Toch nog met de camper op stap

10 september 2019
Delen via:

‘Wat zou je er van vinden om een camper reis te maken door Noorwegen en Zweden?’ vroeg mijn man me vorig jaar. ‘Wat? gaaf natuurlijk, maar dat is toch veel te duur?’ ‘Misschien dat ik via iemand iets weet dat we toch goedkoper kunnen’. ‘Ok, nou het lijkt mij in elk geval echt super.’

Ik begon dan ook gelijk te fantaseren over een fantastische rondreis door Denemarken, Zweden en Noorwegen en zag ons al staan met de camper in the middle of no where, alleen wij in de prachtige natuur. Ik bleef vooral dromen en mijn man ging leuke routes uitstippelen, die we dan samen bekeken. Zo leuk om je ook al een beetje in te lezen over wat je er in de omgeving kunt doen en foto’s te bekijken op internet. Als iemand aan me vroeg waar we naar toe gingen op vakantie zei ik heel enthousiast ‘waarschijnlijk naar Noorwegen en Zweden.’

Droomreis

Van dat enthousiasme was nog maar weinig over toen we na een aantal maanden tot de conclusie kwamen dat het toch niet iets ging worden. Ja, ik baalde er echt van en was teleurgesteld. Al dacht ik ook ‘stel je toch niet zo aan, wees blij dat je op vakantie kunt, hoeveel mensen kunnen niet op vakantie? En jij bent teleurgesteld omdat je niet die droomreis kunt doen waar je over had gedroomd? Come on. Hup, gewoon doorgaan en je er over heen zetten. Ga nu maar gewoon op zoek naar iets anders.’ Maar juist doordat ik mezelf ergens niet serieus nam, werd het steeds groter en had ik echt geen zin meer om iets anders te regelen.

Belgische Ardennen

Al een paar keer had ik wat gegoogled en internet afgestruind, maar ik kon me er niet toe zetten om iets te boeken. Een paar weken voor de zomervakantie kreeg ik van mijn man een mailtje met een link en de vraag ‘is dit misschien iets voor de zomervakantie?’ Ik opende de link en kwam op de site van Landal en zag een leuk huisje op een park in de Belgische Ardennen. Wel iets anders dan een campertocht door Noorwegen en Zweden. Ik moest dan ook wennen aan het idee, maar was ook wel snel om. Alleen al het feit dat hij het wel wilde regelen vond ik echt fijn. Want ik wilde wel graag samen gezin nog even weg, ook al had ik gezegd dat ik dagjes weg ook wel prima vond.

En wat hebben we een heerlijke week in Belgische Ardennen gehad. Dankbaar kijk ik terug op die week. Dankbaar was ik ook toen we vlak voor de vakantie de vraag van familie kregen of we hun camper een weekend meewilden. Daar hoefden we niet lang over na te denken.
Zo gingen we toch nog met de camper op stap!

Hoe Johanneke en haar gezin dit ervaren hebben lees je later deze week. 


PUURvandaag boekentip

‘Reizigers in het dierenrijk’ is een prachtig boek over dieren onderweg, geschreven door Markéta Špačková en Eva Bártová. Sommige dieren blijven hun hele leven op dezelfde plek, anderen trekken de hele wereld over. Zo vliegt de noordse stern elk jaar een rondje om de aarde, en zwemt de groene zeeschildpad tot wel 4500 kilometer om haar eitjes te kunnen leggen. Lees onder andere waarom de mestkever, de Afrikaanse olifant en het rendier op pad gaan en volg de reis van de dieren op de grote, uitklapbare landkaarten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *