Lifestyle

  Wat verspreid jij?

  9 april 2020

  En tóch vraag ik me al een paar dagen af wat wij, als christenen, verspreiden. Verspreiden wij de angst van het virus of de geur van Gods Liefde?

  Humor in lastige tijden

  30 maart 2020

  Je kunt de hele dag lezen over Corona als je wilt. Over aantallen zieken en sterfgevallen, over genomen of te nemen maatregelen, over thuis werken en thuisonderwijs, over thuisbehandeling door de GGZ en over hoe je het beste om kunt gaan met elkaar

  Interview met Nine de Vries

  26 maart 2020

  Ik zocht naar een meisje dat nog vrij in het leven staat, maar wiens ouders zijn getekend door trauma’s. Haar vader heeft bijvoorbeeld de slavernij meegemaakt en haar moeder werd door haar dorpsgenoten verdreven.

  Even niets

  23 maart 2020

  Een prachtig gedicht uit het boek ‘Ik lief jou’ van Wilma Veen.

  4X feest voor vogels

  14 maart 2020

  Op dit moment is de winter in geen velden of wegen te bekennen. Toch hebben de vogels het niet makkelijk. Meesjes, mussen, merels… ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Je kunt natuurlijk in een tuincentrum zo’n prachtig opgemaakte krans kopen.

  Brood en stenen

  2 maart 2020

  Arbeiderszoon Arie wil in zijn leven maar een ding bereiken: een eigen bakkerij. Hij begint als bakkersknecht en maakt plannen voor de toekomst. Maar het leven blijkt harder dan gedacht.

  Een ode aan vriendschap

  26 februari 2020

  De liefde wordt in vele liedjes bezongen, maar ook over vriendschap zijn er een aantal mooie te vinden. Gouwe oude, prachtige van deze tijd, Engels en Nederlandstalig.  We zetten er 6 voor je op een rij.

  Zo krijgen negatieve gedachten minder grip op je + boekentip

  22 februari 2020

  Met haar verhalen en voorbeelden zet Rachel je aan het denken. Het boek leest makkelijk, alsof Rachel je goede vriendin is en je aanspoort in actie te komen.

  Als een zus

  21 februari 2020

  Het oppervlakkige contact met mensen is voor mij een dagelijkse puzzel. Soms leuk, maar vaak verwarrend. Het is net of iedereen bepaalde omgangsregels kent waar ik nog niet van gehoord heb. Tot vriendschap komen ervaar ik als een mijnenveld. Maar des te mooier is het als er wel vriendschap ontstaat.

  Uitstapjes voor vriendinnen.

  20 februari 2020

  Doe een leuke workshop met je vriendin of met meerdere vriendinnen. Vaak kan je wel ergens bij aansluiten of je kunt als groep een workshop doen.

  DIY Betekenisvolle vriendschapsarmband

  7 februari 2020

  Deze armband is een geweldig gebaar om actief en bewust met je vriendschap om te gaan. Het idee is erg simpel, maar het resultaat is een waardevolle herinnering aan een jaar vol vriendschap!

  Beste maatjes of is jullie relatie best mat (geworden)?

  4 februari 2020

  Echte vrienden hoef je echt niet dagelijks te zien. Maar als je je vrienden alleen in het voorbijgaan zou zien, blijft er al gauw geen vriendschap meer over. In echte vriendschap moet je investeren.

  5 mooie gedachten over vriendschap

  2 februari 2020

  Echte VRIENDSCHAP zijn verenigd in hun beider besef dat God hen liefheeft.

  Vriendschap vieren

  1 februari 2020

  Bij PUUR!vandaag besteden we ook extra aandacht aan de liefde. Niet alleen de liefde tussen man en vrouw, maar we vieren de liefde van vriendschap!

  Do I fit?

  25 januari 2020

  Zo’n vijf jaar geleden viel ik voor het eerst ruim 14 kilo af. In de hoop me dan beter over mezelf te voelen ging ik door en door, het was niet genoeg, ik voelde dat ik meer kon, dat ik nog slanker kon zijn.