Lifestyle

  Do I fit?

  25 januari 2020

  Zo’n vijf jaar geleden viel ik voor het eerst ruim 14 kilo af. In de hoop me dan beter over mezelf te voelen ging ik door en door, het was niet genoeg, ik voelde dat ik meer kon, dat ik nog slanker kon zijn.

  Zelf wasmiddel maken

  18 januari 2020

  Kan dat, zelf wasmiddel maken? Jazeker kan dat, nu hoor ik veel verschillende meningen qua ervaringen. Eerlijk gezegd, merk ik zelf ook dat ik er niet altijd zin in heb. Dat DIY’en.. Dus daar waar ik ruimte ervaar ga ik lekker aan de slag. Eén van die DIY’s is dan vaak wasmiddel. Het kan soms […]

  God stilt onze honger – fysiek én geestelijk

  13 januari 2020

  Voedsel is de liefde van God in een smakelijk, voedzaam en genezend jasje. Maar we moeten leren gas terug te nemen om de delicate smaken en goddelijke lessen op te merken. In een cultuur van consumentisme en efficiency

  Weet je wel hoe mooi je bent?

  11 januari 2020

  “God heeft je mooi gemaakt vind ik vaak zo’n dooddoener. Je mag ook balen”, zegt Hanneke genuanceerd.

  Jezelf verwennen

  8 januari 2020

  Op zulke momenten probeer ik een afspraak met mezelf te maken. Wat mag ik mijzelf nu aan me-time geven? Gewoon puur omdat ik het verdien. Soms helpt het als ik mijn gezicht routine aanscherp

  imperfectie of perfectie

  7 januari 2020

  En dan patsboem raakt het me. Wie vraagt perfectie van mij? Ik zelf? De mensen om mij heen? En voor wie wil ik eigenlijk perfect leven? Voor God of voor de mensen om mij heen

  Vrouwen… ga niet ‘wegen’ maar ‘vieren’!

  5 januari 2020

  Ga niet wegen, maar ga het vieren!’ Zo waar en zo belangrijk. Dat is wat ik jou ook mee wil geven. Ga het leven vieren en focus niet op wat allemaal beter en anders kan.

  Dankbaar voor onze PUUR vriendschap

  3 januari 2020

  Heb jij ook een vriendin waar jij zo dankbaar voor bent? Of verlang je juist naar een vriendin? Er is altijd Iemand bij jou, die jou door en door kent. En dat echt tot je door te laten dringen, maakt je dankbaar. Heel veel dingen lijken soms zo vanzelfsprekend, maar dat zijn ze absoluut niet. En juist dat besef maakt je dankbaar.

  Recensie: Tijd waar blijf je?

  2 januari 2020

  Bij leven in het nu horen je ‘toen’ en ‘later’. Heimwee naar je toen en ambitie voor je later kunnen het leven in je nu wel belemmeren. Te erg terugverlangen naar je vroeger en ontevreden worden over hoe de zaken er nu voor staan of te erg bezig zijn met je later en constante onrust ervaren.

  De rijke symboliek van zout in de bijbel

  30 december 2019

  In de Bijbel glinstert het zout niet minder wonderschoon dan in de mijn. Zie hoe zout door de hele Bijbelse geschiedenis terug blijft keren.

  Slingers ophangen

  30 december 2019

  Het jaar is bijna teneinde. Weer een jaar voorbij. Hoe was jouw jaar?  Heb je mooie herinneringen gemaakt? Waar heb je van genoten? Welke dingen wil je blijven herinneren?

  Onze hoogtepunten dit jaar!

  29 december 2019

  Aan het einde van het jaar is het altijd leuk om terug te kijken op de hoogtepunten en mooie dingen die er afgelopen jaar zijn geweest. Daarom delen we graag de top vijf van de best gelezen blogs van 2019! Hieronder vind je al onze boekentips, de mooiste christelijke muziek en de beste films om te kijken op Netflix. Enjoy!

  Interview met Charles Martin

  28 december 2019

  Je kent Charles misschien van zijn roman Ver van huis. Of van de film Over bergen heen. Of van een van zijn andere romans – meer dan tien in totaal. Maar hij is meer dan zijn boeken en om hem wat beter te leren kennen, stelde PUUR! hem een aantal vragen.

  Olijven in de Bijbel

  23 december 2019

  Olijven blijven op verrassende wijze in de Bijbel opduiken. De olijfboom maakt zijn debuut als Noach na de zondvloed een duif loslaat om erachter te komen of de aarde alweer droog is en die met een olijftakje in haar snavel terugkeert.

  Recept: Chocoladeboomstam

  21 december 2019

  Chocoladeboomstam
  ZOETE KASTANJEPUREE, HONINGROOM & GESTAMPTE HONEYCOMB

  Deze Yule log haalt bij mij mooie herinneringen naar boven – het was een van de eerste desserts die ik als kind maakte – met kerst natuurlijk!