Bietjestoren op z’n kop

9 oktober 2020
Delen via:

Ook al doet dit recept op geen enkele manier aan Mexico denken, het is wel geïnspireerd op een gerecht dat we daar in een restaurant aten. Na te veel dagen met taco’s, burrito’s en enchilada’s leek deze verse salade te mooi om waar te zijn. Bietjes, sla, wortels en avocado worden fijngesneden en vermengd met limoen, kruiden en olijfolie. De groentes worden gestapeld in een timbaaltje dat je omkeert, met een geitenkaasje erbovenop. Het is gewoon een andere manier om groentes op te dienen. Probeer deze aanpak gerust ook eens bij andere salades.

bietjesIngrediënten

Voor 4 personen. Glutenvrij.

  • 5 grote slabladeren
  • 4 rauwe bietjes
  • 2 wortels
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 5 kerstomaten
  • 3 avocado’s
  • handvol korianderblaadjes of bladpeterselie
  • 2 el koudgeperste
  • olijfolie
  • sap van 1-2 limoenen (begin met het sap van 1 limoen en voeg dan naar smaak extra sap toe)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Opdienen met

  • 4 of 8 plakjes geiten- of schapenkaas (afhankelijk van hoe groot de kaas is)
  • 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
  • handvol erwtenscheuten

Bereiding

Wil jij weten hoe je de bietjestoren maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *