Lifestyle

  Brief aan mijn gynaecoloog

  3 maart 2021

  Beste dokter, gefeliciteerd met jullie nieuwe ziekenhuis! Ziet er prachtig uit! Mooie lichte ruimtes, gezellige zitjes, goede koffie, enzovoort. Natuurlijk hoop ik niet te vaak op bezoek te komen, maar de keren dat het nodig is, is het fijn om in zo’n mooi gebouw te gast te zijn.

  Recept: Dandan noedels

  1 maart 2021

  Dit is waarschijnlijk mijn favoriete noedelrecept. Ik zeg dit van veel gerechten, maar ik denk dat deze dat echt is. Het is ook een van mijn oudste recepten, een recept dat ik al jaren keer op keer maak. Het ontstaan van dit recept is een organisch proces geweest, wat inhoudt dat het recept gaandeweg steeds iets is veranderd en echt van mij is geworden.

  Stop met het wegrennen voor je verleden – Long read

  25 februari 2021

  In mijn vorige blog schreef ik over een denkbeeldige kast. Een kast waar veel mensen hun verleden in stoppen, want als het verleden in de kast zit met de deur dicht, dan is het er niet. Maar de dingen die zijn gebeurd in jouw leven wis je daar niet mee uit. Er hoeft maar een trigger af te gaan en die kast vliegt open. Met al je kracht en energie stop je alles er weer in en doe je de deur weer dicht. Maar is dit de manier waarop je zou willen leven?

  Recept: Frambozentaart & amandelen

  22 februari 2021

  Vegan en bakken gaan fantastisch samen! Deze frambozentaartjes met amandelen zijn daar het perfecte voorbeeld van.

  Creatief aan de slag

  16 februari 2021

  Vanwege het koude winterweer en de sneeuwval is het nu binnenblijven geblazen. We moeten ons echt in huis gaan vermaken. Dus hebben we extra tijd om creatief bezig te zijn! Heb jij ook zo’n zin om met al je inspiratie aan de slag te gaan? Let’s go!

  Recept | Peer-avocadobowl

  15 februari 2021

  Luise van The Green Kitchen Stories: ‘Groentes uit de diepvries zijn nu niet bepaald de chicste ingrediënten voor een maaltijd: door het ontdooien verliezen ze hun stevige structuur. Wel zijn ingevroren groentes perfect voor smoothies! Ze zijn vaak goedkoop, het hele jaar door verkrijgbaar en geven je smoothie een dikkere structuur dan verse groentes. In dit schaaltje zijn de zoete smaken van de peer en dadel prachtig in balans met de hartige smaken van de groentes.

  Bij elkaar horen

  14 februari 2021

  Liefde is bij elkaar horen. En dan met de nadruk op het woord ‘elkaar’. Elkaar drukt een onderlinge relatie uit. Iets wat lang geleden Adam moest missen toen hij genoot van een prachtig paradijs, maar toch een soort leegte ervoer.

  De schaamte voorbij

  12 februari 2021

  Degenen die mijn levensverhaal kennen, weten van mijn hormoonstoornis. En degenen die heel dicht bij me staan weten wat ik allemaal heb gedaan om vooral het symptoom van overbeharing te bestrijden. Hoeveel energie en geld dit heeft gekost. En pijn heeft gedaan. Lichamelijk en geestelijk.

  Duurzaam leven

  11 februari 2021

  In haar tweede blog over het leven in een tiny house schrijft Wianda over de keuze die zij en haar man hebben gemaakt om weer te verhuizen. Duurzaam leven in een tiny house bleek namelijk niet zo duurzaam voor hun eigen energie. Gelukkig zijn er ook andere manieren om naar je idealen te leven!

  Hoe kijk jij naar jezelf? – Worden wie je bent!

  10 februari 2021

  Hoe kijk jij naar jezelf? Ben je tevreden, of zie je alleen maar dingen die anders moeten en raak je daar steeds weer gefrustreerd over? We mogen leren om door Gods ogen naar onszelf te kijken, en te weten dat we ons unieke zelf mogen zijn, onafhankelijk van de mening van anderen. Zo worden we wie we zijn!

  Thuisonderwijs – Verantwoordelijkheid leren

  8 februari 2021

  Het thuisonderwijs heeft ook positieve kanten voor mijn kinderen en voor mij. Ik merk bijvoorbeeld dat ze meer verantwoordelijkheid leren nemen voor hun taken. Dat is iets heel moois om bij de opvoeding te zien.

  Lekker hoor, een lekke band!

  3 februari 2021

  Je kent het wel. Kom je terug van boodschappen doen, loopt je band steeds leger. Met een beetje geluk ben je bijna thuis en hoef je niet ver te lopen. Maar goed, die band…

  PUUR! Creatief Annie Sloan – verf

  2 februari 2021

  Meubeltjes verven zonder te schuren – het lijkt te mooi om waar te zijn. Geen eindeloze lagen grondverf en schuren tot je erbij neervalt, maar één keer verven met Annie Sloan-verf.

  Vasten van plastic met Plastic Free February!

  31 januari 2021

  Plastic, kunnen we nog zonder? Het is ideaal verpakkingsmateriaal, maar het is niet of nauwelijks afbreekbaar. Recycling is mogelijk, maar gebeurt lang niet altijd en overal.

  Filmtip: The Age of Adaline

  27 januari 2021

  Een mooie film met een serene sfeer. De beelden van de verschillende decennia zijn prachtig vormgegeven en Blake Lively is ook een plaatje om naar te kijken.