Je wordt door je kind(eren) zo geconfronteerd met jezelf dat het gevoelens in je oproept waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Tegelijkertijd ben je zo druk dat je jezelf geen tijd gunt om tot rust te komen bij God. En dat laatste is nu juist zo belangrijk. Jezelf (opnieuw) leren kennen, de opvoeding (die echt niet vanzelf gaat), de druk van deze maatschappij en ga zo maar door… Alles staat bij tijd en wijlen op losse schroeven dus hebben we de Heere God keihard nodig. Onze tijd met Hem alleen is daarom essentieel. Als jij je daarvan bewust bent of daar naar verlangt dan is ‘jouw tijd met God’ een echte must-have. Een boek geschreven door een eenvoudige vrouw die haar visie bij God neerlegde, door Hem werd geïnspireerd en zo haar doel wist te verwezenlijken. Simpelweg door te bidden en te werken zoals Benedictus zo mooi zei. Deze twee gaan hand in hand. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Werkboek voor moederkringen

En op die zelfde voet hoop ik mijn tweede boek deze zomer uit te brengen. Een werkboek voor moederkringen. Supermam. Want supermama’s dat zijn wij toch? Ondanks al onze tekortkomingen. We doen zo keihard ons best. Ook al gaat het niet perfect of wordt een probleem niet meteen opgelost. We zetten onze schouders eronder en we gaan door. We denken dat moeders nooit ziek mogen zijn, dat ze alles moeten kunnen van een bestuurbare auto repareren tot het stoppen van versleten sokken. Tussen door werken we en vliegen we van hot naar her voor de kinderen. Daarbij zorgen we voor het avondeten, dat het huis spik en span is en zo kan ik nog wel even door gaan. De meeste dingen in de opvoeding hebben tijd en de hulp van anderen nodig.

En zo is het idee voor moederkringen ontstaan. Samen met nog een moeder zagen we een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De hulpvraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Alleen al over de opvoeding praten gaf verlichting. ‘It takes a village to raise a child.’ is een oud Afrikaans gezegde. Het zegt eigenlijk dat we elkaar nodig hebben in de opvoeding van onze kinderen.

Druk

In deze maatschappij staan we er min of meer alleen voor. We leven geïsoleerd en zijn druk. We zien moeders vluchtig op het schoolplein of in de supermarkt en denken dat het bij hun perfect gaat.Totdat je met elkaar in gesprek komt… Lieve moeders, we hebben God en elkaar heel hard nodig. Zet deze boeken op je verlanglijstje en laat je inspireren, uitdagen en enorm bemoedigen want hebben wij niet de mooiste fulltime-baan die er bestaat?! Psalm 127:3.

‘Echte schoonheid komt uit een hart dat door Gods liefde tot rust is gekomen en vervuld is met Zijn vrede.’


In Lucht in je gezin laat stiltetrainer Mirjam van der Vegt (Stiltedagboek, Koester je hart) zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *