Innerlijke groei

Faith Journal uitwerking voor de lijdenstijd

20 maart 2019

Het lijkt soms wel of ons voorhangsel weer keurig dichtgenaaid is en wij het zelf liever willen openscheuren met vasten, bijbel lezen, gebedskalenders en challenges. Dat wij aan God willen laten zien dat we zelf toch ook wat bij kunnen dragen in deze weken.

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel I

17 maart 2019

Deze studiehandleiding is geschreven om u te helpen het verhaal van Rachab te ontdekken zoals dat is opgetekend in de Bijbel. Het bestaat uit zes korte Bijbelstudies die u alleen of met een kleine gespreksgroep kunt doen.

40 dagen dankbaarheid

13 maart 2019

We zitten in de 40 dagen periode, de lijdenstijd. Een mooie tijd om bewust te beleven. Veel mensen kiezen er voor om deze periode te vasten. Door bijvoorbeeld geen suiker te eten, of Facebook deze periode even niet gebruiken of geen televisie te kijken.

Lees je bijbel, journal elke week

12 maart 2019

Een prachtig nieuw boek is uitgekomen. In Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten.

De uitnodiging / The shack

11 maart 2019

inds een paar weken kan je de verfilming van de Uitnodiging (The Shack) op Netflix bekijken.  Er is al veel geschreven en gezegd over deze film. OP de pagina van de EO, kan je hier een aantal blogs over lezen.  Graag laten we jullie zelf de film beoordelen 😉 Een aantal maanden geleden deelde wij deze bijbelstudie rondom het boek.

Zing een nieuw lied!

10 maart 2019

“Heb je vandaag behoefte om een lofzang te zingen? Dan is mijn 1ste gedachten: “nee, op dit moment heb ik weinig reden om een lofzang ten gehore te brengen. Mijn zorgen, twijfels en onzekerheid belemmeren mij hierin. Moeilijk om dan “God te loven, prijzen en danken”.

Al-tijd

6 maart 2019

God is de Meester van de tijd. Hij schept lichtbronnen zodat wij kunnen weten welke tijd het is. Bijzonder is trouwens dat Hij op de eerste dag al het licht heeft geschapen.

10 bijbelteksten om de dag mee te beginnen

5 maart 2019

10 Prachtige Bijbelteksten om de dag mee te beginnen.  Teksten om nooit te vergeten en in je hart te dragen. 

Welke waarden bepalen je leven?

4 maart 2019

Vanuit welke waarden leef je? Waarom kom je elke morgen je bed uit. Janneke de Leede schreef hier over in het boekje ” Rust & ruimte in leven” uit de PUUR! in balans serie.

Groot is de Heer

3 maart 2019

Zijn groot(s)heid is niet te doorgronden. En dat betekent dat Hij moet opwassen en ik, ja ik moet minder worden. Géén eenvoudige opdracht, maar wel één van levensbelang en bovendien één met een geweldig vóóruitzicht,

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Tamar IV

1 maart 2019

Iemand die zijn zonde heeft beleden en achter zich heeft gelaten, zal in Gods ogen rechtschapen zijn. Zowel Tamar als Juda vonden vergeving bij God en zagen de uitwerking van zijn goede bedoelingen in hun leven

Laten we zacht zijn

25 februari 2019

Betrap jij jezelf er ook regel- matig op dat je erg kritisch bent op jezelf en anderen? Dat je gedachten, zoals in het vorige hoofdstuk be- schreven, eerder negatief zijn dan positief? Je moet er soms niet aan denken dat je tegen een ander hardop zou zeggen wat je in je hoofd tegen jezelf zegt.

Vetrouw me maar

24 februari 2019

Gods liefde voor mensen is zo ongelooflijk groot en zo ongelooflijk anders dan menselijke liefde, dat het voor ons nauwelijks te bevatten is: onvoorwaardelijk, gevend, nooit eisend, ruimte scheppend, beschermend, koesterend….

Vrede

20 februari 2019

Vrede van God, een blijvende vrede die mijn hart niet in beroering brengt en die mij geen vrees (= angst) aanjaagt. Ik ben o zo vaak vreesachtig, bang en onzeker over wat mij wellicht te wachten staat. De stel dat-en de wat moet ik dan vragen, brengen mijn hart meer dan eens in beroering.

3 stappen om voorgoed af te rekenen met schuldgevoelens

18 februari 2019

Vertrouw erop dat God het goede met je voor heeft.  God is goed. En wat er ook gebeurd, Hij laat alle dingen meewerken ten goede voor jou. Dus in plaats van te gaan klagen over je situatie of negatief te worden, eer God door een houding van vertrouwen aan te nemen.