4 recepten voor honingmaskers

18 november 2020
Delen via:

Een van mijn favoriete ingrediënten om in huis te hebben is rauwe honing. Ik houd er van om het ’s ochtends in mijn thee te hebben en ik gebruik het ook in mijn melk als ik last heb van een zere keel. Maar ik gebruik het vooral om mijn huid te verzorgen.

Honing op je gezicht?

Ja, dat is echt geweldig! Je kunt het als face-wash gebruiken (gewoon 2 theelepels rauwe honing op je gezicht, twee minuten laten intrekken en dan afvegen met een warm washandje).

Waarom honing?

Rauwe (ongepasteuriseerde) honing zit vol antioxidanten om rimpels en verouderingsverschijnselen in de huid tegen te gaan. Volgens de historische bronnen was Cleopatra ook een groot fan van honing en gebruikte ze het voor dagelijkse schoonheidsbehandeling.

Honing bestrijd bacteriën en dit helpt met acne, verstopte poriën en zorgt ervoor dat je huid zacht en glanzend wordt.

4 DIY maskers

Honing en lavendel

Gebruik één eetlepel rauwe honing en mix het met 2-3 druppels lavendelolie (100% puur). Breng het aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Gebruik een warm washandje om het af te vegen.

Honing en citroen

Gebruik één eetlepel rauwe honing en pers één citroen goed uit. Gebruik een klein gedeelte van het sap van de citroen om het met de honing te mixen. Breng het aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Gebruik een warm washandje om het af te vegen. Let wel op dat je daarna niet lekker kunt zonnen, omdat citroen ervoor zorgt dat je snel verbrand 🙂

Honing en yoghurt

Gebruik één eetlepel rauwe honing en mix dit met twee eetlepels yoghurt. Breng het aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Gebruik een warm washandje om het af te vegen.

Honing en avocado

Gebruik één eetlepel honing en mix het met een halve avocado. Breng het aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten zitten. Gebruik een warm washandje om het af te vegen.


PUUR!vandaag boekentip

Bestel dit boek voor €9,99

 

Reacties (2)

 • Anneke schreef:

  Hallo
  De term rauwe honing ik weet niet waar men die vandaan haalt, want dat is niet wat bij de imkers vandaan komt.
  Imkers hebben pure honing zonder toevoegingen en zeker gaat men honing niet pasteuriseren. Men koopt “pure”honing en vervolgens doet men die in hete thee!!
  Honing doe je in de thee vlak voordat je het opdrinkt anders gaan alsnog de goede eigenschappen van honing verloren.
  Koop daarom je honing bij een plaatselijke imker dan weet je wat je krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *