De kracht van het geven

15 november 2021
Delen via:

Alinda Bol schrijft over de prachtige gevolgen van het delen. Waar wij (meer dan) genoeg hebben, kunnen we geven aan anderen.

Deel je brood en het smaakt beter, deel je geluk en het wordt groter.

Phil Bosmans

Laatst was ik op een feestje en hoorde ik dingen die mij verdrietig maakten.

Uitspraken als: ‘Tegenwoordig vragen ze overal geld voor, eerst voor Afrika, dan voor Moldavië, nu weer voor een weeshuis en ga zo nog maar door.’

Natuurlijk snap ik het. Er wordt veel van ons westerlingen gevraagd, maar is het niet fantastisch om te delen? Wij hebben het hier zo goed. Wat een weldaad. Als we dan iets daarvan weg kunnen en mogen geven, is dat toch prachtig? Denk niet bij elke acceptgirokaart of collectebus: wat nu weer? Maar bedenk: wat kan ik geven?


Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen. Met dit dagboekbegin je elke dag met een positieve blik. Elke maand heeft een speciaal thema, waaronder liefde, bezinning, bloeien, reisgenoten, mindfulness en veelkleurigheid. Per dag wordt een korte gedachte doorgegeven die de dag positief inkleurt.

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *