Recept voor Pompoenstamppot

24 oktober 2018
Delen via:

Een heerlijke recept voor pompoenstamppot. We mochten we in oktober nog van een heerlijk zonnetje genieten, toch is de herfst aangebroken. Bij herfst denk ik aan stamppotten.  Met dit heerlijke recept  ben je klaar voor de herfst.

Ingrediënten

  • 1 verse pompoen
  • 1 tl karwijzaad
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 420 g vegetarische groenteballetjes
  • 400 g kikkererwten in blik (blik)
  • 200 g crème fraîche

Bereiding

afbeelding is afkomstig van www.ah.nl
bron: www.ah.nl
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de helft van de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor. Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.

Bron: www.ah.nl


Nachtlied van Barbara Taylor is het waargebeurde verhaal van een tragisch ongeluk en de gevolgen daarvan binnen een gezin. Bijna al haar dorpsgenoten geven de achtjarige Violet de schuld van de dood van haar zus Daisy. Terwijl haar vader Owen zijn troost zoekt bij de drank en zijn gezin in de steek laat, valt haar moeder Grace in de armen van Smart, een denkbeeldig personage dat al sinds haar kindertijd opduikt wanneer ze het moeilijk heeft. Wanneer Grace tijdens een onverwachte sneeuwstorm van een te vroeg geboren kindje bevalt, is ze volledig aangewezen op de zorg van Violet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *