8 x weg met de coronakilo’s

30 juni 2021
Delen via:

In de coronaperiode zijn we met z’n allen miljoenen kilo’s aangekomen. Marieke geeft ons allerlei tips hoe we daar weer vanaf kunnen komen.

Het aantal coronabesmettingen blijft dalen en het dagelijks leven wordt gelukkig steeds normaler. Maar die coronakilo’s, hoe zit het daarmee? Het schijnt dat we met z’n allen miljoenen kilo’s zijn aangekomen. Hoe raken we die kwijt? Je kunt natuurlijk driemaal per week naar de sportschool gaan en de hele dag selderijstengels kauwen. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Iets minder effectief, maar goed, alle beetjes helpen.

1. Pistache

Als je snackt, eet dan pistachenootjes. Als je zo’n berg gepelde schillen ziet, denk je misschien eerder: ‘Ik heb eigenlijk wel genoeg gehad’.

2. Papiertje

Als je dan toch snoept, eet dan snoepjes in een papiertje. Het is extra ‘werk’ om het papiertje eraf te halen. Daardoor is de kans wat kleiner dat je de halve zak leeg eet.

3. Blauw bord

Schep je maaltijd op een gekleurd etensbord. Op een rood of blauw bord ziet je maaltijd er minder aantrekkelijk uit dan op een wit bord. Dikke kans dat je minder grote porties naar binnen werkt.

4. Spiegel

Plaats een spiegel op je eettafel, zodat je jezelf ziet eten. Voor sommigen is dat beeld voldoende afschrikwekkend om minder te eten.

5. Shoppen

Ga shoppen. Niet de meest goedkope oplossing, maar wel een van de leukere. Kijk maar eens op je stappenteller nadat je alle boetiekjes hebt gehad. De dag sluit je dan liever niet af met een frietje bij de snackbar.

6. Muziek

Zet lekkere dansmuziek op en swing door het huis. Je wordt er helemaal fit en vrolijk van en je spieren stellen al die extra beweging op prijs.

7. Foto

Maak met je mobiel een foto van alles wat je op een dag eet. Dus niet alleen dat mooie Instagram-plaatje bij de pizzeria, maar ook de maaltijden, tussendoortjes en frisdrank. Dan heb je letterlijk een beter beeld van alles wat je naar binnen werkt.

8. Watergevecht

Je kunt drie liter water per dag drinken, maar dan zit je de halve dag op het toilet vanwege een volle blaas. Een alternatief is een watergevecht met je vrienden of kinderen. Dat is nog leuk ook en het enige risico is een nat pak.

Heb je zelf ook nog tips om van die coronakilo’s af te komen? Deel ze in de opmerkingen. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *