De 5 mooiste steden in Nederland om te bezoeken

19 juli 2018
Delen via:

De vakantie is een mooie tijd om toerist te spelen in eigen land. Met je kinderen of juist alleen. We hebben hier in Nederland een aantal prachtige steden. Deze steden zijn niet alleen leuk om er te shoppen maar zijn ook mooi om er gewoon rond te lopen. Het zijn 5 steden door Nederland verdeeld. Leuk, om er bijvoorbeeld met de trein naar toe te reizen.

utrecht, steden, zomervakantie

Utrecht

Utrecht doet je een beetje denken aan Amsterdam maar dan een stukje kleiner en wellicht ook wel leuker. Het is een stuk rustiger en persoonlijk vind ik Utrecht mooier. Je kan uren lang langs de grachten lopen of dwalen door de steegjes waar je originele winkeltjes kan vinden. Een bezoekje aan de tuin van Domkerk kan uiteraard niet ontbreken bij je bezoek aan Utrecht.

groningen, zomervakantie, steden, nederland

Groningen

Helemaal boven in Nederland vind je de prachtige stad Groningen. Groningen ken je wellicht als studentenstad maar heeft een prachtig historisch centrum. En omdat het centrum zo goed als autovrij is kan je er veilig uren ronddwalen. Als je vanuit het westen moet komen is het best wel even een stukje, maar het is zeker een stad die de moeite waard is om te bezoeken. Je vind er tal van plekjes om iets te eten of te drinken, leuke winkels om te shoppen, maar er is ook genoeg te zien van de stad zelf.

amersfoort, zomervakantie, steden, nederland

Amersfoort

Waarschijnlijk dacht je niet meteen aan Amersfoort als je aan de mooiste steden van Nederland denkt. Maar echt waar, het is een prachtige stad om te bezoeken. Het is geen hele grote stad en dat maakt het juist misschien wel zo leuk. Amersfoort heeft prachtige zijstraatjes en grachten. De stad heeft heel veel sfeer, historie en net iets buiten de stad heb je natuur.

den haag, zomervakantie, steden, nederland

Den Haag

Op een prachtige zomerdag is Den Haag de stad waar je heen moet. Want binnen een kwartier sta je met de tram in Scheveningen. Niet alleen daarom is Den Haag een mooie stad. Den Haag heeft ook genoeg bezienswaardigheden. Ben je van de politiek, dan kan een bezoekje aan het Binnenhof niet ontbreken. Ben je juist van de musea dan zit je in Den Haag ook goed. En hou je juist van winkelen dan kan je je uren vermaken want winkels zijn er ruimschoots te vinden.

maastricht, zomervakantie, steden, nederland

Maastricht

In het zuiden van het land vind je de prachtige stad Maastricht. Maastricht heeft kleine straatjes en gezellige pleintjes. Mooie gebouwen als kerken zijn door de hele stad te vinden en je vindt er zelfs nog een aantal musea. Het is een compacte stad waardoor het charme krijgt en er zijn heel wat plekjes te vinden waar je even lekker kan zitten. Bij een bezoek aan Maastricht moet je zeker de Limburgse vlaai niet vergeten.

 


De erfgename van Winterwood van Sarah Ladd is een prachtig verhaal over een jonge vrouw die besluit haar hart te volgen.

Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze zal trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham, een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar voordat het zover komt, slaat het noodlot toe: Lucy wordt ontvoerd.

Nadat Sarah Ladd de klassiekers van Jane Austen en de zuster Brönte had verslonden, was ze zo verslaafd geraakt aan de Engelse Regency-sfeer dat ze besloot zelf historische romans te schrijven die zich deze periode afspelen.

 

 

 

 

 

 

Reacties (3)

 • Marianne schreef:

  Leuk dat Groningen er ook tussen staat! Het is ook een prachtige stad! Maar hoe kan het toch dat wij de randstad dichterbij vinden dan mensen uit de randstad Groningen? 😉

 • Wil Pest schreef:

  Utrecht is de mooiste stad van Nederland
  ik ben geboren en getogen in Utrecht
  1946 geboren in de Vrouwjuttenstraat 17 BIS a

 • Pluto schreef:

  Jaja, dat klopt de mooiste steden, maar Arnhem en Amsterdam zijn toch wel een bijzonderen steden. Zij maakt het verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *