De 5 mooiste films voor deze zomer, voor welk type dan ook.

9 augustus 2018
Delen via:

In de zomer is het ook leuk om films te kijken, vooral als je het over groten zoals Anne Hathaway en Meryl Streep hebt. Toch zijn er ook in het filmkijken verschillende types, we hebben de mooiste films voor elk type voor je op een rijtje gezet.

Dat type dat van literatuurachtige drama houdt: To the Wonder

Geliefden Neil  en Marina hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane. De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neil’s tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana’s strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beiden met verschillende vormen van liefde leven.

Dat type dat ervan houdt om te lachen: In Lawfully Yours

Jesse trekt na haar scheiding tijdelijk in bij haar schoonmoeder, die net weduwe geworden is. Het leven in het saaie plattelandsdorp staat in schril contract met het drukke stadsleven in New York waar Jesse zo aan gewend is en de dorpsbewoners doen nu niet bepaald hun best het haar naar de zin te maken. Maar dan ontmoet ze Ben, voorganger van een kleine lokale kerk die, de weduwnaar blijkt te zijn van de schoonzus van haar ex. De twee trekken veel met elkaar op en het halve dorp bemoeit zich met de ontluikende romance. Inmiddels duikt ook ex-man Chaz weer op, die zegt Jesse voor zich te willen terugwinnen. Te midden van alle verwarring gaat Jesse op zoek naar het antwoord op de vraag waar ze nou eigenlijk echt thuishoort.

Zo iemand die iets wil leren: The Post

Twee medewerkers van de Washington Post onthulden in de jaren zeventig dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog.

Voor hen die meer van een goed verhaal houden: Losing Isaiah

Khaila Richards  is verslaafd aan de crack. Ze is zo zuchtig naar het spul dat ze haar baby in een vuilcontainer dumpt om zo snel mogelijk aan haar volgende shot te komen. Vroeg in de morgen komt de vuilniswagen langs. Gelukkig wordt de baby op tijd gered. In kritieke toestand brengen vuilophalers het kind naar het ziekenhuis. Sociaal werkster Margaret Lewin is bereid na overleg met haar saaie man Charles, een kleurloze jurist, en haar opstandige tienerdochter Hannah om de eveneens verslaafde baby te verzorgen. Later adopteren de Lewins het kind, maar de moeder eist het terug.

Degene die gewoon onderuit wil zitten: The Intern

Ben Whittaker is een 70-jarige gepensioneerde weduwnaar die zich verveelt. Hij gaat opnieuw op zoek naar een baan en wordt aangenomen als senior stagiair bij een modewebsite die geleid wordt door Jules Ostin. Ben weet zich goed aan te passen in deze nieuwe omgeving en er ontstaat een speciale band tussen hem en Jules.


Isabel, June en Kat hebben elkaar jaren niet gesproken als hun moeder en tante Lolly vraagt of ze naar huis komen. Opeens bevinden de drie vrouwen zich in hun oude zolderkamer, van elkaar vervreemd en op het punt de vrouw te verliezen die altijd voor hen klaarstond: Lolly. En die eist bovendien dat ze elke vrijdag samen Meryl Streep films kijken. Maar dankzij de filmavonden kunnen Isabel, June en Kat hun geheimen weer delen en vinden ze de kracht om er voor Lolly te zijn.

 

 

 


 

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeit een jonge Joodse vrouw uit tot een heldin die haar leven waagt om haar volk te redden

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *