Lifestyle

  Recept: aardbeien cheesecake met pittenbodem

  31 juli 2021

  Vandaag delen we een perfect zomers recept: een aardbeien cheesecake! De pittenbodem geeft ‘m net even een andere textuur en maakt dat de taart heerlijk smaakt.

  Navigeren vanuit rust in plaats van vanuit frustratie

  27 juli 2021

  Net als soms Google Maps vastloopt en je even niet meer weet hoe je moet lopen, kun je zelf ook blijven steken en niet weten welke keuze je moet maken. Aida schrijft over hoe je dan toch kunt blijven navigeren, soms met hulp van anderen.

  Recept: Tulband met rozijnen en chocolade

  24 juli 2021

  We delen deze week een recept voor tulband met rozijnen en chocolade. Het resultaat is heerlijk, en ideaal voor een kinderfeestje.

  Moerstaal

  20 juli 2021

  Alinda Bol schrijft over het gevoel van erkenning, wederzijds begrip. Ken je dat, dat je zo’n klik met iemand hebt?

  Recept: zalm en papillotte

  17 juli 2021

  Deze week delen we van Food and Friends een BBQ-recept voor zalm en papillotte. Je maakt het eigenlijk op een BBQ met deksel, maar als je die niet hebt lukt het ook prima!

  Mijn beste vriendin en ik

  15 juli 2021

  Ari Schol schrijft in deze blog over haar beste vriendin, met wie ze een heel hechte vriendschap heeft. Ze beseft hoe waardevol dit is.

  Groene shakshuka met sucuk

  10 juli 2021

  Dit gerecht is een variant op de ‘gewone’ shakshuka. Mounir Toub deelt een gerecht uit zijn kookboek ‘Snel Arabisch’, waarmee in je in 30 minuten iets heerlijks op tafel kunt zetten.

  Ik beken… ik heb geen groene vingers!

  4 juli 2021

  Jeanine heeft geen groene vingers… Maar dat betekent niet dat ze niet van planten houdt! Ze ontdekte dat de natuur en natuurlijke producten in huis haar veel rust geven.

  Recept: spinaziekroketjes

  3 juli 2021

  Deze week delen we van Food and Friends een recept voor spinaziekroketjes. Ze zijn makkelijk om te maken en smaken heerlijk!

  8 x weg met de coronakilo’s

  30 juni 2021

  In de coronaperiode zijn we met z’n allen miljoenen kilo’s aangekomen. Marieke geeft ons allerlei tips hoe we daar weer vanaf kunnen komen.

  Recept: vegan kaneelbroodjes

  26 juni 2021

  Deze week delen we van Food and Friends een heerlijk recept voor vegan kaneelbroodjes. Duik de keuken in voor een paar uur bakplezier en geniet van het meer dan smakelijke resultaat.

  Recept: wortelmuffins met pesto en zontomaatjes

  19 juni 2021

  Deze week delen we een heerlijk, gezond recept. Deze wortelmuffins zijn snel klaar en hebben door de wortel veel smaak.

  Een ode aan de vertalers!

  18 juni 2021

  Thorinda schrijft een ode aan de vertalers. Dankzij hen kunnen we steeds weer prachtige boeken lezen. En we staan niet vaak genoeg stil bij het werk dat ze doen. Vertalers, bedankt!

  Recept: Gevulde pastaschelpen met ricotta

  12 juni 2021

  Deze week een recept voor gevulde pastaschelpen met een ricottamengsel. Een heerlijke, makkelijke en vegetarische ovenschotel.

  De juiste weg is vaak niet de makkelijkste weg – Longread

  10 juni 2021

  Aida gaat vanwege haar pijnklachten naar de fysio en leert een paar moeilijke, maar ook waardevolle lessen. Ze moet haar lichaam de tijd geven om te herstellen, ook al is de weg daarnaartoe niet de makkelijkste weg.