Lifestyle

  Online Kerstmagazine

  1 december 2020

  Speciaal voor onze trouwe lezers hebben we daarom dit gratis online Kerst magazine gemaakt.

  Contactloos?

  30 november 2020

  Je kunt er niet omheen. We leven in  een rare tijd. Er zijn veel dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden maar nu eigenlijk helemaal niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

  Recept: Gevuld speculaas

  27 november 2020

  Wat hoort er nu nog meer bij Sinterklaas dan gevuld speculaas. Bekijk snel dit recept hoe je het kunt maken.

  5 leuke tips voor een thuiswerkplek

  25 november 2020

  In deze gekke tijd van corona, werken we veelal thuis. Om thuis en werken niet in elkaar te laten versmelten, zijn hier elke handige ideeën  om je eigen thuiswerkplek te creëren zonder dat je hoeft te beschikken over heel veel ruimte.

  Recept: Rollade ‘en croute’ met spek en rozemarijn

  20 november 2020

  We komen al een klein beetje in de kerstsfeer met dit heerlijke recept. De truc bij dit gerecht zit ‘m in het feit dat je ingrediënten van topkwaliteit gebruikt.

  4 recepten voor honingmaskers

  18 november 2020

  Een van mijn favoriete ingrediënten om in huis te hebben is rauwe honing. Ik houd er van om het ’s ochtends in mijn thee te hebben en ik gebruik het ook in mijn melk als ik last heb van een zere keel. Maar ik gebruik het vooral om mijn huid te verzorgen.

  Recept: Speculaajes

  13 november 2020

  Zaterdag komt Sinterklaas weer in ons land. Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe Sinterklaas het rondom corona heeft opgelost? Het zal er allemaal dit jaar wel wat anders uit zien. 

  Vandaag een lekker recept om zelf speculaasjes te maken.

  DIY: droogbloemen onder een stolp

  11 november 2020

  Droogbloemen zijn terug van weggeweest en je kunt er de leukste dingen mee maken. Zo laat ik je vandaag zien hoe je de droogbloemen mooi onder een stolp kunt zetten!

  Recept | Aardbeiensorbet met venkel

  23 oktober 2020

  Een heerlijk recept: aardbeiensorbet met venkel. Met venkel? Já! Dit geeft een verrassend lekkere anijssmaak.

  Ik mis je….

  19 oktober 2020

  Bij PUUR!vandaag staan we graag stil bij borstkanker en wat dit met vrouwen doet. Daarom delen we graag dit gedicht van Trudy Steegman. Heftig, pijnlijk, maar wellicht ook herkenbaar.

  Recept | Queen of puddings

  16 oktober 2020

  Je zou denken dat een pudding met zo’n vorstelijke naam afstamt uit een ver vervlogen tijd, maar niets is minder waar. Sommigen beweren dat hij uitgevonden werd ter ere van koningin Victoria, maar ook dat is niet correct.

  Genietmoment | favoriete film

  14 oktober 2020

  You’ve got mail? It’s a wonderful life? Sister act? welke het ook is, je favoriete film weer zien is nooit verspilde tijd. Juist niet als hem al van voor naar achter helemaal uit je hoofd kent.

  In gesprek met Marijke en Irene van TOPcursus illustraties

  10 oktober 2020

  Afgelopen zomer ontving een ik een mailtje van Marijke ten Cate. Marijke ten Cate kennen we als illustrator van bijvoorbeeld de PrentenBijbel en ‘Morgen ga ik echt’  Zij en Irene Goede hebben een prachtig initiatief om illustratoren te ondersteunen.  Zij vertellen hier graag meer over op PUUR!vandaag en daarom stelden wij hun een aantal vragen. 

  Eenzaamheid

  10 oktober 2020

  De Week tegen Eenzaamheid is eigenlijk al afgelopen, maar dit gedicht willen we toch graag met jullie delen! Geschreven door onze blogster Thorinda.

  Bietjestoren op z’n kop

  9 oktober 2020

  Bietjes, sla, wortels en avocado worden fijngesneden en vermengd met limoen, kruiden en olijfolie. De groentes worden gestapeld in een timbaaltje dat je omkeert, met een geitenkaasje erbovenop. Het is gewoon een andere manier om groentes op te dienen.