Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

‘Het meisje dat God ontmoette’ populair

We krijgen stralende reacties binnen op Het meisje dat God ontmoette.  Het inspirerend verhaal van Annabel Beam heeft inmiddels veel indruk gemaakt. Nieuwsgierig naar deze reacties? Lees gauw verder en geniet mee! 

Een hemelse ontmoeting en een Wonderbaarlijke genezing – het bijzondere verhaal van Annabel Beam

Over Het meisje dat God ontmoette 
Het leven van Annabel Beam was een aaneenschakeling van medische onderzoeken en ziekenhuisopnames. Ze had een ongeneeslijke aandoening, waardoor ze nooit een normaal leven zou kunnen leiden. Als Annabel op een dag aan het spelen is, valt ze vanaf negen meter voorover in een holle boom naar beneden. Menselijk gezien zou ze dit niet kunnen overleven, maar ze wordt zonder een schrammetje gered. Terwijl ze buiten bewustzijn wacht op de reddingswerkers, brengt ze een bezoek aan de hemel en ontmoet ze God. Na haar ontslag uit het ziekenhuis blijkt Annabel op onverklaarbare wijze genezen van haar ziekte. Haar moeder vindt het moeilijk om haar dochter te geloven, maar als ze hoort hoe gedetailleerd haar dochter over de hemel kan vertellen, raakt ze ervan overtuigd dat Annabel echt in de hemel geweest is.

Maar dit wonderlijke verhaal over een meisje in een boom, overrompelt.

Maarten Vermeulen | Hoofdredacteur EO Visie (christelijk)
“Een bijzonder verhaal. Ik moet toegeven: ik was sceptisch toen ik eraan begon. Amerikaanse wonderverhalen zijn niet mijn genre. Maar de geschiedenis van een klein meisje dat in een holle boom verdween, laat mij niet gemakkelijk los. Dat komt vooral door de manier waarop de moeder – schrijfster van het verhaal – erover vertelt: de verwarring over de merkwaardige genezing van haar zieke dochter, blijft bestaan en wordt niet weggemasseerd met een overwinningslied. Het is een wonder waarin je bijna niet durft te geloven. Dat maakt dat dit een verhaal is dat onder je huid kruipt. Mijn scepsis is niet verdwenen, ik verdenk mensen die enorme wonderen claimen nog steeds van zinsbegoocheling, of erger nog: effectbejag. Maar dit wonderlijke verhaal over een meisje in een boom, overrompelt.”

Alinda Bol | Boekhandel Het Baken Spakenburg (christelijk)
“Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Wat een aanrader! Wonderen bestaan, ik wist het al, maar nu helemaal!” -Alinda Bol

Gerdie Schellevis | Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta (algemeen)

“Een boek dat weken in je hoofd blijft rondzingen.” – Gerdie Schellevis | Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Elise Walinga | Riemer & Walinga Boekverkoopers Ermelo (algemeen/christelijk)
“Dit wonderlijke verhaal zou zomaar een richtingaanwijzer kunnen zijn op Gods ondoorgrondelijke wegen, voor een ieder die het leest.”

Marjan van Druenen | Hebban.nl (algemeen)
Dit is het onthutsende verhaal opgetekend door moeder Christy Wilson Beam. Christy heeft samen met Kevin drie dochters: Abigail, Annabel en Adelynn. Alle drie zijn het echte Texaanse plattelandskinderen die het heerlijk vinden om te ravotten in de buitenlucht. En dan vooral in bomen te klimmen. Vader is veearts “van koeien tot kaketoes”. Een zeer toegewijde, liefdevolle man. Gedurende het verhaal speelt God en het geloof een prominente, echter niet storende, rol.

Aan het begin is Anna(bel) een vierjarige kleuter met de diagnose: motiliteitsstoornis pseudo-obstructie, een zeldzame aandoening met een verstrekkend effect op de ingewanden waarbij het lichaam niet in staat is om de voedingsstoffen op te nemen die het nodig heeft. Daarnaast heeft ze een antrale hypomotiliteitsstoornis, wat in feite neerkomt op een verlamming in de maag. Een ongeneeslijke ziekte. Ondertussen is Christy al twee keer beschuldigd van kindermishandeling, terwijl zij haar eigen leven juist in dienst stelt van haar kind. Anna lijdt aan helse pijnen en reist geregeld met haar moeder van Dallas naar Boston voor controles in het ziekenhuis. Haar wens: “ik wil dood, ik wil naar Jezus in de hemel, waar geen pijn bestaat” wordt als zij negen jaar is, verhoord. Alleen anders dan je zou verwachten.

Gedurende het verhaal proef je de wanhoop, maar zeker ook de zachtheid van deze familie.

Amerikaans? Ja dat wel, maar zeker niet geprononceerd. Anna krijgt een BDE, bijna-doodervaring en wat er daarna met haar gebeurt is letterlijk een godswonder. Een schrijnende, maar evengoed ook hoopvolle vertelling, die je hier en daar doet denken aan de Amerikaanse televisieserie “Het kleine huis op de prairie”. Makkelijk leesbaar ondanks dat het afwisselend gaat over de tijd voor, na en tijdens het ongeluk. Goede Nederlandse vertaling.

hetmeisjedatgodontmoette.9789043525299Op de website van Foxnews is een interview te zien met Christy en Anna Beam; dit is zeker de moeite van het kijken waard. Daarnaast komt naar verwachting rond Pasen 2016 de film uit. Een must-read dus!”

ISBN: 9789043525299 Prijs: € 17,99 Uitgeverij: Kok Auteur: Christy Beam Bestel hier Het meisje dat God ontmoetteVeel leesplezier! 

Heb jij Het meisje dat God ontmoette al gelezen? Wat vond jij van dit boek?