Lifestyle

  Recept: Sneeuwpop macarons

  14 december 2019

  Eigenlijk is het bakken van macarons helemaal niet zo moeilijk. Het is gewoon een kwestie van even het hoofd erbij houden. Probeer het gewoon want deze popjes zijn allerliefst!

  Een kerstmiddag met de kinderen

  12 december 2019

  Nog 1,5 en dan is het kerstvakantie. Even tijd om uit te rusten, maar natuurlijk ook kerst vieren samen.  Een heerlijk middagje samen kerstfilms kijken en popcorn maken kan dan natuurlijk niet ontbreken.

  WIN een exemplaar van ‘Dansen in de sneeuw’

  11 december 2019

  PUUR! geeft vijf exemplaren weg van Dansen in de sneeuw. Like het bericht op Facebook en vermeld in een reactie wat jouw favoriete kerstverhaal is.

  Sarah’s gouden tips voor een tongstrelend Charcuterieplankje

  7 december 2019

  Leef je uit, geef je creativiteit de vrije hand, maar proef ook hoe verschillende vleessoorten, kazen en ‘accessoires’ (toastjes,compotes, gedroogde vruchten, et cetera) samen smaken en leg ze bij elkaar.

  9 creatieve kerstversieringen

  5 december 2019

  Oh dennenboom, oh dennenboom… Houd je huis toch liever schoon? Een instant sfeermaker, dat is ‘ie wel: de kerstboom. Maar hij brengt veel gedoe met zich mee. Hier een leuk alternatief….

  Win een exemplaar van ‘De schoenendoos’

  4 december 2019

  PUUR! geeft vijf exemplaren weg van De schoenendoos, een prachtig kerstverhaal en meditaties van Francine Rivers. Like het bericht op Facebook en vermeld in een reactie wat jouw favoriete Bijbeltekst voor advent en kerst is. Doe dit uiterlijk dinsdag 10 december.

  Een trommeltje vol herinneringen

  1 december 2019

  Vandaag begint de adventsperiode.  Een periode waarin we mogen uit kijken naar het kerst. Waar we de komst van Jezus mogen vieren.   Dit doen we bij PUUR! deze maand o.a. met prachtige kerstverhalen, mooie boeken, winactie’s en onze bloggers delen hun kerstgedachte. We kijken uit naar deze maand. Blijven jullie PUUR! volgen?

  Een goede buur

  28 november 2019

  Nu zijn mijn man en ik weer samen. De kinderen zijn de deur uit. Onze oude buurman is overleden en in zijn huis wonen nu jonge mensen. Lieve mensen met twee kleine jongetjes. De rollen zijn nu een beetje omgedraaid, zo voelt het. Nu zijn wij de ‘oudere’ buren.

  Interview met Cocky Drost

  26 november 2019

  Wat doe ik eigenlijk met mijn tijd? En wat is tijd? Al mijmerend bedacht ik om te schrijven over de drie tijdsduidingen die wij kennen: je vroeger, je later en je nu.

  Geen plasticzakjes meer!?

  25 november 2019

   Je hebt van die dagen, dat je veel kliekjes over hebt maar niet genoeg bakjes. En om nu alles in boterhamzakjes te bewaren, vind ik persoonlijk niet zo fijn. Lang leve het internet, want je vindt er de mooiste ideeën. Zo kwam ik de bijenwasdoek tegen.

  4 tips hoe je weer kunt opladen

  24 november 2019

  Laat je vullen met andermans inspiratie. Als ik klaar ben met het schrijven van een boek, heb ik het gevoel dat ik alle woorden heb opgebruikt. Tijd om mijn hoofd en hart te vullen met nieuwe woorden!

  Kristen Heitzman over haar boeken

  22 november 2019

  Als mijn romans mensen vermaken en aan zich binden, kunnen de waarheden die ze bevatten voorzichtig hun leven binnendringen. Wat zou onze wereld arm zijn zonder verhalen die ertoe doen!

  Kiezen voor Liefhebben

  21 november 2019

  Wij mensen zijn geschapen met de mogelijkheid om te kiezen. We kunnen ervoor kiezen wie we volgen, en wie niet. Waarnaar we luisteren en waarnaar niet.

  Wie gunt zichzelf nog rust?

  21 november 2019

  De oude Grieken beschouwden rust als iets heiligs. Rust noemen zij ‘anapausis’ en vertalen dat als heilige rust, een rustplaats voor de ziel en een onderbreking van het dagelijks leven. Een onderbreking van de dag.

  Wat kan er gebeuren als ik mijn emoties toelaat?

  19 november 2019

  Ruimte maken voor je emoties en niet alleen als de emoties positief zijn, maar ook juist als ze negatief zijn. Emoties willen gehoord worden en moeten eruit. Voor heel veel mensen is dit moeilijk, ook voor mij.