5x Picknicken in Parijs

25 april 2019
Delen via:

Parijs staat bekend om haar beroemde, eeuwenoude monumenten. Nog maar kortgeleden woedde er een hevige brand in een van die bouwwerken, de Notre Dame. We keken verbijsterd toe. De kathedraal wordt herbouwd, maar dat gaat heel wat jaren duren. Gelukkig is er tot die tijd nog genoeg te zien. Het blijft een stad waar je eindeloos kunt ronddwalen. Heerlijk, maar ook wel wat vermoeiend. Daarom een paar leuke parken in Parijs om lekker te picknicken. Oases van rust, waar je je zere voeten kunt neervlijen. En waar je kinderen hun overtollige energie even kwijt kunnen, na een bezoek aan kerk of museum.

‘Hier heb je een schitterend uitzicht over Parijs‘

Jardin de Luxembourg

De Jardin de Luxembourg is een geliefd stadspark op de linkeroever van de Seine, bij het Palais de Luxembourg. Aan de grote, achthoekige vijver kun je heerlijk zitten: de stoelen staan al klaar. Je kinderen kunnen hiergehuurde zeilbootjes laten varen, terwijl jij de kruimels van je stokbroodje aan de tamme musjes voert. Naast terrassen, standbeelden en uitgestrekte lanen vind je in het park ook een poppentheater, een muziektent en een openluchtcafé.

Parc des Buttes-Chaumont

In het noord-oosten van de stad vind je het stadspark Buttes-Chaumont. Hier heb je een schitterend uitzicht over Parijs, dankzij de hoogteverschillen. Daardoor zie je onder meer de Sacré-Coeur liggen. Het park heeft, naast mooie bloemperken en weiden, een heuse waterval van meer dan dertig meter hoog. Ook is er een grot en een metershoge hangbrug. De voorgeschiedenis is wel tamelijk luguber: vóór de 19e eeuw werden hier criminelen opgehangen aan de galg en later werd het een vuilnisbelt. Maar wees gerust: daar merk je nu helemaal niets meer van.

Parc des Buttes-Chaumont

Jardin des Plantes

De Plantentuin ligt op de linkeroever van de Seine, in het vijfde arrondissement. Deze botanische tuin omvat onder meer een rozentuin, mooie lanen en fleurige bloemenperken. Ook is er een dierentuin, de Ménagerie. Verder kun je de oude kassen uit het begin van de 19e eeuw bezoeken of het natuurhistorisch museum. De tuin is gratis toegankelijk, voor andere bezienswaardigheden moet je betalen.

Jardin des Plantes

‘Je ligt languit in het gras, terwijl je omhoog tuurt naar de Eiffeltoren.’

Champs de Mars

Een van de favoriete parken is toch wel Champs de Mars, aan de voet van de statige Eiffeltoren. Oorspronkelijk was dit een oefenterrein voor militaire cadetten. Je wandelt er zo naartoe, langs de kades van de Seine. Naast toeristen vind je hier ook Parijzenaars, joggers en fietsers. Het behoort tot de mooiste plekken van de stad. Je ligt languit in het gras, terwijl je omhoog tuurt naar de Eiffeltoren. Intussen vermaken de kinderen zich bij het poppentheater of in de speeltuin. Achterin het park bevindt zich de Vredesmuur, Le Mur pour la Paix, met daarop het woord ‘vrede’ in 49 verschillende talen.

Jardin des Tuileries

In dit rijtje mag de Jardin des Tuileries natuurlijk niet ontbreken, tussen het Louvre en het Place de la Concorde. Op de brede middenlaan heb je een prachtig uitzicht op de Champs-Elysées. Je kunt in dit park heerlijk flaneren of – net als in Luxembourg – gratis een stoel nemen en een lekker plekje uitzoeken. Tussen de grote fonteinen, bloemen en speeltuintjes vergeet je zomaar dat de Notre Dame in de steigers staat. En kom je even heerlijk tot jezelf, voordat je je weer in het drukke stadsgewoel stort.


PUUR! boekentip

Een portret van Emily Price’ van Katherine Reay is het perfecte vakantieleesvoer: een vrolijke feelgood roman die zich afspeelt in het zonnige Toscane.

Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *