Lifestyle

  De kracht van muziek

  21 april 2021

  Ben jij een liefhebber van muziek? Ik vond muziek altijd wel sfeervol voor op de achtergrond, maar daar bleef het ook bij. De laatste tijd heeft er een verandering plaatsgevonden en heb ik ervaren wat een kracht er van muziek uitgaat.

  Recept: Chocolade-pistache fudgecake

  16 april 2021

  Weer een heerlijk en makkelijk recept, deze keer iets lekkers voor bij de thee: chocolade-pistache fudgecake.

  Een brief aan alle schrijvers!

  12 april 2021

  Thorinda schrijft een brief aan alle schrijvers. Als dank voor het geschenk dat zij aan de lezers geven: avonturen en waardevolle levenslessen.

  Recept: Kikkererwten als borrelknabbel | Kookdominee

  9 april 2021

  Kookdominee Han Wilmink deelt weer een heerlijk recept naar aanleiding van zijn boek Bijbels culinair: kikkererwten als borrelhapje! Heerlijk en gezond, en makkelijk om te maken.

  Het boeket van jouw leven

  8 april 2021

  Eens in de zoveel tijd verrast mijn man me met een boeket prachtige bloemen. Soms moet ik die na een week snoeien om de bos er weer mooi uit te laten zien. Dat deed me denken aan mijn eigen leven. Wat moet er bij mij gesnoeid worden zodat ik weer kan bloeien?

  Recept: Stoofpot van gerst, linzen en groenten | Kookdominee

  2 april 2021

  In de basis een heel oud vegetarisch gerecht. Gerst en linzen behoren tot de oudst denkbare cultuurgewassen die er zijn. In het Midden Oosten noemt men een pap die van gerst bereid wordt niet voor niets “Noachs pap”. Onderzoek heeft aangetoond dat een oergerstsoort waarschijnlijk uit Israël zelf stamt. Gerst is een taai graan, ook een zwaar graan met een opmerkelijk hoog soortelijk gewicht. Een graansoort die ook op een droge harde grond nog resultaten geeft.

  Ziekte mag een onderdeel zijn van jouw leven – long read

  28 maart 2021

  Omgaan met de omstandigheden waarin ik leef, vind ik vaak lastig. Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om mijn ziekte te accepteren. Maar door God weet ik dat ik mijn ziekte niet hoef te negeren. Het mag een onderdeel zijn van mijn leven.

  Kaneelballetjes voor Pesach, het Joodse Paasfeest

  26 maart 2021

  Han Wilmink, de kookdominee, deelt een recept uit zijn goed ontvangen kookboek ‘Bijbels culinair’. Dit zijn kaneelballetjes, gemakkelijk te maken en ideaal voor Pasen!

  Durf jij je ware gezicht te tonen?

  24 maart 2021

  Durf jij in kwetsbaarheid te leven, je ware gezicht te tonen? Kwetsbaarheid en openheid zorgt voor echte verbinding met anderen. Je staat dus dichter bij hen én dichter bij jezelf.

  Recept: boerenkoolcouscous | Kookdominee

  19 maart 2021

  Han Wilmink, de kookdominee, maakt boerenkool zoals in Bijbelse tijden. Kook met hem mee en geniet van de zuidelijke zon in dit winterse gerecht!

  Recept: Butter chicken

  8 maart 2021

  Deze butter chicken moet zes uur marineren, maar daarna staat hij wel binnen een halfuurtje op tafel. Het is het ideale comfortfood voor als het buiten guur is en de dagen wat korter zijn. Maar niemand die je verbiedt om ook hartje zomer dit hartverwarmende recept voor butter chicken te maken. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

  Brief aan mijn gynaecoloog

  3 maart 2021

  Beste dokter, gefeliciteerd met jullie nieuwe ziekenhuis! Ziet er prachtig uit! Mooie lichte ruimtes, gezellige zitjes, goede koffie, enzovoort. Natuurlijk hoop ik niet te vaak op bezoek te komen, maar de keren dat het nodig is, is het fijn om in zo’n mooi gebouw te gast te zijn.

  Recept: Dandan noedels

  1 maart 2021

  Dit is waarschijnlijk mijn favoriete noedelrecept. Ik zeg dit van veel gerechten, maar ik denk dat deze dat echt is. Het is ook een van mijn oudste recepten, een recept dat ik al jaren keer op keer maak. Het ontstaan van dit recept is een organisch proces geweest, wat inhoudt dat het recept gaandeweg steeds iets is veranderd en echt van mij is geworden.

  Stop met het wegrennen voor je verleden – Long read

  25 februari 2021

  In mijn vorige blog schreef ik over een denkbeeldige kast. Een kast waar veel mensen hun verleden in stoppen, want als het verleden in de kast zit met de deur dicht, dan is het er niet. Maar de dingen die zijn gebeurd in jouw leven wis je daar niet mee uit. Er hoeft maar een trigger af te gaan en die kast vliegt open. Met al je kracht en energie stop je alles er weer in en doe je de deur weer dicht. Maar is dit de manier waarop je zou willen leven?

  Recept: Frambozentaart & amandelen

  22 februari 2021

  Vegan en bakken gaan fantastisch samen! Deze frambozentaartjes met amandelen zijn daar het perfecte voorbeeld van.