5x zelf scrubs maken

24 januari 2019
Delen via:

Met dit koude weer moet je goed voor je huid zorgen. Scrubben helpt de dode huidcellen te verwijderen, waardoor je huid weer kan ademen en je plaats ruimt voor nieuwe huidcellen.

Resultaat: een fluweelzachte, glanzende huid. Daarbij worden verzorgingsproducten na een scrubbeurt veel beter opgenomen, gaat het ingegroeide haartjes en puistjes tegen en zorgt het ervoor dat je sneller bruint. Niets dan goeds!

Scrubs kan je ook heel goed zelf maken.

Zeezout & lavendel

Deze lichaamsscrub is geschikt voor een normale of gemengde huid. Meng 2 kopjes zeezout met een half kopje olijfolie. Voeg 15 druppels lavendelolie toe en eventueel wat gedroogde lavendelbloemetjes.

Tip 1: Scrub een- à tweemaal per week, vóór het scheren.

Bruine suiker & honing

Meng voor deze lichaamsscrub 1 kopje bruine suiker met een half kopje kokosolie en 1/4 kopje honing. Voeg een halve theelepel kaneel en de zaadjes van een vanilletakjetoe voor een heerlijke geurenmix.

Tip 2: Kies een scrub op basis van suiker als je een gevoelige en/of droge huid hebt. In tegenstelling tot de grove zoutkorrels, drogen suikerkorrels de huid niet uit en zijn ze ook heel wat fijner.

Citroen & koffie

De huid op het gezicht en in de halsstreek is heel wat dunner en gevoeliger dan de huid op pakweg je benen. Gebruik dus een aangepaste scrub met fijne korrels en ga zachtjes te werk. Neem een kopje koffiedik en meng met het sap van 4 citroenen. Zorg ervoor dat de korrels van het koffiedik fijn genoeg zijn zodat je je huid niet beschadigt. Doe er vervolgens een eetlepel maïzena bij – maïzena helpt olieresten op je huid te verwijderen. Haal het mengsel door een zeef om het van overtollig water te ontdoen en voeg tenslotte een kopje suiker toe.

Tip 3: Is je scrub te droog? Voeg dan wat extra olie toe! Omgekeerd werkt ook: doe meer zout of suiker (afhankelijk van het recept) bij de scrub voor een droger resultaat.

Rozemarijn & pepermunt

Een match made in heaven: rozemarijn en pepermunt geven je voeten een instant fris gevoel. Meng voor deze voetscrub een kopje zeezout met een half kopje olijfolie. Roer er daarna nog 15 druppels pepermuntolie en 2 theelepels verse rozemarijnblaadjes door.

Tip 4: Maak ronddraaiende bewegingen en gebruik een scrubhandschoen voor het beste resultaat.

Maanzaad & citroen

SONY DSC

De handen verraden de leeftijd van een vrouw. Vergeet dus niet om ook af en toe je handen onder handen te nemen! Meng 2 kopjes suiker met een kopje olijfolie en het sap van 2 citroenen. Doe er tenslotte nog een theelepel maanzaadjes bij.

Tip 5: Bewaar je scrub bij voorkeur in een afgesloten glazen potje, bijvoorbeeld een lege confituurpot. Zo kan je de scrub langer bewaren.

(bron: Elle.be)


In Dagboek uit Jeruzalem vertelt Marleen Anthonissen veertig verhalen over haar leven – en het leven van alledag – in de Heilige Stad. Sinds 2014 woont en werkt Marleen in Jeruzalem.  Ze is daar pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church voor de Nederlandse gemeenschap in en rond Jeruzalem en geeft voorlichting aan Nederlandse bezoekers. Ingrijpend was het onverwachte overlijden van haar echtgenoot Ilja in 2017.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *