DIY: droogbloemen onder een stolp

11 november 2020
Delen via:

Droogbloemen zijn terug van weggeweest en je kunt er de leukste dingen mee maken. Zo laat ik je vandaag zien hoe je de droogbloemen mooi onder een stolp kunt zetten!

Droogbloemen zijn erg mooi om in huis te hebben en stiekem vind ik het ook een stuk gemakkelijker dan een echte bos bloemen op tafel. Heb je geen droogbloemen in huis voor deze DIY? Dan kun je de bloemen het beste op de kop hangen en laten drogen voor een week of twee. Het voordeel is dat dit ook nog eens een leuk beeld oplevert in je interieur. Weet je niet zeker of de bloemen geschikt zijn om te laten drogen? Vraag dan even de bloemist om advies!

Wat heb je nodig

Voor het maken van deze DIY heb je het volgende nodig:

– een stuk klei dat kan uitharden, hiervoor gebruikte ik klei van de action
– een glazen stolp
– droogbloemen
– schaar

1. Pak een stuk klei en boetseer het tot een platte cirkel. Zorg dat je binnen de houten onderzetter blijft, zodat de stolp er straks weer op kan worden gezet. Lukt het niet goed om de klei helemaal glad te maken? Maak dan de klei een beetje nat en strijk de klei mooi in vorm.

2. Pak nu de droogbloemen en houd ze naast de stolp. Zo kun je inschatten hoe lang de stengels van de droogbloemen moeten zijn.

3. Knip de stengels vervolgens in verschillende formaten en prik ze in de klei. Het is erg leuk om in hoogte te variëren, dit zorgt voor een speels beeld.

4. Zodra je tevreden bent over de compositie kan de glazen stolp er overheen worden gezegd en kun je genieten van je droogbloemen!

 

Tip: Een andere variatie die ik zelf ook erg leuk vind is om een aantal droogbloemen in een flesje te zetten. Leuk ter decoratie en leuk om cadeau te geven!

Veel succes en plezier met deze DIY!

Op het blog van Lindi, Linspiration.nl/diy, vind je nog meer leuke creatieve ideeën om mee aan de slag te gaan! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *