Auteur:
Publicatiedatum:
2 maanden geleden

Guilty pleasures

Misschien herken je ze wel, guilty pleasures. Dingen waar jij enorm van kan genieten en de ander denkt ‘dat zal wel’ of misschien zelf wel ‘doe even normaal’. De laatste tijd heb ik met enige regelmaat zo’n moment en ik heb mij voorgenomen om er gewoon aan toe te geven.

Wat zijn mijn guilty pleasures? Een confettikanon bijvoorbeeld. Kan er zo van genieten om zo’n ding af te schieten. Gelukkig had ik pas ongesjeneerd de mogelijkheid. Tijdens een verrassingsuitje voor mijn vader. We gingen een dagje weg voor zijn verjaardag maar eerst was het gezellig koffie drinken bij mij thuis. De woonkamer was versierd met slingers, de gebakjes waren in huis en of het feest helemaal compleet te maken had ik ook een confettikanon gekocht. Waar kan je beter een confettikanon laten afgaan dan in je eigen woonkamer. Oké, je kamer is daarna bezaait met confetti maar de lol en plezier was er niet minder om. Ik had tenslotte de chaos in mijn eigen huis. Wat was het leuk om zo’n kanon te laten knallen. Helemaal samen met mijn neefje van vijf die er ook volop van genoot. Dat ik de confetti de dagen erna nog vond mocht de pret niet drukken.

Pas had ik weer zo’n heerlijk guilty pleasure moment waarbij mijn neefje en nichtjes het fantastisch vonden en mijn broer en schoonzus mij vooral lachend aankeken. Daar dobberde ik op mijn enorme flamingo bij ons op het meer. Het was het eerste warme weekend van dit jaar en ik kon het niet laten. Bij de Xenos verkopen ze meest fantastische opblaasbare banden o.a. in de vorm van een donut, meloen en dus ook een knalroze flamingo met een mooie kop en nek waar je heerlijk je hoofd tegen aan kan leggen. Het kon mij even helemaal niets schelen wat iedereen er van vond of dat het er überhaupt flatteus uit zag, dat laatste was namelijk absoluut niet het geval, maar het was vooral heerlijk! Gewoon dobberen in een knalroze gevaarte want enorm dat was die wel. Daarna was ik hem kwijt en dobberde mijn neefje en nichtjes en vrolijk in rond.

Gewoon omdat het kan! Van keihard zingen onder de douche tot het kopen van bijvoorbeeld een opblaasbare flamingo. Gewoon je eigen heerlijke genietmomenten creëren. Wanneer geef jij toe aan een guilty pleasure?