5 tips voor initiatieven tegen eenzaamheid

5 oktober 2020
Delen via:

In Nederland zijn er een aantal prachtige initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan en er voor elkaar te zijn. We hebben vijf tips voor je op gezocht, maar heb jij een mooi initiatief, laat het ons vooral weten door onder het bericht te reageren.  

1. Resto van Harte,

eenzaamheid‘Het recept voor iedere buurt’  staat als slogan onder het logo. Resto van Harte is een prachtig initiatief wat inmiddels op meerdere locaties in Nederland actief is. In de Resto’s verzorgen ze één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant.

Resto VanHarte wil de eenzaamheid en het sociaal isolement waartoe dit kan leiden onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Dit laatste doen ze door mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken, samen kunnen eten en vooral zelf een bijdrage te leveren aan een leefbare gemeenschap.
(bron: restovanharte.nl) 

Wil je meer weten over dit mooie initiatief en ben je benieuwd waar in Nederland je een Resto kunt vinden, neem dan een kijkje op hun website. www.restovanharte.nl 

2. Sportpartner

Houd jij van wandelen of fietsen maar heb je nog geen sportmaatje? Dan is dit een leuke website om eens een kijkje te nemen. Op deze site kun je je aanmelden om een sportmaatje te vinden. Samen wandelen of fietsen is natuurlijk veel gezelliger. www.sportpartner.com

eenzaamheid

unsplash: roya ann miller

 

3.  Christians together

Een soort gelijk initiatief maar specifiek voor christenen en breder dan alleen sporten. Wat gaaf dat dit bestaat. Daarom extra leuk om dit nu met jullie te delen.  Op Christians together kan je een advertentie plaatsen om samen met andere christen iets te ondernemen. Voor een advertentie betaal je wel een kleine bijdrage.

Voor meer informatie en registeren neem een kijkje op de website: www.christianstogether.eu

4. Omapost

Misschien heb je het de afgelopen tijd al eens ergens voorbij zien komen. Omapost  is een mooi initiatief waarmee je heel gemakkelijk je oma, opa, tante of iemand anders een kaartje kunt sturen.  Ook kan je iemand die wat extra’s kan gebruiken aanmelden bij adopteer.omapost.nl. Zij van omapost.nl zorgen er dan voor dat deze persoon een aantal leuke kaartjes ontvangt. Ze doen nog meer leuke dingen met post, dus neem snel een kijkje. www.omapost.nl

eenzaamheid

5. Een tegen eenzaamheid

eenzaamheidBij de vijf tips kan deze site natuurlijk niet ontbreken, want op deze site vind je nog veel meer initiatieven tegen eenzaamheid en ook hier wordt extra aandacht gegeven aan de Week tegen Eenzaamheid. Je vindt er mooie artikelen, tips en nog veel meer.
www.eentegeneenzaamheid.nl

 


PUUR!vandaag boekentip

eenzaamheidHoe was je dag? Wat was niet leuk vandaag? Waar dank je God voor vandaag? Schrijven kan helpen bij het onthouden van mooie herinneringen. Dit PUUR!-invulboek van Marjolein Feenstra staat vol met leuke vragen over je dagelijks leven en geeft je de gelegenheid om lijstjes te maken, foto’s te plakken en even stil te staan.

Bestel dit boek voor €14,99

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *