4x zelf limonade maken

10 juli 2019
Delen via:

Als het zo warm is als even geleden dan moet je goed drinken.  Houd je niet zo van water en zoek je toch iets zonder prik. Dan kan je ook zelf limonade maken. Een heerlijke verfrissing en ook weer helemaal hip tegenwoordig.

Limoen – munt limonade

Hoeveelheid: 8 á 10 glazen Limoen Munt Limonade

Wat heb je nodig:

  • 100 ml suiker
  • 100 ml water
  • 10 gram verse munt bladeren
  • 3 eetlepels limoensap

LimonadeHoe je limoen munt limonade maakt:

  • Doe de suiker, het water en de muntbladeren in een steelpannetje. Verhit dit tot de suiker volledig is opgelost.
  • Doe het suikerwater munt de muntbladeren in een hittebestendig afsluitbaar potje of glaasje en laat dit afkoelen. Als het afgekoeld is voeg je 3 eetlepels limoensap toe en zet je het geheel in de koelkast om een nachtje te trekken.
  • Verwijder de volgende dag de muntbladeren. Gebruik ongeveer 1 eetlepel limonade per glas en vul aan met water. Bruisend water is trouwens ook erg lekker om te gebruiken. Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.

Bron recept en foto: eefkooktzo.nl


Citroenlimonade met gember

Wat heb je nodig: 

  • 500 ml citroensap (10 citroenen)
  • 500 ml water
  • 150 gr gember
  • 400 gr suiker (of meer als je van zoet houdt)
  • Zeste van 1 citroen

LimonadeZo maak je het

  • Was de citroenen en verwijder de schil van 1 citroen met een dunschiller.
  • Pers alle citroenen uit en vang het vocht op in een steelpan.
  • Voeg hier 500 ml water, de citroenzeste en 400 gr suiker aan toe.
  • Was de gember en snijd deze in dunne plakken. Voeg dit bij het citroenwater.
  • Laat de citroensiroop op een zacht vuur in ongeveer 45 minuten indikken.
  • Laat de siroop (incl. de gember) volledig afkoelen. Ik heb het een nachtje in de koelkast gezet.
  • Zeef de citroensiroop en giet het in een schone gesteriliseerde fles.
  • Voor een citroenlimonade vul je een glas voor 20% met de citroensiroop. De rest vul je aan met (bruisend) water, ijs en een vers schijfje citroen.

Bron recept en foto: uitpaulienskeuken.nl


Aardbeien limonade

Wat heb je nodig:
(voor ca 1 liter)

  • 350 gr aardbeien
  • 1 citroen
  • 60 ml honing (naar smaak)
  • 700 ml ijskoud water
  • ijsblokjes

LimonadeZo maak je het:

  • Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij de citroen in parten.
  • Doe het fruit met een flinke scheut water en de honing (of suiker) in de keukenmachine of blender en draai totdat de aardbeien helemaal stuk zijn.
  • Zeef de pulp en schenk de rest van het water door de zeef met het achtergebleven pulp om alle smaak in de limonade te krijgen.
  • Serveer de limonade met ijsblokjes.

Bron recept en foto: patesserie.com


Limonade van zomerfruit zonder suiker!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram aardbeien
  • 200 gram blauwe besjes
  • 150 gram aalbesjes
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 takje tijm
  • 4 takjes munt
  • 2 handen met ijsklontjes
  • 1 liter kokend water

LimonadeZo maak je het:

  • Snijdt de aardbeien in kwarten, halveer de besjes en snijdt 1 sinaasappel en de citroen in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Kook ongeveer 1 liter water. Doe de aardbeien, blauwe en rode besjes in een flinke waterkan. Voeg de plakjes sinaasappel en citroen toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe aan het fruit. Haal de blaadjes van de takjes munt en giet er het hete water over.
  • Zet in de koelkast en laat een half uur afkoelen. Hoe langer je hem in de koelkast zet hoe lekkerder het drankje wordt. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe. Voeg twee handen met ijsblokjes toe en je hebt een zelf gemaakte zomerfruit limonade.

Bron recept en foto: homecookingdept.com


PUURvandaag boekentip

LimonadeGod is een foodie, als we Margaret Feinberg mogen geloven. En daar is ook alle bewijs voor. In deze Bijbelstudie met voedsel in de hoofdrol ontdekt je de rijkdom van wat je lke dag kunt kopen, bereiden en eten. Na dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar wat je in je mond stopt. Proef en zie staat bol van de verhalen en recepten.

Verkrijgbaar vanaf 5 november

 

 

Reacties (3)

  • A.M. Groen schreef:

    Jammer dat 3 van de 4 recepten voor limonade met suiker zijn. Een heerlijk limonade heb je zo gemaakt zonder suiker. Neem gepureerd fruit (bv gezeefde spaanse watermeloen) met bronwater en een mespuntje stevia en een kneepje limoensap. Een heerlijke dorstlesser!

  • Marjolein schreef:

    Bedankt voor de tip!

  • Corina schreef:

    Tip alleen drinken op vaste eet-en drinkmomenten. Niet de hele tijd door drinken. Water is de beste dorstlesser. Door vaak te drinken, leer je het drinken. En wordt het zelfs lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *