Maak je eigen foute kersttrui

12 december 2018
Delen via:

Al een aantal jaar is het helemaal hip! Een foute kersttrui.Er is zelf een heuse nationale foute kersttruien dag. Bij veel mensen op het werk wordt ook een dag uitgeroepen tot foute kersttruien dag. Dan moet iedereen er aan geloven.

Ze zijn overal te koop, maar hoe leuk is het als je ook je eigen trui kunt breien.

drops design

Deze mooie trui is een ontwerp van Drops design. Er is een gratis patroon beschikbaar. 
Je kunt het hier vinden –> patroon <–

drops design

Houd je van rendieren? Dan is deze trui echt wat voor jou!
Ook een ontwerp van Drops Design. En je vind het –> patroon <– hier.

 

 

 

Ook al je niet kunt breien kun je zelf een mooie foute kersttrui maken. Wat heb je nodig:

Voor het maken van jouw eigen unieke kersttrui kun je een oude trui gebruiken of een basic model trui kopen. Bedenk alvast of je alleen kleine versieringen wilt gaan gebruiken of bijvoorbeeld ook een grote kerstboom, sneeuwpop, Kerstman, kerstsok of rendier wilt maken als middelpunt van de trui. Vilt in de kleur van je onderwerp is erg geschikt om hiervoor te gebruiken.
Nu begint de voorpret pas echt, want je hebt ook allerlei feestelijke kerstornamenten nodig om de trui straks mee te versieren. Verzamel alles wat je tegenkomt en leuk lijkt om te gebruiken, want alles mag en kan. Winkels als de Xenos, Wibra en Hema hebben bijvoorbeeld vaak leuke slingers, kleine pakjes of kleine kerstballen voor een schappelijke prijs. Denk ook aan linten, pailletten of glitters om te gebruiken.

pinterst

Versier jouw unieke kersttrui

Zorg ervoor dat je een lijmpistool, (textiel)schaar en naald & draad bij de hand hebt voordat je begint. Ook kranten als bescherming van je tafel en een stuk karton is handig om in de binnenkant van de trui te schuiven en zo te voorkomen dat de voor-en achterkant van de trui aan elkaar plakken als je een stuk vilt of andere versieringen op de trui plakt met het lijmpistool.

Kerstmuziek aan, nu kun je aan de slag. Teken bijvoorbeeld eerst een kerstboom op groen vilt en knip dit uit. Beplak de kerstboom met slingers, kleine kerstballen, wat engelenhaar en pakjes. Terwijl dit droogt, kun je alvast verspreid over de trui zilveren pailletten vastnaaien. Plak vervolgens de kerstboom met het lijmpistool op de voorkant van de trui. Is de trui verder genoeg versiert met de pailletten? Of kan de trui nog meer versiering gebruiken? Is het antwoord nee, dan is je (foute)kersttrui klaar!

Bron: https://hobby.blogo.nl

En wil je nog meer inspiratie. We vonden dit gave gratis ebookPUUR! boekentip

‘Een ster voor Jezus’ is geschreven en geïllustreerd door Mirjam Florijn. De reis naar Betlehem, de stal, het bezoek van de drie wijzen: het verhaal van kerst kent iedereen.

 

 

 

 

 


De beste kerstverhalen van Mozaïek van Irma Joubert, Guurtje Leguijt, Arie Kok, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd e.a. bevat een keuze van de beste kerstverhalen van de fondsauteurs van Uitgeverij Mozaïek, aangevuld met twee fonkelnieuwe verhalen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *