Lifestyle

  Helpende handen

  21 januari 2022

  Even geleden las ik het boek ‘Sterrenbaai’ van Irene Hannon. In dit boek en in de voorafgaande delen idem, draait het verhaal om een kleine fictieve gemeenschap genaamd Hope Harbor. Een plaats waar de bewoners voortdurend naar elkaar omzien. Ze bieden daar waar nodig is elkaar de helpende hand.

  Maandag is mijn lievelings

  17 januari 2022

  Maandagochtend is mijn lievelings. Dan hoor ik mijn koffieautomaat het malende geluid maken van de koffiebonen die mij het lekkerste kopje koffie beloven van deze week. Mijn bakkie in een leeg huis. Ik plof op de stoel neer en geniet van de dampende koffie in mijn mooiste mok en geniet van de stilte.

  Lezen

  15 januari 2022

  Het werd gelabeld als vluchtgedrag omdat ik zou lezen in plaats van leven. Gedeeltelijk is het waar.

  Steeds opnieuw leren ‘zijn’

  11 januari 2022

  Jezus laat mij nooit alleen. Ook al voel mij soms onzeker. Zijn kracht is beschikbaar ook voor mij.

  Let your light shine

  10 januari 2022

  Lopen, simpelweg lopen en ondertussen mezelf dichter bij God voelen dan ooit. Zo ook deze avond.

  PUUR! Creatief – Kleurrijke pasjeshouder

  9 januari 2022

    Te leuk om in je tas te stoppen. Snel aan de slag dus! Nodig: • 2 lapjes in een vrolijke print van ca. 14 cm bij 11,5 cm • 2 lapjes van ca. 6,5 cm bij 11,5 cm • stukje fyberfill van ca. 14 cm bij 11,5 cm • stukje gekleurd elastiek • knoop […]

  Social media-addict?

  7 januari 2022

  Ik ben hopeloos verslaafd en vind eigenlijk dat ik moet afkicken, maar ook dat het toch wel leuk is allemaal.

  In kwetsbaarheid jezelf laten zien

  4 januari 2022

  Juist in kwetsbaarheid, zonder muurtjes, jezelf laten zien. Dat geeft verbinding. En jezelf laten zien, maakt dat je ook gezien kunt worden.

  Wat de toekomst brengen moge

  1 januari 2022

  Wat een vertrouwen in Onze Vader spreken we hier, zingen we hier uit! En met dat vertrouwen wil ik ook dit nieuwe jaar in gaan!

  Rust & Ruimte – Goed omgaan met je lichaam

  28 december 2021

  Het is vaak je lichaam dat als eerste signalen uitzendt als de balans in je leven naar de verkeerde kant dreigt door te slaan. Maar luister je nog naar je lichaam?

  Het belang van alledaagse dagen

  15 december 2021

  Jong willen blijven is niet gek of slecht. Maar ouder willen worden eigenlijk ook niet. Mijn gevecht met de tijd zit er vooral in dat de dagen soms voorbijgaan voor ik met mijn ogen heb kunnen knipperen, en ik me verdwaasd afvraag wat die dagen er nou eigenlijk toe deden.

  DIY: nieuwe deurmat

  14 december 2021

  We delen weer een nieuwe DIY van Maaike (The Crafty Coder). Deze keer gaat ze aan de slag met een deurmat! Een makkelijk project met een heel leuk resultaat.

  De vijf liefdestalen

  10 december 2021

  Ieder mens geeft op andere wijze uiting aan de liefde. Waar de een ‘Ik hou van jou’ zegt met een cadeautje, doet de ander dat door een lekkere maaltijd te koken of een knuffel te geven. Wanneer je weet welke liefdestaal je partner spreekt, leer je op een dieper niveau communiceren dan alleen met woorden.

  DIY: haak je eigen muts

  20 november 2021

  Het wordt weer kouder en daarmee wordt het tijd voor sjaals en mutsen. Vandaag deel ik met jou het patroon om een simpele muts te haken.

  De kracht van het geven

  15 november 2021

  Alinda Bol schrijft over de prachtige gevolgen van het delen. Waar wij (meer dan) genoeg hebben, kunnen we geven aan anderen.