DIY: Omslagdoek en taggy toys

8 oktober 2021
Delen via:

Maaike (The Crafty Coder) deelt weer een DIY met ons. Dit keer een dubbele! Ze maakt een omslagdoek en twee taggy toys voor een zwangere vriendin.

Op het wensenlijstje van een vriendin die bijna bevalt staat een omslagdoek. Nou had ik die natuurlijk gewoon kunnen kopen, maar zelf maken is veel leuker! Daarnaast heb ik nog een stel taggy toys gemaakt. Nu de naaimachine er toch stond, kon dat in één moeite mee!

De omslagdoek

Alle patronen voor omslagdoeken die ik vond op internet, suggereerden dat een omslagdoek ergens tussen de 50×50 en 70×70 centimeter groot hoort te zijn. Nou is dat prima voor een klein baby’tje, maar naar mijn idee groeien kleine baby’tjes altijd enórm snel. Daarom dacht ik dat een grotere doek heel fijn zou zijn zodat de doek ook nog goed bruikbaar is als het kindje groter wordt. Daarom ben ik voor een doek van 100×100 cm gegaan.

Het eindresultaat

De stof van de buitenkant is deze schattige tricot, de stof aan de binnenkant is een fijne wafeltjeskatoen die lekker veel vocht opneemt. Verder had ik nog 30 cm paspelband nodig voor de capuchon. Het in elkaar zetten van de omslagdoek was redelijk simpel en heb ik geleerd van Youtube. In totaal, inclusief het halen van de stoffen, kostte dit projectje me ongeveer 2,5 uur.

De taggy toys

Als extra’tje heb ik nog twee schattige knisper taggy-toys gemaakt.

Dit zijn lapjes met aan twee kanten een verschillende stof en aan de binnenkant een laagje vulling en knisperplastic. Door de lintjes aan de zijkanten zijn de speeltjes makkelijk vast te pakken door kleine kindjes en zijn deze speeltjes uitermate geschikt als knuffeltje om makkelijk mee te nemen. Hoe je deze maakt leerde ik ook weer uit een Youtubevideo. De onderste taggy toy in deze foto heb ik ook nog even bedrukt met de naam van het kindje.

Een paar dagen geleden (Manuel is ondertussen 4 maanden) kreeg ik een foto dat hij ondertussen echt met de doekjes speelt.

De taggy toys zijn gemaakt van een paar restjes stof die ik nog had liggen en wat lintjes van de Action. In totaal ben ik, inclusief het bedrukken, ongeveer een uur bezig geweest met deze speeltjes.

Deze blog is overgenomen van Maaike (The Crafty Coder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *