Vakantietijd- heerlijke tijd!

7 augustus 2019
Delen via:

Als moeder van een groot gezin heb ik altijd genoten van de vakantietijd. Even afstand nemen van de hectiek van het gewone leven. De drukte van schoolgaande kinderen die op verschillende tijden weg gaan en op verschillende tijden thuiskomen. De drukte van het organiseren, het tussen alle klippen doorzeilen. Je hoofd koel houden als moeder, wat er ook gebeurt.

Samen

Genieten van het samen-dingen-doen. Samen de vakantie voorbereiden. Lijstjes maken en afvinken, tassen inpakken, slaapzakken en luchtbedden van de zolder halen. Zorgen voor een krat leesvoer, dus eerst naar de bibliotheek.

Op reis

En dan: op reis! Met z’n allen in de auto, een grote gelukkig, waarin voor iedereen ruim plaats is. De bagage gedeeltelijk opgeslagen in de dakkoffer, de rest in de bagageruimte van de auto. Onderweg genieten van het voorbijschietende landschap, steeds wisselend. Grote kinderen achterin de auto, beetje moe en hangerig. ‘Hoe ver is het nog?’

Plaats van bestemming

En dan, na een lange reis aankomen op de plaats van bestemming. Tentjes opzetten naast de gehuurde stacaravan en de bagage uitpakken. En als alles klaar is eens om je heen kijken: hier gaan we vakantie vieren, op deze plek. Twee weken ontdekken wat hier allemaal te beleven is. ‘Kom op, jongens’, zegt één van je kinderen, ‘wij gaan de camping verkennen!’ Zelf vind je het eerst wel prima zo. Je bent blij dat je veilig bent aangekomen op de plaats van bestemming. Je pakt een campingstoel en gaat uitrusten. Ontdekken komt morgen en overmorgen, twee weken lang. Vakantietijd, heerlijke tijd!

 

 


PUURvandaag boekentip

moeder‘Het geheime recept voor familie’ van Katherine Reay is een roman over twee zussen en hun passie voor koken. Wat is belangrijker: de band met je familie of je eigen dromen achterna gaan?

Verkrijgbaar vanaf 13 augustus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *