5 mooie gedachten over vriendschap

2 februari 2020
Delen via:

Heb de moed om lief te hebben en oprechte VRIENDSCHAP te geven. Als je liefde kunt geven en ontvangen zul je de weg naar God vinden, en ook de weg naar degenen die God je gegeven heeft om van te houden.

Henri Nouwen


Jouw VRIENDIN maakt deelt uit van jouw ziel; daarmee verbind jij de jouwe. Je raakt zo innig met haar verenigd, dat jij uit twee zielen één zou willen smeden. Je wilt jouw VRIENDIN kunnen vertrouwen als je andere ik, niets voor haar verbergen en niets van haar te vrezen hebben” 

Aelred van Rievalux 


Houden van’ zonder meer, kan ook betrekking hebben op levenloze dingen, zoals we zeggen van wijn te houden of van goud. Maar het begrip van VRIENDSCHAP veronderstelt wederliefde, en die impliceert keuze. VRIENDSCHAP vinden we dan ook alleen maar tussen mensen. 

Thomas van Aguina


Je onvoorwaardelijke bemind weten maakt VRIENDSCHAP beter mogelijk. Dan kun je namelijk met anderen omgaan zonder hen te claimen. Echte VRIENDEN zijn verenigd in hun beider besef dat God hen liefheeft. 

Henri Nouwen


Er kan geen echte VRIENSCHAP bestaan tenzij U die smeedt tussen zielen die zich aan elkaar hechten door die gave die de Heilige Geest in onze harten heeft gelegd. 

Aurelius Augustinus

Uit ‘Een stil moment – Liefde & vriendschap’ 


PUUR!vandaag boekentip

‘Eigen wegen’ van Lynn Austin: een klassieker over vier vrouwen die vriendschap sluiten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Onder buitengewone omstandigheden moeten deze vier vrouwen hun plaats in het leven vinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *