10 soorten vriendschappen die elke vrouw nodig heeft

16 april 2018
Delen via:

Vriendschap geeft ons emotionele en spirituele support die andere relaties ons niet kunnen geven en vriendschap helpt ons om te leven in plaats van alleen te bestaan. Het is moeilijk om te overleven zonder vrienden.  Hier zijn 10 soorten vriendschappen die elke vrouw nodig heeft. Ook al zullen we deze lijst met eigenschappen niet in een persoon kunnen vinden, verschillende vrienden hebben met deze eigenschappen is van grote waarde!

Een vriendin die voor je bid

We zijn er waarschijnlijk allemaal schuldig aan dat we zeggen dat we voor iemand zullen bidden en dat vervolgens niet doen. Maar de gebeden van onze vrienden hebben een grote kracht. We hebben allemaal vrienden nodig die oprecht voor je bidden en zeggen dat ze voor je bidden. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar soms vraag je je wel eens af of er iemand voor je bid. We hebben vrienden nodig die ons er aan herinneren dat ze voor ons bidden.

Een vriendin die de details van je leven herinnert

Ken je het type vriendin bij wie, als je in haar gezelschap bent, voelt dat je haar eerste prioriteit bent? De vriendin die zich herinnert je te vragen naar je recente ziekte, de worsteling van je kind of hoe het met je echtgenoot is? We hebben allemaal zo’n vriendin nodig. Deze vriendin laten ons gehoord en gezien voelen.

vriendschappen, vrienden, vriendin, geloof,

Een vriendin die helpt zonder dat je het hoeft te vragen

We hebben allemaal een vriendin nodig die haar vrienden trouw dient en dit doet zonder te vragen. Soms wanneer we vragen “hoe kan ik je helpen” of “laat me weten wanneer ik je kan helpen”, worden niet gehoord omdat de persoon niet weet wat voor hulp ze nodig heeft of ze voelt zich niet comfortabel genoeg om hulp te vragen. Doe het gewoon, in plaats van te vragen. Breng die maaltijd, doe een boodschap of ga langs om de was op te vouwen.

Een vriendin die je op Jezus wijst

Het is goed om vrienden te hebben die je op Jezus wijzen in plaats van advies geven. Die bemoedigen om de dag te beginnen met gebed. Situaties in je leven te zien vanuit Jezus’ oogpunt en niet die van jezelf.  Er is geen groter cadeau dat we aan onze vrienden kunnen geven dan dit.

Een vriendin die niet bang is om de moeilijke dingen te zeggen

Soms heb je vrienden nodig die zeggen wat zij denken in plaats van zeggen wat jij wilt dat ze zeggen. Het is een ontwikkelde vaardigheid als je moeilijke dingen in liefde kunt zeggen en we zijn gezegend wanneer we een vriendin hebben die dit goed kan.

Een vriendin die met je aanmoedigt

Wanneer je ouder wordt denk je dat vriendschappen makkelijker worden, maar niets in minder waar. Er zijn verschillen redenen waarom dat nog steeds moeilijk is, maar de belangrijkste is waarschijnlijk omdat we jaloers zijn op elkaar en elkaar daarom niet kunnen aanmoedigen.  Vaak wordt social media hier de schuld van gegeven en dat is deels waar. We zien de loefbetuigingen van onze vrienden en wensen dat we ze ook hebben. We zijn jaloers op onze vrienden voor hun roepingen, bedieningen, populariteit, hobby’s, huwelijken, huizen of kinderen en de lijst gaat alleen maar door. Dit voorkomt dat we onze vrienden echt kunnen aanmoedigen. We hebben een vriendin nodig die met ons mee viert ook al zien hun zegeningen er anders uit dan die van ons.

Een vriendin die met je mee rouwt

Wat moeten we zonder een vriendin die met ons meehuilt? In Galaten 6:2 staat dat we elkaars lasten moeten dragen en dat we zo de wet van God vervullen. De wet van Christus is om van God te houden en van anderen. Wanneer we elkaars lasten dragen laten we ware liefde zien. Er is geen betere vriendin dan eentje die met ons mee rouwt.

Een vriendin die je belt

In een tijd van WhatsApp en SMS is het makkelijk om niet te hoeven bellen. Maar het is juist fijn als iemand je belt. Het is veel persoonlijker als je iemands stem hoort. Probeer het eens. In plaats van een berichtje sturen, bel de persoon even op!

Een vriendin die zich kwetsbaar opstelt

Heb je weleens een vriendschap gehad waar jij je hart op tafel legde, maar het niet werd beantwoord? Je vriendin weet alles over jou, maar je weet heel erg weinig over haar. Deze vriendschappen kunnen frustreren omdat je nooit om het zelfde hartniveau komt van ware vriendschap. Iedereen wil wel een “ik ook” van hun vrienden horen. Je kwetsbaar opstellen helpt je om te groeien omdat je kan leren van de ander en je je niet alleen voelt.

vriendschappen, vrienden, vriendin, geloof, doen

Een vriendin waar je goede herinneringen mee maakt

Tenslotte hebben een we een vriendin nodig waarbij het fijn is om mee om te gaan. Momenten in je leven worden specialer wanneer je ze kan delen met een speciale vriendin. We hebben allemaal vriendinnen nodig met wie je je verjaardag kan vieren, die naar kinderfeestjes komen, maaltijden mee kunt delen en soms zelfs samen mee kunt reizen.

Ook al zal je al deze kwaliteiten niet in een vriendin kunnen vinden, we zijn gezegend wanneer we ze vinden in verschillende vriendinnen. Een nog grotere zegen is wanneer we zelf deze types zijn voor anderen. Kijk eens naar de lijst en identificeer eens een vriendin bij elk van deze types. Denk dan eens na welke type bij jouw persoonlijkheid past en streef er naar om zo’n vriendin te zijn voor iemand anders.


Deze blog is vertaald van ibelieve.com. De originele blog kan je hier vinden.

Vriendschap van Leantine Dekker

Dit ebook is een PDF. Vier je vriendschap! Vrienden zijn onmisbaar. Vrienden met wie je kunt delen, lachen, huilen en samen geloven. Leantine Dekker neemt je mee op een inspirerende tocht langs vriendschappen in de Bijbel, zoals de vriendschap tussen Ruth en haar schoonmoeder Noömi, de eerlijkheid van Samuel naar Eli en de onvoorwaardelijke band tussen David en Jonatan. Dit boekje is een investering in je vriendschap. De verdiepingsvragen nodigen uit tot verder praten over wat vriendschap betekent. Een mooi cadeau. Essentials je geloof leven. Een bijbelstudieserie voor vrouwen over dingen die ertoe doen. De Essentials-serie inspireert vrouwen van nu om God te betrekken bij elk facet van hun leven. Door de vele praktische voorbeelden staat de serie dicht bij het dagelijks leven. De hoofdstukjes zijn goed te gebruiken voor persoonlijke bijbelstudie of in een groep. Met verdiepingsvragen.

U kunt dit boek voor €4,99 bestellen bij boekenwereld. Dit betreft het downloaden van een E-book.

 

 


In deze Bijbels-historische roman van Karen Kingsbury komen de vrienden van Jezus aan het woord: Simon, Marta, Jaïrus, Maria Magdalena, Petrus en Johannes – mensen die aangeraakt werden door Jezus’ liefde en die Hem wilden volgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *