Lifestyle

  Recept | Aardbeiensorbet met venkel

  23 oktober 2020

  Een heerlijk recept: aardbeiensorbet met venkel. Met venkel? Já! Dit geeft een verrassend lekkere anijssmaak.

  Ik mis je….

  19 oktober 2020

  Bij PUUR!vandaag staan we graag stil bij borstkanker en wat dit met vrouwen doet. Daarom delen we graag dit gedicht van Trudy Steegman. Heftig, pijnlijk, maar wellicht ook herkenbaar.

  Recept | Queen of puddings

  16 oktober 2020

  Je zou denken dat een pudding met zo’n vorstelijke naam afstamt uit een ver vervlogen tijd, maar niets is minder waar. Sommigen beweren dat hij uitgevonden werd ter ere van koningin Victoria, maar ook dat is niet correct.

  Genietmoment | favoriete film

  14 oktober 2020

  You’ve got mail? It’s a wonderful life? Sister act? welke het ook is, je favoriete film weer zien is nooit verspilde tijd. Juist niet als hem al van voor naar achter helemaal uit je hoofd kent.

  In gesprek met Marijke en Irene van TOPcursus illustraties

  10 oktober 2020

  Afgelopen zomer ontving een ik een mailtje van Marijke ten Cate. Marijke ten Cate kennen we als illustrator van bijvoorbeeld de PrentenBijbel en ‘Morgen ga ik echt’  Zij en Irene Goede hebben een prachtig initiatief om illustratoren te ondersteunen.  Zij vertellen hier graag meer over op PUUR!vandaag en daarom stelden wij hun een aantal vragen. 

  Eenzaamheid

  10 oktober 2020

  De Week tegen Eenzaamheid is eigenlijk al afgelopen, maar dit gedicht willen we toch graag met jullie delen! Geschreven door onze blogster Thorinda.

  Bietjestoren op z’n kop

  9 oktober 2020

  Bietjes, sla, wortels en avocado worden fijngesneden en vermengd met limoen, kruiden en olijfolie. De groentes worden gestapeld in een timbaaltje dat je omkeert, met een geitenkaasje erbovenop. Het is gewoon een andere manier om groentes op te dienen.

  Waar gaan jouw ogen van stralen?

  8 oktober 2020

  ls ik mensen in de ogen kan kijken, dan geeft mij dat een gevoel van openheid en vertrouwen. Maar als mijn lichaam ‘brak en misselijk’ is, zal dat ook zichtbaar zijn in mijn ogen. Die stralen dan niet…

  5 tips voor initiatieven tegen eenzaamheid

  5 oktober 2020

  In Nederland zijn er een aantal prachtige initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan en er voor elkaar te zijn. We hebben vijf tips voor je opzocht, maar heb jij een mooi initiatief laat het ons vooral weten door onder het bericht te reageren.  

  Op zoek naar eenzaamheid

  3 oktober 2020

  2020, een jaar waarin gesproken wordt van een eenzaamheidspandemie. In thuisisolatie roepen mensen hoe blij ze zijn dat ze in ieder geval nog online met elkaar in contact kunnen blijven. Maar volstaat een online verbinding wel tegen de eenzaamheid?

  Gegrilde gamba’s met citroengras

  2 oktober 2020

  Wie deze foto van gegrilde gamba’s en citroengras heeft gemaakt, weet hoe hij ons lekker kan maken. En als we dan ook nog eens bij het recept kijken en zien dat je in twintig minuten klaar bent, dan maakt ons hart helemaal een sprongetje.

  Ik hoor er vaak niet bij en dat is oké.

  1 oktober 2020

  Ik voel me eigenlijk altijd een buitenbeentje. Waar en met wie ik ook ben. Mijn plek is aan de rand van een groep. In zekere zin hoor ik er bij, maar er hoeft nog geen zacht lentebriesje te waaien en ik lig er al weer buiten.

  De kleur van je schoenen

  30 september 2020

  Vandaag heb ik een ultieme tip voor jou! Gaat ook over kleur. Een kleur die jou altijd goed staat!
  Koop en draag schoenen in de kleur van je haar! Deze kleur schoenen heb jij vast nog niet in je kast staan.

  Recept | Rabarberkruimeltaart met bosvruchten en dadels

  25 september 2020

  Als ik het fruitsap voor deze kruimeltaart in de oven hoor borrelen en de geur ruik van fruit, amandel en vanille, loopt het water me al in de mond.

  Betekenis van kleur

  23 september 2020

  Kleur kan daarin een hoop betekenen. Met het dragen van de juiste kleuren krijg je een uitgeruste en stralende uitstraling. Je ziet er jonger en gezonder uit. Ja echt!