De levensboom

29 augustus 2020
Delen via:

Een city trip of de natuur in? Wat zou jij kiezen als je een weekendje weg cadeau kreeg?

Ik ben een mega natuurliefhebber en het liefst zou ik de hoogvlaktes van Noorwegen intrekken of mezelf verstoppen in de eindeloze bossen van Zweden. Daar voel ik dat ik écht leef. 

Laatst liep ik door het bos vol prachtige bomen. Een kersenboom, een appelbomen, een perenboom en een olijfboom kruiste mijn weg. In gedachte zag ik mezelf al te goed doen aan al die lekkers. Onbespoten en biologisch natuurlijk want anders krijg ik de helft van mijn vriendinnen over mij heen. Nergens in de omgeving waren uitlaatgassen te vinden, de G5 was nog niet opgehangen en van suikers vond ik alleen de natuurlijke fruitsuikers. Ik voelde me weer helemaal tot leven komen zonder mondkapje in mijn handtas en desinfecterende zeep op elke hoek.

Gewóón leven, kennen we dat eigenlijk nog wel? Hebben we het eigenlijk ooit wel ten volle gekend?

Ooit, heel lang geleden wandelde er een mooie vrouw in een bos vol prachtige bomen. Onbespoten, biologische bomen vol appels, peren, kersen, pruimen, noten en olijven. Zij wist pas wat leven was! Zij leefde het volle leven zoals het bedoeld is. Ze had de ware al gevonden, hoefde daar in ieder geval niet over te twijfelen en wist zeker dat God de waarheid was, want ze wandelde regelmatig samen met de allerhoogste tussen de bomen door.

En in het midden van die bomen die er aanlokkelijk uitzagen, met heerlijke vruchten stonden de levensboom en de boom van de kennis van goed en kwaad. 

Van alle bomen mocht gegeten worden door deze mooie vrouw, behalve van de boom van kennis van goed en kwaad. Je snapt misschien al dat ik het over Eva in het paradijs hebt. Van alle bomen deed ze zich te goed, ook van de levensboom. Maar die ene boom van kennis was een hapje teveel.

“Dat zou ik nou nooit gedaan hebben!” denk je misschien. Maar is dat wel zo? Doen wij ons niet juist nu te buiten laten gaan met kennis? Zijn we niet hartstochtelijk op zoek naar de waarheid rondom COVID-19, G5, vaccineren, wereldleiders, CO2 uitstoot of het slavernijverleden? We hunkeren massaal naar het onderscheid tussen goed en kwaad, tussen het juiste en de leugen, tussen wat van God is en wat niet… 

De oplossing stond al in het paradijs gepland. We mogen genieten van de schepping, maar ons ook te buiten laten gaan aan de levensboom. We mogen als tegenpool van kennis, de levensboom tot ons nemen. Zijn woord is wat ons leven geeft, écht leven!

 We moeten ons afkering van de verkeerde hunkering naar de kennis van goed en van kwaad en ons laten vullen met Zijn leven.

Ik daag je uit om na te gaan naar welke kennis jij hunkert. Wat pluis jij uit? Waar word je onrustig van en waar zoek jij naar op internet en facebook? Welke kennis leidt jou af van het échte leven? 

 


PUUR!vandaag boekentip

natuurliefhebberDe bomen in het paradijs, Ruth die graan oogst, de specerijen van Salomo, Zacheüs in de boom: de Bijbel staat vol met planten, bomen en bloemen. In Israël leefde de bevolking dicht bij de natuur, wat blijkt uit vele Bijbelteksten. In dit boek worden 50 Bijbelse planten getekend en toegelicht, wat een nieuwe blik geeft op God en zijn schepping. Met achterin meer informatie om zelf Bijbelse planten in de tuin te zetten en een Joodse oogstkalender.

 

Bestel dit boek voor €14,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *