Lifestyle

  Een vraag voor Pastor Irma – Hoe kan ik mijn man liefhebben?

  27 mei 2020

  Een tijd geleden stelde wij op Facebook of je een vraag had voor Pastor Irma. Vanuit haar ervaring geeft zij antwoord op deze vragen.  Zo ook op de vraag ‘Hoe kan ik mijn man liefhebben?’

  Filmtip: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

  23 mei 2020

  Wij van PUUR! houden van boeken! en ook films over boeken. Sinds 8 mei staat er een mooie film op Netflix en deze moesten we natuurlijk kijken.  Ben je ook benieuwd naar deze film?

  Bananenbrood met pecannoten

  22 mei 2020

  Een variatie op het oude vertrouwde bananenbrood met een heerlijke nootachtige smaak.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 22/22)

  22 mei 2020

  Ik vouw mijn handen in elkaar, voel de ring aan mijn vinger en strijk over het gladde, ronde oppervlak van het groenblauwe stukje glas. Zeeglas. Gebroken, gebeukt, geschuurd, beschadigd, opgepakt en in een ring gezet.

  Ik pak mijn telefoon weer op. Ze staat bovenaan in mijn adreslijst, onder ICE.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 21/22)

  21 mei 2020

  Vandaag was hij min of meer helder. Cecile klom bij hem op bed en vertelde over het nieuwe stuk dat ze op de piano instudeerde. Hij zei niet veel terug, maar ik zag dat hij zijn arm terugtrok toen ze zijn hand aanraakte.

  Mini-lightmovement

  20 mei 2020

  Toch wilde ik zo graag iets doen al was het een kleine bemoediging naar andere vrouwen om mij heen, maar hoe??
  Toen zag ik een Instagram post van Wij zijn Lume.  “Een mini lightmovement”.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 20/22)

  20 mei 2020

  De andere foto is van een grote groep mannen in uniform. Ik moet lang zoeken voor ik meen Franz te herkennen, en dan nog kan ik niet met zekerheid zeggen dat ik het goed heb. Misschien stond hij wel net onder het stukje foto dat nu aan het karton van de andere foto kleeft.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 19/22)

  19 mei 2020

  Ik keek naar zijn gezicht, bleek en ingevallen. Zijn ogen waren groot en keken vreemd; het was alsof hij door me heen terugkeek naar wat hij had meegemaakt. Ik kon de verwoesting in zijn blik zien.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 18/22)

  18 mei 2020

  Ik vouw de krant voorzichtig dicht en leg hem met de foto van mijn grootmoeder en haar ouders, het overlijdensbericht en het briefje van grootmoeder op de dagboeken, stop dan de stapel in mijn tas. De rits wil niet meer dicht. Ik leg de rest van de papieren terug in de kaptafella, doe hem weer […]

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 17/22)

  17 mei 2020

  Hij draaide zich niet om, maar ik zag dat hij zijn handen even liet rusten. Toen zei hij: ‘Dat wat ik voor de zijnen heb gedaan, heb ik voor Hem gedaan. Kom, probeer je maar te wassen. Het zal er wel niet helemaal af gaan, maar voor een gedeelte toch wel.’

  4 x Doe maar duurzaam

  16 mei 2020

  In dit blog 4 handige duurzaamheid tips uit de MAMAgenda geschreven door Annemarie van Heijningen – Steenbergen.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 16/22)

  16 mei 2020

  Die foto’s van dat schaap, daar doet deze foto me aan denken. Grootmoeder, geknield op de harde grond, geslagen, vernederd. De harde en ongenadige lens die vastlegt, haar lijden verzwaart, voor generaties later haarscherp laat zien wat ze heeft gedaan en wat haar is aangedaan. Het kind is op de foto wakker en het huilt. Mijn moeder. Wat is ze nog klein! Ik kijk naar de datum op de krant. Nog niet eens twee maanden oud.

  Daslook – Pestobrood

  15 mei 2020

  Daslook komt uit de lookfamilie en smaakt en ruikt heerlijk naar knoflook. Je kunt het op je balkon of in je tuin kweken, maar je vindt het soms ook bij de groentewinkel of op de markt.

  Zeeglas van Els Florijn (Vervolgverhaal: deel 15/22)

  15 mei 2020

  Ik werd teruggeduwd in de rij vrouwen. De oudere vrouw die naast me stond was aan de beurt. Ze liep moeilijk, maar werd zonder pardon voortgeduwd. Ze schreeuwde en tierde, ze riep dat ze onschuldig was, dat ze een fout maakten, dat ze nooit iets met een Duitser had gehad, ze hadden het fout. Dat bleef ze maar roepen. ‘Het is een fout, het is een fout! Ga maar kijken in mijn huis, ik heb Joden verborgen, ik had alleen een dekmantel nodig!’

  Interview met Marianne Witvliet

  14 mei 2020

  Dit voorjaar verscheen de aangrijpende roman ‘Als je verdwaalt’ van Marianne Witvliet. Hierin volgen we Jip, die de plotselinge dood van haar vader probeert te verwerken samen met de ingrijpende verhuizing na het ongeluk. We spraken met Marianne.