Call the Midwife drie jaar verlengd!

18 maart 2019
Delen via:

Call the midwife gaat nog minstens drie jaar door met het maken
van nieuwe afleveringen. Dit betekent dat er nog twee seizoenen bijkomen.

De nog te maken seizoen 10 en seizoen 11 bestaat uit acht episodes en twee kerstmisspecials. Binnenkort beginnen de makers met het filmen van het negende seizoen, dat in 2020 zal worden uitgezonden.

Speciaal om dit te vieren, gaan we nog eens even goed kijken naar wat er de afgelopen jaren nu precies gebeurt is met dokter Turner. Want hoe goed kennen we de held van East End nu precies? Want ondanks dat deze boekenweek de moeder in het spotlicht staat, kan de vader ook wel eens wat lof krijgen.

Patrick Turner

Patrick Turner werkt nauw samen met de vroedvrouwen en de zusters van het armste district van Poplar. Hij komt voor het eerst in beeld aan het einde van de pilot episode, waar hij het huis van een ernstig zieke patiënt binnenloopt. Hij wordt gespeeld door Stephen McGann.

Dr. Turner was een dokter in de tweede wereldoorlog. In het derde seizoen komen we erachter dat hij vijf maanden in een psychiatrische instelling heeft gezeten vanwege de dingen die hij hier heeft meegemaakt. Samen met zijn eerste vrouw, die in 1957 is overleden, kreeg hij een zoon: Timothy.

Hoewel hij een goede vader is voor zijn zoon en zijn best doet om tijd te maken voor Timothy, nemen zijn taken voor het steeds groeiende district van het Oosteinde, vaak tijd af van zijn huishoudelijke taken. De staf van Nonnatus merkt het op, en Trixie vermeldt op een gegeven moment dat Timothy er een beetje onverzorgd uitziet en dat de kleding van Dr. Turner moet worden gerepareerd. Hierbij wijst ze erop dat de dokter geen tijd heeft om ze naar een naaister te brengen en geen vrouw heeft om hem te helpen.

In de loop van de eerste reeks wordt gesuggereerd dat zuster Bernadette meer gevoelens voor de dokter heeft dan geschikt is voor een non. Het eerste incident is wanneer ze in het geheim de ontbrekende knoop op zijn laboratoriumjas voor hem repareert.

Op een ander moment, tijdens de geboorte van de tweeling van Mave Carter, kwam haar tweelingzus Meg in de geboortekamer terecht. Ze duwde de dokter bij haar zus weg en gaf zuster Bernadette een klap toen ze probeerden zowel moeder als baby te redden. Dr. Turner was woedend en toen de baby’s veilig werden afgeleverd, stonden hij en de zuster op straat om op adem te komen. Terwijl hij een sigaret rookte, prees hij haar voor haar veerkracht tijdens de hectische geboorte en strijd met Meg. Hij biedt haar een sigaret aan, waarop zuster Bernadette “slechts een trekje” antwoordt. Zij en de dokter delen een klein moment, waarin dokter Turner wat gevoelens voor haar lijkt te hebben, voordat ze weer terugkeert naar Nonnatus House.

Tijdens een feest, waarbij Dr. Turner geacht wordt deel te nemen met zijn zoon in een driespannenrace, wordt Dr. Turner weggeroepen wanneer een vrouw bloedt na een mislukte abortus. In zijn plaats doet zuster Bernadette het samen met Timothy, en wint, hoewel ze struikelen aan de finish. Zuster Bernadette loopt naar binnen om haar handen schoon te maken en Dr. Turner komt binnen om te zien of er iemand gewond is geraakt. Terwijl hij haar hand inspecteert, is hij overmand door zijn lange genegenheid en kust hij haar.

Zuster Bernadette wendt zich onmiddellijk af en Dr. Turner verontschuldigt zich onmiddellijk. Ze antwoordt dat hij geen spijt moet hebben en dat het geen onvergeeflijke overtreding voor haar is, maar ze wendt zich af voor haar geloften aan God. “En als ik dat niet respecteerde, zou ik het niet verdienen om te leven.”

Liefdesgeschiedenis

Zuster Bernadette krijgt tuberculose en wordt weggestuurd om te herstellen in een sanatorium. Nadat hij zich realiseert dat hij verliefd is geworden op zuster Bernadette, stuurt dr. Turner haar veel brieven, hoewel ze zichzelf er niet toe kan zetten ze te lezen, laat staan ​​op hen te reageren. Patrick’s gemoedstoestand wordt getemperd wanneer hij ontdekt dat ze contact houdt met de andere vrouwen van Nonnatus. Na een gesprek met zuster Julienne over haar plaats bij de Orde, antwoordt zuster Bernadette op een brief die Timothy haar heeft gestuurd en voegt een naschrift toe voor Dr. Turner, waarin zij zegt dat zij te zijner tijd op zijn brief zal antwoorden.

Zich realiserend dat ze verliefd is op Dr. Turner en een leven buiten het religieuze leven wil, verlaat zuster Bernadette het bevel en neemt ze haar geboortenaam over: Shelagh.

Ze belt Dr. Turner aan de telefoon en vertelt hem dat ze wordt vrijgelaten en dat ze geen deel meer uitmaakt van de religieuze orde. Hij dringt erop aan dat hij haar in zijn auto krijgt, maar ze antwoordt dat ze de bus zal nemen. Voordat ze akkoord kunnen gaan, wordt Dr. Turner weggeroepen en maakt Shelagh de wandeling naar de bus.

Nadat ze naar zijn patiënten hebben gestuurd, rijden Dr. Turner en Timothy naar het sanatorium en krijgen ze te horen dat Shelagh de reis naar de bushalte heeft gemaakt. Op zoek naar haar, en leeg in de dichte mist oprijzend, zien Turner en zijn zoon haar eindelijk door de mist lopen. Dr Turner gaat uit de auto en wikkelt haar in zijn jas om haar warm te krijgen en bekent zijn liefde voor haar, die ze beantwoordt met haar eigen verklaring. Ze onthullen uiteindelijk hun echte voornamen aan elkaar. Niet lang daarna stelt hij voor en zij zegt ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *