Daslook – Pestobrood

15 mei 2020
Delen via:

Daslook komt uit de lookfamilie en smaakt en ruikt heerlijk naar knoflook. Je kunt het op je balkon of in je tuin kweken, maar je vindt het soms ook bij de groentewinkel of op de markt. Je kunt daslook vervangen door knoflookbieslook, of voor dit recept gewone basilicumpesto gebruiken.

VOOR 1 BROOD DASLOOK-PESTOBROOD

  • 180 ml halfvolle melk,
  • 21 g verse gist,
  • 1/2 tl suiker 300 g bloem,
  • 2 el zonnebloemolie,
  • 1 tl zout

voor de vulling:

  • 4 el daslookpesto of een andere pesto 2 el pijnboompitten

Bereiding

1. Verwarm de melk in een steelpan tot hij lauwwarm is; neem van het vuur. Verbrokkel de gist boven een kom, strooi de suiker erop en schenk de lauwe melk eroverheen. Meng met je vingertoppen tot een papje. Zeef de bloem erboven en schep om; voeg dan pas 1 el olie en het zout toe. Meng tot een glad deeg. Dek de kom af en laat op kamertemperatuur 1 uur staan.

daslook2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van circa 1,5 cm dik. Smeer de pesto uit over de lap, maar houd rondom een rand van circa 2 cm vrij. Bestrooi de pesto met de pijnboompitjes en rol het deeg vervolgens vanaf een lange zijde op. Leg de rol voorzichtig op de bakplaat.

3. Snijd de deegrol in de lengte doormidden (pas op dat je niet door het papier heen gaat!). Leg beide delen met de snijkant naar boven en vlecht ze door elkaar; druk de boven- en onderkant een beetje dicht. Bestrijk dun met de resterende olie. Bak 30 min. tot de rol mooi goudgeel is. Serveer warm of neem mee op pad

 

TIP Dit brood is heerlijk met zelfgemaakte daslookpesto, maar je kunt natuurlijk ook heel goed een andere soort pesto gebruiken. Met het eindresultaat maak je geheid indruk, terwijl de bereiding stiekem erg meevalt.

 


Dit recept komt uit het nieuwe PUUR!magazine ‘Avontuur’ en is gemaakt door Liesbeth & Marijne

Liesbeth & Marijne Thomas (57 en 52) zijn twee zussen met een passie voor koken én kookboeken. Liesbeth is vormgever, Marijne vertaler en redacteur. Ze zijn allebei getrouwd en maakten samen inmiddels drie kookboeken. Ze bloggen over hun culinaire avonturen op aagjeblok.nl


PUUR!magazine

DaslookPUUR! magazine neemt je dit voorjaar mee op grote en kleine avonturen. De Nederlandse Miriam Lancewood vertelt over het avontuur van een leven opbouwen in de wildernis van Nieuw-Zeeland, en over haar avontuurlijke relatie met de dertig jaar oudere Peter. Elly en Rikkert vertellen naar aanleiding van hun afscheidstournee over hun carrière en hoe ze samen door de jaren heen zijn gegroeid.

Bekende auteurs zoals Joke Verweerd en Guurtje Leguijt gaan de uitdaging aan om in één dag een mini-avontuur te beleven. Josha Zwaan schrijft een gloednieuw kort verhaal. Hella van der Wijst komt met een nieuwe rubriek. Plus allerlei haalbare mini- en zelfs microavonturen om de lezers te inspireren. PUUR! magazine nummer 1, 2020 zit tjokvol avontuur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *