5 natuurlijke producten voor je badkamer

25 juni 2019
Delen via:

Een van de plekken die je gemakkelijk er minimalistischer uit kan laten zien, is toch wel je badkamer. Voor mij is de waarde: ‘natuurlijk’ heel belangrijk , ik doel dan niet op de producten die 100% natuurlijk op hun label hebben staan, maar stiekem meedoen aan greenwashing. Het is natuurlijk altijd even zoeken wat jij fijn vindt. Want wat voor de een belangrijk is, hoeft niet een belangrijke waarde voor de ander te zijn. Mocht je net beginnen met je zoektocht… dan heb ik hieronder een paar tips die misschien voor jou wel kunnen werken!

Safety razor.

Een scheermes, wat helemaal uit metaal bestaat. 1-0 voor de plastic soup en daarnaast scheelt het je ook weer scheermesjes kopen, dus geld. Je kan ze via het internet kopen tussen de € 20,- en € 40,-. En vaak krijg je hier tien mesjes bij, waar je sowieso wel twee jaar mee kan doen, als het niet langer is. Het enige waar je op moet letten? Na het douchen goed droog maken, zodat het niet roest.

natuurlijk

Luffa spons.

Een alternatief voor de plastic spons. Het leuke is dat de spons als een komkommerachtige courgetteplant wordt gekweekt en daarna zongedroogd wordt. Is ‘ie’ op? Gooi je ’m zo in de groene container.

Aleppo zeep.

Deze zeep is multi-inzetbaar. Voor vlekken op je kleding tot schoonmaken van je huis, maar ook super voor je huid en als shampoo. Wil je er een natuurlijke conditioner erbij? Doe dan ½ appelazijn en ½ water in een spuitfles en spray dit in je haar. Goed laten intrekken en daarna heel goed uitspoelen.

natuurlijk

Betonietklei.

De klei voor een gezichtsmaskertje of om je oksels te ontgiften van nare stoffen en geurtjes. Meng de klei met een beetje water en masseer je gezicht goed in, even laten intrekken en daarna kan je het onder de douche eraf laten wassen. Eventueel kun je je douchekuip schoonmaken met de spuitfles met appelazijn en water ;-). Twee vliegen in een klap.

Jojobaolie.

Een olie die ik erg fijn vind voor mijn droge benen in de zomer. Ik vul het aan met wat druppels lavendel en frankincense essential oil. Super voedend en herstellend. Helemaal als je niet goed hebt ingesmeerd met de vele zon.


PUUR! boekentip

In het full-colour hardloopboek ‘Morgen ga ik echt!’ delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen. Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. ‘Morgen ga ik echt!’ gaat over hardloopkleding, blessures, looptechnieken en de psychologie van het hardlopen.

Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen. Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *