Aantrekkelijk zijn…

21 augustus 2019
Delen via:

Hoe we als vrouw eruit zien, bepaalt maar voor een gedeelte hoe aantrekkelijk we zijn. We kunnen ons kleden in de mooiste jurken, we kunnen make-up opsmeren wat we willen; als onze ogen dof staan en onze eigenwaarde maakt dat we steeds aan onszelf twijfelen, zijn we niet aantrekkelijk. Wat wel aantrekkelijk maakt ‒letterlijk in de zin van dat we fijne liefdevolle mensen en gewenste gebeurtenissen aantrekken in ons leven ‒is een combinatie van authenticiteit, uiterlijke verzorging en ons vermogen gul te zijn.

  1. Sterk en krachtig? Wees authentiek en stil.

We willen vaak krachtig en sterk overkomen naar de wereld om ons heen. En zeker in ons werk. Dus proberen we ons aan te passen aan de bedrijfscultuur, we zijn ook ‒dat moeten we toegeven ‒mannen een beetje gaan nadoen en we hebben onszelf een zakelijke toon aangemeten. Alles om maar serieus genomen te worden in de wereld om ons heen. Verder kloppen we ons LinkedIn profiel op en vertellen kleine leugentjes over wat we verdienen, en we laten ons voorstaan op wat we bereikt hebben. Op die manier krachtig proberen te zijn, is ontzettend vermoeiend en bovendien niet eerlijk.

We hebben namelijk allemaal onzekerheden waar we mee te dealen hebben. Veel sterker is het om kwetsbaar te durven zijn. Als je zegt dat je een beetje bang bent voor je baas, als je uitspreekt dat een project je moeite kost, als je vraagt om praktische hulp; juist die dingen maken je echt krachtig en sterk omdat het namelijk echt is. Authentiek. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van mensen die zichzelf durven zijn. Die eerlijk naar zichzelf zijn en naar anderen. Juist ook soms zeggen dat je iets niet goed hebt aangepakt en dat je je les hebt geleerd, werkt enorm bevrijdend en inspirerend. Wil je die sterke en krachtige vrouw zijn? Laat alle kanten van jezelf zien in alle verantwoordelijkheid en authenticiteit.

Vaak verwarren we krachtig zijn en een sterke leider zijn met veel praten. Toch dames: niets is zo onaantrekkelijk als een vrouw die constant aan het woord is. En al helemaal niet als je steeds aan het woord bent over jezelf en je problemen. De kracht zit hem juist in doseren. Iets waar we nog veel stapjes in kunnen maken. Luisteren, aandacht hebben voor een ander, vragen stellen, samenvatten, ondertussen vriendelijk lachen en compassie tonen; juist dat zijn ingrediënten voor krachtig vrouwelijk leiderschap.

Krachtig en sterk willen zijn? Wees eerlijk en open over wat goed gaat en wat je moeilijk vindt, wees jezelf en daarmee ben je authentiek. En leer luisteren en stil zijn.

  1. Laat zien hoe mooi je bent. Leer ontvangen.

Een vrouw die zichzelf goed verzorgt; een vrouw die laat zien dat ze aandacht voor zichzelf heeft is aantrekkelijk. Als je je goed voelt over jezelf en je weet wie je bent, zul je van binnenuit nieuwe keuzes voor je leven maken. Gezonde keuzes. Warmere keuzes. Jezelf over-eten, jezelf weggeven aan de eerste de beste man, roken, niet bewegen; dat doe je allemaal niet meer als je liefde voor jezelf voelt. Als je meer en meer van jezelf houdt en weet wie je bent, kan het niet anders dat je lichaam en je kledingkeus die liefde reflecteren.

Elke dag een spijkerbroek en een truitje? Het kan, maar ik vraag me af of dat echt laat zien wie jij bent. Kies bewust voor wat bij jou past. Kleren, maar ook je haar en je nagels. Ik kijk vaak naar nagels van vrouwen. Nette nagels laten vaak verzorging en zelfliefde zien. Vrouwen die tijd maken voor zichzelf, die de tijd nemen om zelf hun kleren te kiezen, zelf te kiezen wie ze zijn en wat ze laten zien; die trekken niet alleen ‘de juiste’ mannen aan. Ze zijn ook een inspiratie voor andere vrouwen.

Vrouwelijke energie is van nature een ontvangende energie. Jezelf laten zien, je karakter en je mooie uiterlijk en dan ontvangen wie of wat God je op je pad stuurt. Ergens zijn we als vrouwen in de mannelijke rol gekropen en we zijn zelf gaan jagen: op de hoogste banen, op Tinder, op meer en meer macht. Daarmee hebben we de originele energie verstoord. Keer als vrouw terug naar je ontvangende houding. Maakt die minder? Juist niet, het tegenovergestelde zal gebeuren; als jij je mooie zelf bent en je laat zien wie je echt bent, komt precies het goede naar je toe.

Leer te wachten, geduldig te zijn en te ontvangen. En wees je mooie zelf.

  1. Je bent vrij. Vrij om te geven.

We associëren vrijheid vaak met onbeperkt geld of een onbeperkt willen. We zijn vrij als we onze hypotheek hebben afbetaald en op ons 60ste met pensioen kunnen; we zijn vrij als we drie keer per jaar met vakantie kunnen; we zijn vrij als we kunnen doen en nalaten wat we willen. Tenminste dat denken we. Maar echte, waarlijke vrijheid komt met gul zijn. Je bent pas waarlijk vrij als je onbevreesd (!) onbeperkt kunt geven. Dat je beseft dat je zo gezegend bent dat je vrijelijk kunt en mag geven. En geven hoeft niet alleen geld of tijd te zijn.

Geven en gulheid gaan zoveel verder. Je kunt de hele dag door je lach schenken, complimenten geven, mensen groeten en bedanken. Echte vrijheid vinden we in het besef dat we in overvloed leven. In een liefde die zo overvloedig is, in een wetenschap dat God altijd voor ons zorgt, ons leidt en ons beschermt dat wijzelf een doorgeefluik van die Liefde mogen zijn. Dat is pas aantrekkelijk!

Geef, geef en geef! Wees waarlijk vrij!

We kunnen als vrouwen nog wel wat stapjes maken in onze aantrekkelijkheid. Wees jezelf en weet je gedragen. Leer te luisteren en te ontvangen. Wees niet bang en geef in gulheid en in liefde.

Jesaja 52: 1-2 ‘Laat zien hoe sterk jullie zijn, laat zien hoe mooi jullie zijn, jullie zijn vrij!’ Vrij vertaald op grond van BGT.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *