5x Maak je leven leuker

14 maart 2019
Delen via:

1. Herlees een boek

Herlees eens een boek dat je echt heel erg goed vond. Waarschijnlijk prijkt het ergens op een mooie plek in je boekenkast en zul je er nooit afstand van doen, omdat je er zo van hebt genoten. In plaats van er alleen naar te kijken, kun je het ook opnieuwe openslaan en je in die wereld begeven.

2. Koop een zomerjurkje

Een zomerjurkje, nu al?? Jazeker, want voor je het weet komt die eerste echt heerlijke lentedag waarop je niks anders wilt dand e bries op je benen. Om helemaal in die stemming te komen, is het beste cadeau dat je deze maand aan jezelf kunt geven een zomerjurkje.  Of je dat nu op internet uitzoekt tussen de bedrijven door, of je ervoor naar de tweedehandswinkel gaat of dat je echt de tijd neemt voor een shopsessie tot je het perfecte jurkje hebt gevonden, maakt niet uit. Doe het op jouw manier en geniet ervan. Zodra die lentedag dan komt, zijn jij en je melkflessen er klaar voor.

3. Neem een dag vrij voor de voorjaarsschoonmaak

Kriebelt het al bij je, maar heb je weinig tijd? Heel goed voor te stelle. Neem dan gewoon eens een dag vrij om die voorjaarsschoonmaak onder handen te nemen. Sta lekker vroeg op, fiets naar de supermarkt voor de benodigdheden die je nog niet hebt en voor een traktatie tussendoor, en ga aan de slag. De hoekjes en de kiertjes, de ramen en de binnenkant van de keukenkastjes, alels van boven tot onder en van voor tot achter enw eer terug. Wat zal dat goed voelen, wat zal het lentefris ruiken en wat zul jij na deze dag toe zijn aan nog een dag vrij!

4. Spaar voor iets wat je totaal niet nodig hebt

Spaarpotjes heb je voor allerlei doeleinden. Voor de studie van de kinderen, voor als de wasmachine kapot gaat, voor de vakantie. Wat nou als jij vanaf nu een spaarpotje aanlegt voor iets wat je totaal niet nodig hebt. Maar wel je wel heel blij van wordt. Een prachtige tas bijvoorbeeld, of een weelderig kamerplant. Het maakt nie uit wat het is.

5. Masseer elkaar

Bijna iedereeen vindt het fijn om aangeraakt te worden. En het fijne is dat dit iets is wat mensen elkaar onbeperkt kunnen geven; liefdevolle, aandachtige aanrakingen. Spreek eens af met je partner dat je een avond uittrekt voor massages.

(Uit de PUURagenda 2019) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *