Bananenbrood met pecannoten

22 mei 2020
Delen via:

Een variatie op het oude vertrouwde bananenbrood met een heerlijke nootachtige smaak. Walnotenolie en grof gehakte pecannoten zorgen ervoor dat dit brood een machtigere smaak heeft dan je gewend bent van een bananenbrood. Deze cake lijft lekker moist door de toevoeging van kwark en als je het opdient met ahornsiroop wil je voorlopig niet stoppen met eten.

Ingrediënten

Voor 12 personen, voorbereiding 20 minuten, baktijd 45 minuten
Benodigdheden: cakevorm 28 × 10 cm

  • 2 eieren
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 80 ml walnotenolie
  • 3 rijpe bananen
  • 210 g bloem
  • 2 theelepels gist
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 150 g kwark
  • 125 g pecannoten
  • ½ eetlepel boter, om in te vetten
  • ahornsiroop

Bereiding

Wil jij weten hoe je dit heerlijke bananenboord maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Tekst & beeld: Food and friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *