Betekenis van kleur

23 september 2020
Delen via:

Ik houd van de seizoenen. Sinds de coronatijd ben ik meer gaan wandelen. Enerzijds om geen zitvlees te creëren en anderzijds om mij dichterbij God te voelen. Wandelend door de natuur geniet ik van Zijn schepping en van de kleurenpracht om mij heen.

De vorige keer heb ik je meegenomen over hoe ikzelf en misschien jij ook in de spiegel kijkt. Het is zo fijn om tevreden en met zelfvertrouwen in de spiegel te kijken. 

Betekenis van kleur

Kleur kan daarin een hoop betekenen. Met het dragen van de juiste kleuren krijg je een uitgeruste en stralende uitstraling. Je ziet er jonger en gezonder uit. Ja echt! En dat alleen met het dragen van de juiste tinten kleur.

Achter kleur zit ook betekenis, een psychologie.

Vandaag deel ik zeven kleuren met je die jou iedere dag positief kunnen helpen!

  • Geel: doelbewust, inspiratie, intelligent en focus.
  • Antraciet: rustig, analytisch, accuraat en systematisch.
  • Purper: vindingrijk, onbeperkt, intuïtief en uitgesproken.
  • Groen: bemiddelaar, evenwichtig, mensenmens en samenwerken.
  • Rood: daadkrachtig, besluitvaardig, gepassioneerd en snel.
  • Turkoois: creatieve communicator, idealist, fantasierijk en idealist.
  • Oranje: dapper, experimenteel, sociaal en opgewekt.

Zorg dat de kleur in je directe omgeving is. Dat kan zijn in kleding, maar ook een notitieboekje, een kussen of in bloemen.

Welke van de genoemde kleuren spreekt jou het meest aan?

 


PUUR!vandaag boekentip

kleur“De lessen van Esther’ is onderdeel van de PUUR! geloof-reeks met Bijbelstudies voor vrouwen. Carianne Ros biedt in dit boekje over schoonheid diepgaande, verrassende en praktische lessen voor je leven, gebaseerd op het Bijbelboek Esther.

Je kunt ‘De lessen van Esther’ gebruiken voor persoonlijke stille tijd, maar ook in je vrouwengroep of Bijbelkring. In elk hoofdstuk staan vragen en overdenkingen ter versterking van jouw relatie met God, jezelf en de ander. De auteurs van de PUUR! geloof-reeks zijn verschillende vrouwen met een theologische achtergrond die midden in het leven staan.

Je kunt dit boek bestellen voor €11,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *