Moederliefde

25 maart 2019
Delen via:

‘Een sierlijke kroon in de hand van de Heer.’ Jesaja 62:3

Weet jij wie je bent in Christus? Jij bent kostbaar en enorm hooggeschat (Jesaja 43:4). Je staat boven de engelen en bent met eer en glorie gekroond (Psalm 8:6). Je bent gemaakt naar Zijn evenbeeld (Genesis 1:27). U was het die mijn nieren vormde,
die mij weefde in de buik van mijn moeder.gemaakt (Psalm 139:14).Hij verheugt zich over jou met blijdschap (Zefanja 2:17).

Jij bent een gloednieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan (II Korinthe 5:17), jij bent gereinigd en geheiligd en rechtvaardig verklaard (I Korinthe 6:11), jij bent bevrijd van de wet van de zonde en de dood (Romeinen 8:2), Jij bent in elk opzicht rijk geworden in Hem (I Korinthe 1:5). Kortom: Hij is stapelgek op jou en Hij vindt je prachtig! Hij geniet van jouw uniek zijn. Zo heeft Hij jou geschapen en jou bedoeld. Wandel daarin! En als jij daarin wandelt, volgen je kinderen. Hoe gaaf is dat?!

 

VRAGEN:

Kun jij zeggen dat je weet wie je bent in Christus? Ben je zeker of onzeker? Wat maakt je zeker en wat maakt jou onzeker?

Wat voor een soort moeder heb jij gehad?  Kun je dingen opnoemen die ze jou heeft meegegeven en die jij nu weer op jouw beurt aan je kinderen doorgeeft?

Wat doen de herinneringen over jouw moeders moederschap met jou?

Welke invloed heeft dit nu op jouw moederschap?

Hoe zou jij willen dat jouw kinderen terugkijken op jouw moederschap? Vind je dat je vanaf dit moment (sommige) dingen anders moet gaan doen?

OPDRACHT:

Schrijf een persoonlijke brief aan je kind(eren). Zet daarin wat je mooi aan hem/haar vindt en waarin je van hem/haar geniet.

GEBED:

Lieve Heer Jezus, U ziet ons zo anders dan wij onszelf zien. Wij zien vaak alleen maar onze tekortkomingen als moeder. Vandaag kiezen we ervoor  om onszelf  te spiegelen aan Uw Woord en aan Uw Waarheid! En het moederschap in praktijk te brengen in afhankelijkheid van U. Wat onze moeders ons ook hebben geleerd of niet hebben geleerd, wij willen van U leren. Zegen onze kinderen met Uw woorden van waarheid over hen. Zij zijn geliefd, kostbaar, waardevol en uniek geschapen en bedacht. Help ons dit door te geven. In Jezus’ naam,  Amen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *